بازهم از توحید ومعرفی خدا از فرمایشات جناب بن باز بشنوید که می گوید: عقیده اهل سنت و جماعت این است که خدا بر عرش قرار دارد و داخل در عالم نیست بلکه جدا از دنیا و موجودات است و بر همه چیز آگاه است و بر همه مخلوقات برتر و بالاتر است و دلیل بر بالا بودنش نزول قرآن از اوست که نزول هم نیست مگر از بالا. آیا از مجموعه این سخنان خدای دارای ابعاد و صاحب مکان چیز دیگری فهمیده می شود؟ و آیا استواء بر عرش به این معنی است که در نقطه ای خاص صندلی و جایگاهی مخصوص وجود دارد و خداوند بر آن تکیه زده است؟ تعجب نکنید این نتیجه ناتوانی آنان در توجیه و تفسیر آیات و روایاتی است که در آن سخن از دست و پا و چشم و گوش و غیر آ ن برای خداوند است. عرش کنایه از قدرت و مظهر سلطه او بر عالم است چنانکه خود فرمود (وسع کرسیه السموات والارض) او خارج از اشیاء است و از جنس موجودات مادی نیست ولی در همه جا با آنها است و این احاطه احاطه علم و قدرت است ، پس بیقین از درک مفهوم عرش و کرسی عاجز شده اند.
بازهم از توحید ومعرفی خدا از فرمایشات جناب بن باز بشنوید که می گوید: عقیده اهل سنت و جماعت این است که خدا بر عرش قرار دارد و داخل در عالم نیست بلکه جدا از دنیا و موجودات است و بر همه چیز آگاه است و بر همه مخلوقات برتر و بالاتر است و دلیل بر بالا بودنش نزول قرآن از اوست که نزول هم نیست مگر از بالا.
آیا از مجموعه این سخنان خدای دارای ابعاد و صاحب مکان چیز دیگری فهمیده می شود؟ و آیا استواء بر عرش به این معنی است که در نقطه ای خاص صندلی و جایگاهی مخصوص وجود دارد و خداوند بر آن تکیه زده است؟ تعجب نکنید این نتیجه ناتوانی آنان در توجیه و تفسیر آیات و روایاتی است که در آن سخن از دست و پا و چشم و گوش و غیر آ ن برای خداوند است.
عرش کنایه از قدرت و مظهر سلطه او بر عالم است چنانکه خود فرمود (وسع کرسیه السموات والارض) او خارج از اشیاء است و از جنس موجودات مادی نیست ولی در همه جا با آنها است و این احاطه احاطه علم و قدرت است ، پس بیقین از درک مفهوم عرش و کرسی عاجز شده اند.
- [سایر] وهابیت در مورد خدا و توحید چه عقایدی دارند؟
- [سایر] وهابیت در مورد صفات خداوند چه نظری دارند؟
- [سایر] وهابیت در مورد نزدیکی به خدا چه نظری دارند؟
- [سایر] وهابیت در مورد رابطه پیامبر با خدا چه نظری دارد؟
- [سایر] وهابیت در مورد بزرگی خدا چه نظری دارند؟
- [سایر] وهابیت در مورد ریش چه نظری دارند؟
- [سایر] وهابیت در مورد فوتبال چه نظری دارد؟
- [سایر] وهابیت در مورد زنا چه نظری دارند؟
- [سایر] وهابیت در مورد چفیه چه نظری دارد؟
- [سایر] وهابیت در مورد امامت چه نظری دارند؟
- [آیت الله نوری همدانی] کافر ، یعنی کسی که منکر خدا است یا برای خدا شریک قرار می دهد یا رسالت حضرت خاتم الانبیاء ، محمّد بن عبدالله (صلی الله علیه و آله ) را قبول ندارد مگر اهل کتاب که درآخر مساله ذکر میشود و هخمچنین است اگر در یکی از اینها شک داشته باشد و نیز کسی که ضروری دین ، یعنی چیزی را که مسلمانان جزء دین اسلام می دانند منکر شود ، چنانچه بداند آن چیز ضروری دین است و انکار آن چیزبرگردد به انکار خدا ، یا توحید ، یا نبوت ، نجس می باشد و اگر ضروری دین بودن آن را نداند ، به طوری که انکار آن به انکار خدا یا توحید یا نبوت برنگردد ، بهتر آن است که از او اجتناب کنند . کفاری که مانند یهود و نصاری اهل کتاب می باشند و تا هنگامی که علم به ملاقات بدن آنها با یکی از نجاسات که ذکر شد و می شود حاصل نشده است ، اجتناب لازم نیست .
- [آیت الله مظاهری] کافر (کسی که منکر خدا یا معاد است، یا برای خدا شریک قرار میدهد، یا پیامبری حضرت خاتم الانبیا محمد بن عبداللَّه صلی الله علیه وآله وسلم را قبول ندارد، یا در یکی از اینها شک داشته باشد، یا ضروری دین یعنی چیزی را که مثل نماز و روزه مسلمانان جزو دین اسلام میدانند منکر شود، در صورتی که بداند انکار آن چیز به انکار خدا یا توحید یا نبوت برمیگردد) احکام مسلمانان را ندارد، مثلاً نمیتواند زن مسلمان بگیرد، و نباید در قبرستان مسلمانان دفن شود.
- [امام خمینی] کافر یعنی کسی که منکر خدا است، یا برای خدا شریک قرار می دهد، یا پیغمبری حضرت خاتم الانبیا محمد ابن عبدالله صلی الله علیه و آله و سلم را قبول ندارد، نجس است، و همچنین است اگر در یکی از اینها شک داشته باشد. و نیز کسی که ضروری دین یعنی چیزی را که مثل نماز و روزه، مسلمانان جزو دین اسلام می دانند منکر شود، چنانچه بداند آن چیز ضروری دین است و انکار آن چیز برگردد به انکار خدا یا توحید یا نبوت، نجس می باشد. و اگر نداند، احتیاطا بایداز او اجتناب کرد، گرچه لازم نیست.
- [آیت الله اردبیلی] کافر (یعنی کسی که منکر خدا است و یا برای خدا شریک قرار میدهد یا پیامبری حضرت خاتم الانبیاء محمد بن عبداللّه صلیاللهعلیهوآلهوسلم را قبول ندارد و همچنین کسی که در یکی از اینها شک داشته باشد) نجس است ولی بنابر اقوی اهل کتاب (یهودیان، مسیحیان و زرتشتیان) پاک هستند؛ و کسی که ضروری دین (یعنی چیزی مثل نماز و روزه که مسلمانان جزء دین اسلام میدانند) را منکر شود، چنانچه بداند آن چیز ضروری دین است و انکار آن چیز به انکار خدا، توحید یا نبوت بازگشت داشته باشد، کافر ونجس میباشد و در غیر این صورت نجس نیست.
- [آیت الله مظاهری] اگر مقداری از سوره را فراموش کند یا از روی ناچاری، مثلاً به واسطه تنگی وقت یا جهت دیگر نشود آن را تمام نماید میتواند آن سوره را رها کند و سوره دیگر بخواند گرچه از نصف گذشته باشد یا سورهای را که میخواند توحید یا کافرون باشد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر مقداری از سوره را فراموش کند، یا از روی ناچاری مثلاً به واسطه تنگی وقت یا جهت دیگر نشود آن را تمام نماید، می تواند آن سوره را رها کند و سوره دیگر بخواند، اگر چه از نصف گذشته باشد، یا سوره ای را که می خوانده توحید، یا کافرون باشد.
- [آیت الله اردبیلی] جهاد بر دو نوع است: (ابتدایی) و (دفاعی). (جهاد ابتدایی) آن است که مسلمانان به منظور دعوت کفّار و مشرکین به اسلام و عدالت و یا جلوگیری از نقض پیمان اهل ذمّه یا طغیان باغیان (شورشیان مسلح) بر امام واجبالطّاعه مسلمین، نیروی نظامی به مناطق آنان گسیل دارند. در حقیقت هدف از جهاد ابتدایی کشور گشایی نیست، بلکه دفاع از حقوق فطری انسانهایی است که توسّط قدرتهای کفر و شرک و طغیان از خدا پرستی و توحید، عدالت و شنیدن و پذیرش آزادانه احکام خداوند محروم شدهاند. (جهاد دفاعی) زمانی است که دشمن به مرز و بوم مسلمانان هجوم آورد و قصد تسلّط سیاسی یا فرهنگی و اقتصادی نسبت به آنان داشته باشد و ممکن است جهاد در برابر باغیان در زمانی که به حمله مسلحانه دست زدهاند نیز جهاد دفاعی محسوب گردد.
- [امام خمینی] نذر آن است که انسان ملتزم شود که کار خیری را برای خدا به جا آورد، یا کاری را که نکردن آن بهتر است برای خدا ترک نماید.
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسانی که عقیده به وحدت وجود دارند یعنی می گویند در عالم هستی یک وجود بیش نیست و آن خداست و همه موجودات عین خدا هستند و کسانی که معتقدند خدا در انسان، یا موجود دیگری حلول کرده و با آن یکی شده، یا خدا را جسم بدانند احتیاط واجب، اجتناب از آنهاست.
- [آیت الله بهجت] کسی که نذر میکند باید به قصد قربت و نزدیک شدن به خداوند متعال نذر کند، بنابراین اگر برای خدا نذر نکند، صحیح نیست، بنابراین کافی است موقع نذر کردن بنابر اظهر بگوید: (لِلّهِ عَلَیَّ)، یعنی: (برای خداوند، به عهده من باشد که فلان کار را انجام بدهم)، و اگر کسی که عربی نمیداند ترجمه آن را به هر زبانی بگوید کافی است.