سؤالی که در درس العدة فی شرح العمدة در تاریخ 23/8/1421 از ابن جبرین پرسیده شده است: سؤالی در مورد شیعیان: سؤال: من کارمند یکی از دستگاههای دولتی هستم در بخشی که من کار می کنم حدود پنج نفر از شیعیان وجود دارند، چگونه با آنها برخورد کنم با توجه به اینکه من سرپرست آنان هستم؟ از جمله صفات آنان ابراز دوستی با اشخاص و مبادرت به سلام و ... می باشد. حضرت شیخ! من نیاز به راهنمایی در این مسأله دارم که چگونه با آنان رفتار کنم، خصوصاً در مناسبتها و اعیاد و سفر، آیا واجب است که با آنها مباحثه کنم و آنها را دعوت نمایم، با وجود تجربهای که دوستانم داشتهاند و به هیچ نتیجهی مثبتی دست نیافتهاند، به من و امثال من که ارتباط مستقیمی با این اشخاص داریم در این موضوع کمک نمایید. جواب: ابتلاء به آنان در ادارات و مدارس و دانشگاههای دولتی بسیار زیاد است، در این حال باید ببینیم که اگر اکثریت با اهل سنت باشد، باید آنها را خوار و ذلیل نمود و اهانت نمود و عرصه را بر آنان تنگ کرد! امّا چگونگی رفتار با آنان اینگونه باید باشد که باید انسان با شدّت تمام با آنها برخورد نماید و با تنفر و بغض و تحقیر و کینه با آنان روبرو شود و آغاز سلام به آنان ننماید و برایشان از جا بلند نشود و با آنان دست ندهد، ولی اگر آغاز به سلام کردند، همانند آنان جواب دهد.
سؤالی که در درس العدة فی شرح العمدة در تاریخ 23/8/1421 از ابن جبرین پرسیده شده است:
سؤالی در مورد شیعیان:
سؤال: من کارمند یکی از دستگاههای دولتی هستم در بخشی که من کار می کنم حدود پنج نفر از شیعیان وجود دارند، چگونه با آنها برخورد کنم با توجه به اینکه من سرپرست آنان هستم؟ از جمله صفات آنان ابراز دوستی با اشخاص و مبادرت به سلام و ... می باشد.
حضرت شیخ! من نیاز به راهنمایی در این مسأله دارم که چگونه با آنان رفتار کنم، خصوصاً در مناسبتها و اعیاد و سفر، آیا واجب است که با آنها مباحثه کنم و آنها را دعوت نمایم، با وجود تجربهای که دوستانم داشتهاند و به هیچ نتیجهی مثبتی دست نیافتهاند، به من و امثال من که ارتباط مستقیمی با این اشخاص داریم در این موضوع کمک نمایید.
جواب:
ابتلاء به آنان در ادارات و مدارس و دانشگاههای دولتی بسیار زیاد است، در این حال باید ببینیم که اگر اکثریت با اهل سنت باشد، باید آنها را خوار و ذلیل نمود و اهانت نمود و عرصه را بر آنان تنگ کرد! امّا چگونگی رفتار با آنان اینگونه باید باشد که باید انسان با شدّت تمام با آنها برخورد نماید و با تنفر و بغض و تحقیر و کینه با آنان روبرو شود و آغاز سلام به آنان ننماید و برایشان از جا بلند نشود و با آنان دست ندهد، ولی اگر آغاز به سلام کردند، همانند آنان جواب دهد.
- [سایر] آیا وهابیت حکم صریحی در مورد کافر بودن شیعه صادر کرده است؟
- [سایر] وهابیت چه اشکالاتی بر شیعیان می گیرند؟
- [سایر] وهابیت در مورد شیعه چه دیدگاهی دارند؟
- [سایر] وهابیت چه دیدگاهی در مورد شیعه دارد؟
- [سایر] نظر وهابیون در مورد ائمه شیعه چیست؟
- [سایر] نظر وهابیت در مورد تشیع جنازه چیست؟
- [سایر] عجیب ترین دروغ وهابیت در مورد شیعه چیست؟
- [سایر] وهابیت چه کتبی را به نام شیعه منتشر کرده است؟
- [سایر] وهابیت برای مقابله با گسترش تشیع چه اقداماتی دارد؟
- [سایر] آیا وهابیت فتوای مستقیمی در مورد قتل شیعه دارد؟
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر شخصی از عامه بمیرد و از او یک دختر عامی مذهب بماند و برادری داشته باشد اگر برادر شیعه باشد و یا پس از مرگ برادرش شیعه شود بنا به قاعده الزام برادر شیعه می تواند انچه از ترکه میت زیاد می اید از باب تعصیب بگیرد هر چند تعصیب در مذهب شیعه باطل است و همچنین اگر شخصی از عامه یک خواهر عامی مذهب وارث داشته باشد و عموی ابوینی داشته باشد چنانچه عموی او شیعه باشد و یا بعد از مرگ پسر برادرش شیعه شود بنا به قاعده الزام می تواند انچه از باب تعصیب به او می رسد بگیرد و همچنین است حکم در سایر موارد تعصیب
- [آیت الله بروجردی] کسی که زکات میگیرد باید شیعه دوازده امامی باشد و اگر انسان کسی را شیعه بداند و به او زکات بدهد، بعد معلوم شود شیعه نبوده، باید دوباره زکات بدهد.
- [آیت الله بهجت] مسلمانی که مستبصر (شیعه) شد عباداتی که موافق مذهب خودش انجام داده اعاده ندارد، مگر زکات که باید آن را به فقیر شیعه بدهد، ولی اگر از اول آن را به فقیر شیعه و با قصد قربت داده باشد، اعاده ندارد.
- [آیت الله سبحانی] کسی که زکات می گیرد باید شیعه دوازده امامی باشد و اگر با حجت شرعی، شیعه بودن کسی ثابت و به او زکات بدهد، و زکات تلف شود بعد معلوم شود شیعه نبوده لازم نیست دوباره زکات بدهد. و در عین حال در صورتی که مصلحت شرعی ایجاب کند می توان از سهم (سبیل الله) به غیر شیعه امامی زکات داد.
- [آیت الله علوی گرگانی] کسی که زکاْ میگیرد باید شیعه دوازده امامی باشد و اگر انسان کسی را شیعه بداند و به او زکاْ بدهد، بعد معلوم شود شیعه نبوده، باید دوباره زکاْ بدهد با تفصیلی که در )مسأله 1951) گذشت.
- [آیت الله علوی گرگانی] کافری که بعد از غروب شب عید فطر مسلمان شده، فطره بر او واجب نیست ولی مسلمانی که شیعه نبوده، اگر بعد از دیدن ماه شیعه شود، باید زکاْ فطره را بدهد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] کافری که بعد از غروب شب عید فطر مسلمان شود، فطره بر او واجب نیست، ولی مسلمانی که شیعه نبوده، اگر بعد از دیدن ماه، شیعه شود، باید زکات فطره را بدهد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کافری که بعد از مغرب شب عید فطر مسلمان شده فطره بر او واجب نیست، ولی مسلمانی که شیعه نبوده، اگر بعد از دیدن ماه شیعه شود، باید زکات فطره را بدهد.
- [آیت الله جوادی آملی] :اگرچه امامان (ع) ،انفال را برای شیعیان حلال کرده اند؛ ولی تصرف در آن باید به اذن ولیّ مسلمین باشد . ولیّ مسلمین گاهی مجانی اذن می دهد و گاهی برای رعایت حال محرومان جامعه، با دریافت عوض , اجازه میدهد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کسی که زکات می گیرد باید شیعه دوازده امامی باشد و اگر انسان کسی را شیعه بداند و به او زکات بدهد، بعد معلوم شود شیعه نبوده، باید دوباره زکات بدهد.