ویژگی‌های سور "نمل‌" چیست؟
برخی از ویژگی‌های سوره "نمل‌" به شرح زیر است‌: 1. 93 آیه دارد و مکی است‌. 2. هدف سوره‌، بشارت و ترساندن مردم است‌؛ به همین منظور، خلاصه‌ای از داستان‌های حضرت موسی‌، داوود، سلیمان‌، صالح و لوط(علیهم السلام) را به عنوان شاهد، درس و عبرت‌، بیان نموده است‌. 3. پاره‌ای از اصول معارف‌، به ویژه یگانگی خدای تعالی در ربوبیت و معاد، بیان شده است‌. 4. یکی از امتیازهای این سوره‌، بیان بخش مهمی از داستان حضرت سلیمان‌(علیه السلام)‌، ملکه "سبا"، و چگونگی ایمان آوردن او به توحید، و سخن گفتن پرندگانی‌، هم‌چون هدهد، و حشراتی هم چون مورچه‌، باآن حضرت است‌؛ به همین خاطر، اسم این سوره‌، "نمل‌"(مورچه‌)، نامیده شده است‌. 5. پیامبر اکرم‌(صلّی الله علیه و آله و سلم) می‌فرماید: "هر کس سوره طس سلیمان (سوره نمل‌) را بخواند، خداوند به تعداد کسانی که سلیمان را تصدیق و یا تکذیب کردند، و همچنین هود و شعیب و صالح و ابراهیم را، ده حسنه به او می‌دهد، و به هنگام رستاخیز که از قبرش بیرون می‌آید، ندای "لا اله الا اللّه‌" سر می‌دهد."(مجمع البیان‌، طبرسی‌;، ج 5، ص 994، منشورات دارمکتبه الحیاه / ر.ک‌: تفسیر المیزان‌، علامه طباطبایی‌(ره)، ج 15، ص 521، بنیاد علمی و فرهنگی علامه‌ / تفسیر نمونه‌، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران‌، ج 15، ص 389393، دارالکتب الاسلامیه‌.) eporsesh.com
عنوان سوال:

ویژگی‌های سور "نمل‌" چیست؟


پاسخ:

برخی از ویژگی‌های سوره "نمل‌" به شرح زیر است‌:
1. 93 آیه دارد و مکی است‌.
2. هدف سوره‌، بشارت و ترساندن مردم است‌؛ به همین منظور، خلاصه‌ای از داستان‌های حضرت موسی‌، داوود، سلیمان‌، صالح و لوط(علیهم السلام) را به عنوان شاهد، درس و عبرت‌، بیان نموده است‌.
3. پاره‌ای از اصول معارف‌، به ویژه یگانگی خدای تعالی در ربوبیت و معاد، بیان شده است‌.
4. یکی از امتیازهای این سوره‌، بیان بخش مهمی از داستان حضرت سلیمان‌(علیه السلام)‌، ملکه "سبا"، و چگونگی ایمان آوردن او به توحید، و سخن گفتن پرندگانی‌، هم‌چون هدهد، و حشراتی هم چون مورچه‌، باآن حضرت است‌؛ به همین خاطر، اسم این سوره‌، "نمل‌"(مورچه‌)، نامیده شده است‌.
5. پیامبر اکرم‌(صلّی الله علیه و آله و سلم) می‌فرماید: "هر کس سوره طس سلیمان (سوره نمل‌) را بخواند، خداوند به تعداد کسانی که سلیمان را تصدیق و یا تکذیب کردند، و همچنین هود و شعیب و صالح و ابراهیم را، ده حسنه به او می‌دهد، و به هنگام رستاخیز که از قبرش بیرون می‌آید، ندای "لا اله الا اللّه‌" سر می‌دهد."(مجمع البیان‌، طبرسی‌;، ج 5، ص 994، منشورات دارمکتبه الحیاه / ر.ک‌: تفسیر المیزان‌، علامه طباطبایی‌(ره)، ج 15، ص 521، بنیاد علمی و فرهنگی علامه‌ / تفسیر نمونه‌، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران‌، ج 15، ص 389393، دارالکتب الاسلامیه‌.)
eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین