اگر پیش ازخواندن نمازاحتیاط بفهمد ، نمازی که خواند ، درست بوده ، لازم نیست آن را تمام نماید .
عنوان مسئله:
اگر پیش ازخواندن نمازاحتیاط بفهمد ، نمازی که خواند ، درست بوده ، لازم نیست آن را تمام نماید .
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- کسی که دندانش افتاده یا کشیده و نمیتواند کلمات را درست قرائت نماید، آیا لازم است دندان مصنوعی بگذارد؟
- اگر انسان در بی نمازی فردی یقین پیدا کند و با او دوست باشد پس از یقین به این موضوع آیا ادامه دوستی جایز است یا خیر ؟
- شخصی دختر بچهای را سه روزه از پرورشگاه گرفته و او را به عنوان فرزندی تقبل نموده است. از چه طریقی میشود این طفل را محرم نمود؟ و آیا جایز است آن طفل را صیغه محرمیت خواند برای پدر آن شخص و آیا اجازه حاکم شرع لازم است؟
- آیا با خون هموروئید(بواسیر) داخلی یا خارجی میتوان نماز خواند؟
- اگر انسان شک کند که چیزی نجس شده یا نه ولی با فکر کردن و تجسّس فیزیکی و مشاهده میتواند بفهمد که نجس شده، یا خیر؛ آیا لازم است که وارسی کند و فکرِ خود را مشغول سازد که آن چیز در آن لحظه نجس شد یا خیر مثلاً به عین نجاست خورد یا خیر یا تر بود یا خیر و...؟
- آیا تسمیه اشخاص لال که قدرت بر ادای درست تسمیه ندارند صحیح است؟
- آیا اذان رادیو و تلویزیون جمهوری اسلامی ایران حجّت است و میشود با آن نماز خواند و روزه را افطار کرد؟
- اگر زنی مهریّه خویش را چه در ازدواج دائم و چه موقّت، قبل از انعقاد عقد ببخشد آیا میشود خطبه عقد را بدون ذکر مهریّه خواند؟
- آیا اگر اعتکاف واجب خود را در مسجدی به جا آورد و بعد بفهمد که اعتکاف در آنجا صحیح نبوده است اعتکاف او چه حکمی دارد؟
- آیا صلاة خلف مقام حکم تکلیفی است یا حکم وضعی و مثلاً اگر کسی نمازش را نزدیک دیوار زمزم خواند آیا حکم بطلان صلاتش میشود یا اینکه فقط معصیت کرده، لکن نمازش صحیح است؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [سایر] در چه مواقعی می توان نمازی را که به قضا شدن آن شک داریم به نیت (ما فی الذمه) خواند؟
- [آیت الله بهجت] اگر کسی در حال نماز شکّ کند نمازی که می خواند نماز ظهر است یا عصر، و یا مغرب است یا عشا؛ تکلیفش چیست؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر کسی در حال نماز شک کند، نمازی که می خواند، نماز ظهر است یا عصر و یا مغرب است یا عشا، تکلیف چیست؟
- [سایر] بنده شک دارم نمازی که می خوانم درست است یا خیر؟ می خواهم نماز خواندن درست را یاد بگیرم، ولی خجالت می کشم از کسی سؤال کنم، به همین جهت امیدوارم در اسرع وقت خواسته مرا پاسخ دهید؟
- [سایر] چرا اهل سنت دست بسته نماز می خوانند؟ آیا نمازی که شیعیان می خوانند درست است یا نماز دست بسته اهل سنت؟
- [آیت الله اردبیلی] آیا میتوان در چرمهای وارداتی از خارج که با آنها بند ساعت یا جلد دفتر درست میکنند، نماز خواند؟
- [آیت الله بهجت] تجدید وضو جایز است یا نه؟ و اگر شخص تجدید وضو کرد و نماز خواند، بعد یادش آمد که وضوی قبلی اش باطل شده، آیا نمازی که با این وضوی جدید خوانده صحیح است؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] شخصی به خیال اینکه وضو دارد تجدید وضو کرد، و نماز خواند، بعد یادش آمد که وضوی قبلی اش باطل شده، آیا نمازی که با این وضوی جدید خوانده صحیح است؟
- [آیت الله بهجت] آیا لازم است به شخصی که نماز را غلط می خواند تذکّر دهیم؟
- [آیت الله بهجت] در اذان شنیده می شود که مؤذّن "حی علی الصلوة" را "حی علی الصلوة" (با هاء) می خواند آیا این کار درست است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
- اگر بعد از وقت نماز بفهمد نمازی را که خوانده باطل بوده ، باید قضای آن را بخواند .
- اگر انسان نداند نمازی را که امام می خواند نماز واجب یومیه است یا نماز مستحب ، نمی تواند به ا و اقتدا کند .
- اگر پیش از خواندن نمازاحتیاط بفهمد که رکعت های نمازش کم بوده ، چنانچه کاری که نماز را باطل می کند انجام نداده ، باید آنچه از نماز نخوانده بخواند و برای سلام بیجا دو سهو بنماید . و اگر کاری که نماز را باطل می کند ، انجام داده مثلاً پشت به قبله کرده ، باید نماز را دوباره بجا آورد .
- اگرانسان نمازی را که خوانده احتیاطاً دوباره بخواند و در بین نماز یادش بیاید نمازی را که باید پیش از آن بخواند نخوانده است ، نمی تواند نیت را به آن نماز برگرداند ، مثلاً موقعی که نماز عصر را احتیاطاً می خواند اگر یادش بیاید نمکاز ظهر را نخوانده است ، نمی تواند نیت را به نماز ظهر برگرداند .
- اگر زن در بین نماز شک کند که حائض شده یا نه ، نماز او صحیح است ، ولی اگر بعد از نماز بفهمد که در بین نماز حائض شده ، نمازی که خوانده باطل است .
- اگر در جائی که باید نماز را بلند خواند ، عمداً بلند بخواند ، نمازش باطل است ولی اگر از روی فراموشی یا ندانستن مساله باشد صحیح است و اگر در بین خواندن حمد و سوره هم بفهمد اشتباه کرده ، لازم نیست مقداری را که خوانده دوباره بخواند .
- اگر انسان ببیند کسی چیز نجسی را می خورد یا لباس نجس نماز می خواند ، لازم نیست به او بگوید .
- اگر مسجد را وقف کنند ، بعد از آنکه واقف به قصد واگذار کردن اجازه دهد که در آن مسجد نماز بخوانند همین که یک نفر در آن مسجد نماز خواند ، وقف درست می شود .
- کسی که یقین دارد سفر او هشت فرسخ است ، اگر نماز را شکسته خواند و بعد بفهمد که هشت فرسخ نبوده ، باید آن را چهار رکعتی بجا آورد و اگر وقت گذشته بنابر احتیاط واجب قضا نماید .
- اگر اشتباهاً ، مشغول خواندن سوره ای شود که سجدة واجب دارد ، چنانچه پیش از رسیدن به آیة سجده بفهمد ، باید آن سوره را رها کند و سورة دیگر بخواند و اگر بعد از خواندن آیة سجده بفهمد ، به همان سوره که خواند ، اکتفا نماید و بعد از نماز ، سجدة آن را به جا آورد .
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر پیش از خواندن نماز احتیاط بفهمد نمازی که خوانده درست بوده؛ لازم نیست نماز احتیاط را بخواند و اگر در بین نماز احتیاط بفهمد لازم نیست آن را تمام نماید.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر پیش از خواندن نماز احتیاط بفهمد، نمازی که خوانده درست بوده، لازم نیست نماز احتیاط را بخواند و اگر در بین نماز احتیاط بفهمد، لازم نیست آن را تمام نماید.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر پیش از خواندن نماز احتیاط بفهمد نمازی را که خوانده درست بوده لازم نیست نماز احتیاط را بخواند و اگر در بین نماز احتیاط بفهمد لازم نیست آن را تمام نماید.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر پیش از خواندن نماز احتیاط بفهمد، نمازی که خوانده درست بوده، لازم نیست نماز احتیاط را بخواند، و اگر در بین نماز احتیاط بفهمد، لازم نیست آن را تمام نماید.
- [آیت الله سیستانی] اگر پیش از خواندن نماز احتیاط بفهمد نمازی که خوانده درست بوده ، لازم نیست نماز احتیاط را بخواند ، و اگر در بین نماز احتیاط بفهمد لازم نیست آن را تمام نماید .
- [آیت الله اردبیلی] اگر پیش از خواندن نماز احتیاط بفهمد نمازی که خوانده درست بوده، لازم نیست نماز احتیاط بخواند و اگر در بین نماز احتیاط بفهمد، لازم نیست آن را تمام نماید.
- [آیت الله بروجردی] اگر پیش از خواندن نماز احتیاط بفهمد نمازی را که خوانده درست بوده، لازم نیست نماز احتیاط را بخواند و اگر در بین نماز احتیاط بفهمد، لازم نیست آن را تمام نماید.
- [آیت الله خوئی] اگر پیش از خواندن نماز احتیاط بفهمد، نمازی که خوانده درست بوده، لازم نیست نماز احتیاط را بخواند، و اگر در بین نماز احتیاط بفهمد، لازم نیست آن را تمام نماید.
- [امام خمینی] اگر پیش از خواندن نماز احتیاط بفهمد نمازی که خوانده درست بوده، لازم نیست نماز احتیاط را بخواند، و اگر در بین نماز احتیاط بفهمد، لازم نیست آن را تمام نماید.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه قبل از خواندن نماز احتیاط متوجه شود نمازی را که خوانده است درست بوده، نماز احتیاط لازم نیست و اگر در وسط نماز احتیاط بفهمد می تواند آن را رها کند.