برای تهیه آب تربت آیا باید حتماً آب، آب باران باشد؟ و حتماً باید دعا خوانده شود یا خیر؟ لطفاً توضیح کامل داده شود.
برای تهیه آب تربت آب پاک و بهداشتی کافی است[1] ، هرچند بعضی از آب ها مثل ؛ آب فرات[2] ، آب زمزم[3] یا آب باران در ماه نیسان[4] مزایای بیشتری دارند ، و آب باران هم که غالباً صاف و زلال تر است، شاید بهتر از آب های معمولی باشد. اما در مورد دعا مرحوم شیخ عباس قمی در کتاب مفاتیح الجنان می گوید: روایت شده که این دعا خوانده شود: بسم الله و بالله اللهم اجعله رزقا واسعا و علما نافعا و شفاء من کل داء انک علی کل شئ قدیر.[5] برای اطلاع بیشتر به همان کتاب مراجعه نمایید. [1] خوردن خاک حرام است ولی خوردن کمی (به اندازه نخود) از تربت امام حسین (ع) برای شفا اشکال ندارد؛ (توضیح المسائل مراجع، ج2، ص598.) اما بعضی از مرجع عظام می فرمایند: با آب مخلوط کنند به طوری که مستهلک شود. حضرات آیات عظام؛ خوئی، تبریزی، فاضل می فرمایند: بهتر است؛ و آیت الله بهجت می فرمایند: احوط این است. و آیت الله سیستانی می فرمایند: اگر آن را از خود قبر مقدس یا اطراف آن بر ندارند و یا در موردی که اطمینان نباشد که تربت از قبر مقدس آن حضرت است، به احتیاط واجب   باید آنرا در مقداری از آب و مانند آن حل نمایند که مستهلک شود. (همان) [2] مثلا در مورد نوزاد مستحب است که آب فرات به او بیاشامند. (جامع المسائل للبهجة، ج2، ص538.) [3] به عنوان نمونه در مورد کفن میت مستحب است با آب زمزم تر کنند. (غایة القصوی، ج1، ص234.) [4] برای اطلاع از خواص آن به کتاب مفاتیح الجنان مراجعه بفرمایید.ص601. [5] مفاتیح الجنان، ص923.
عنوان سوال:

برای تهیه آب تربت آیا باید حتماً آب، آب باران باشد؟ و حتماً باید دعا خوانده شود یا خیر؟ لطفاً توضیح کامل داده شود.


پاسخ:

برای تهیه آب تربت آب پاک و بهداشتی کافی است[1] ، هرچند بعضی از آب ها مثل ؛ آب فرات[2] ، آب زمزم[3] یا آب باران در ماه نیسان[4] مزایای بیشتری دارند ، و آب باران هم که غالباً صاف و زلال تر است، شاید بهتر از آب های معمولی باشد. اما در مورد دعا مرحوم شیخ عباس قمی در کتاب مفاتیح الجنان می گوید: روایت شده که این دعا خوانده شود: بسم الله و بالله اللهم اجعله رزقا واسعا و علما نافعا و شفاء من کل داء انک علی کل شئ قدیر.[5] برای اطلاع بیشتر به همان کتاب مراجعه نمایید.
[1] خوردن خاک حرام است ولی خوردن کمی (به اندازه نخود) از تربت امام حسین (ع) برای شفا اشکال ندارد؛ (توضیح المسائل مراجع، ج2، ص598.) اما بعضی از مرجع عظام می فرمایند: با آب مخلوط کنند به طوری که مستهلک شود. حضرات آیات عظام؛ خوئی، تبریزی، فاضل می فرمایند: بهتر است؛ و آیت الله بهجت می فرمایند: احوط این است. و آیت الله سیستانی می فرمایند: اگر آن را از خود قبر مقدس یا اطراف آن بر ندارند و یا در موردی که اطمینان نباشد که تربت از قبر مقدس آن حضرت است، به احتیاط واجب   باید آنرا در مقداری از آب و مانند آن حل نمایند که مستهلک شود. (همان) [2] مثلا در مورد نوزاد مستحب است که آب فرات به او بیاشامند. (جامع المسائل للبهجة، ج2، ص538.) [3] به عنوان نمونه در مورد کفن میت مستحب است با آب زمزم تر کنند. (غایة القصوی، ج1، ص234.) [4] برای اطلاع از خواص آن به کتاب مفاتیح الجنان مراجعه بفرمایید.ص601. [5] مفاتیح الجنان، ص923.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین