در مواردی قرآن به پیامبرش خطاب کرده که تو مسئول ایمان مردم نیستی و...؛ آیا این موارد با امر به معروف و جهاد ابتدایی منافات ندارد؟
دیدگاه قرآن نسبت به جهاد این است که جهاد چه ابتدایی باشد یا دفاعی، به منظور احیای حق انسانیت است و توحید از اهم حقوق انسانی می‌باشد. توحید نفیس‌ترین متاع فطرت است که اسلام برای حفظ و دفاع از چنین حقی، جهاد را تجویز نموده است و امر به معروف و نهی از منکر هم دقیقاً در همین راستا قرار دارد. لذاست که اسلام مسلمانان را موظف کرده تا در راه نجات انسان‌ها از گمراهی و جهالت و... تلاش نماید و تنها به فکر خود نباشند. و لازم است که در این امر از اسباب عادیه کمک بگیرند. اگر خداوند در آیاتی از قرآن پیامبر را مسئول ایمان مردم نمی‌داند، بدین معناست که اعتقاد امر قلبی است و اجبار بردار نیست و آنچه پیامبر وظیفه دارد این است که به منظور هدایت مردم تلاش کند، اما پیامبر بعد از این دیگر مورد بازخواست قرار نمی‌گیرند که چرا مردم هدایت نشده‌اند.
عنوان سوال:

در مواردی قرآن به پیامبرش خطاب کرده که تو مسئول ایمان مردم نیستی و...؛ آیا این موارد با امر به معروف و جهاد ابتدایی منافات ندارد؟


پاسخ:

دیدگاه قرآن نسبت به جهاد این است که جهاد چه ابتدایی باشد یا دفاعی، به منظور احیای حق انسانیت است و توحید از اهم حقوق انسانی می‌باشد. توحید نفیس‌ترین متاع فطرت است که اسلام برای حفظ و دفاع از چنین حقی، جهاد را تجویز نموده است و امر به معروف و نهی از منکر هم دقیقاً در همین راستا قرار دارد. لذاست که اسلام مسلمانان را موظف کرده تا در راه نجات انسان‌ها از گمراهی و جهالت و... تلاش نماید و تنها به فکر خود نباشند.
و لازم است که در این امر از اسباب عادیه کمک بگیرند. اگر خداوند در آیاتی از قرآن پیامبر را مسئول ایمان مردم نمی‌داند، بدین معناست که اعتقاد امر قلبی است و اجبار بردار نیست و آنچه پیامبر وظیفه دارد این است که به منظور هدایت مردم تلاش کند، اما پیامبر بعد از این دیگر مورد بازخواست قرار نمی‌گیرند که چرا مردم هدایت نشده‌اند.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین