پاک شدن
. کسی که چیزی را با دست خود آب می کشد بعد از پاک شدن آن چیز دست او هم پاک می شود.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- استفاده از کِرِمهای آرایشی دست و صورت برای زنان در حال احرام چه حکمی دارد؟
- آیا نگاه کردن به دست و صورت و موهای زنان کفار جایز است؟
- انسان روزه دار می تواند به جاهایی مثل سونا که هوا کاملاً با بخار آب اشباع شده برود یا این که مانند گردوغبار محسوب می شود یا این که مانند آب محسوب می شود؟
- شخص مریض قندی بوقت معین باید قرص بخورد بدون آب می تواند قرص استفاده کند؟
- اگر آب از راه بینی وارد معده شود ( عمداً یا سهواً ) آیا مبطل روزه است؟
- در خانواده ما رسم است که در میهمانیها همه بستگان با یکدیگر دست میدهند. دستدادن بدونقصد لذت چه صورت دارد؟
- آیا اگر انسان آب بینی را بالا بکشد و مقداری از آن وارد حلق شود، روزه باطل است؟
- دختری که بر اثر کارهای ورزشی و یا زنا و ... بکارتش را از دست داده است، آیا در ازدواج به اذن پدر یا جد پدری نیاز دارد؟
- ایستادن و نگاهِ خانمها به مردانی که در خیابان مشغول عزاداری هستند، چه حکمی دارد؟ و مسئولیت دست اندرکارانِ هیئت در این مورد چه مقدار است؟
- اگر کسی در امتحانات تقلب کند و قبول شود و در آینده به شغلی هم دست یابد، پولی که بدست میآورد حلال است یا حرام؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [سایر] مدت زمان غسل ترتیبی به طور میانگین چقدر طول می کشد؟ و آیا فقط ریختن آب از دوش روی سمت راست و چپ کافی است و نیاز به دست کشیدن نیست؟
- [آیت الله بروجردی] تمام دست تا منکب متنجّس شده به نجاستی که عین ندارد، هر گاه تا مِرفق را در زیر آب کر یا جاری برد و بیرون آورد این مقدار از دست که زیر آب رفته پاک میشود یا خیر و متنجّس بودن ما فوق مِرفق به واسطه سرایت بعد از بیرون آوردنِ دست از آب، مانع از پاک شدن دون مِرفق است یا خیر؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر با مخلوط کردن الکل سفید با آب، مایع مست کننده به دست آید، با این فرض، آیا الکل سفید، پاک است یا نجس؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] انگشت شخصی زخم شده و آب برای آن ضرر دارد، برای وضو و غسل، انگشتانه پلاستیکی روی آن می کشد، وظیفه چیست؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر دست تا آرنج نجس باشد و آنرا تا مچ در آب فرو برده یا زیر شیر بگیرد با توجه به ارتباط بین خشکی و تری آیا دست از مچ به پایین پاک می شود یا خیر؟
- [آیت الله خوئی] اگر کسی تمام دست و پایش نجس باشد و میخواهد پایین آنها را با آب قلیل و یا آب کر بشوید و بالای آنها بماند آیا پاک میشود یا نه؟
- [آیت الله اردبیلی] مقدار زیادی بادام را در آب کمتر از کُر خیس میکنیم تا آب به داخل آن نفوذ کند. سپس دست نجس ما با آب برخورد میکند و آب نجس میشود؛ ولی بلافاصله آب را خالی میکنیم. در این صورت فقط ظاهر بادامها نجس است یا باطن آنها هم نجس شده است و چگونه پاک میشود؟
- [سایر] آیا جهنم نفس می کشد؟
- [سایر] در ماشین های لباسشویی اتوماتیک که چهار بار لباس را آ ب می کشد، لباس تا چه حد باید نجس باشد تا با این شرایط پاک شود؟ و منظور از عین نجاست روی لباس چیست؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا در وضو در حالی که بر روی دست آب میریزیم میتوان با همان دست شیر آب را بست؟
مسائل مرتبط از این مرجع
- . آب مضاف هر قدر زیاد باشد، اگر ذره ای نجاست به آن برسد نجس می شود، بلی نجس شدن آب مضاف زیاد غیر متعارف و هر مایع دیگری مثل چاه های نفت محل تأمل است. و آب مضافی که از بالا با فشار روی چیز نجس بریزد، مقداری که به چیز نجس رسیده نجس و مقداری که بالاتر از آن است پاک می باشد. مثلاً اگر گلاب را از گلابدان روی دست نجس بریزند، آنچه به دست رسیده نجس، و آنچه به دست نرسیده پاک است و هم چنین اگر مثل فواره از پایین به بالا با فشار بیرون آید پایین، به واسطه نجس شدن بالا، نجس نمی شود.
- . در مسح سر و روی پا، باید دست را روی آنها بکشد و اگر دست را نگهدارد و سر یا پا را به آن بکشد وضو باطل است. ولی اگر موقعی که دست را می کشد سر یا پا مختصری حرکت کند اشکال ندارد.
- . بنابر احتیاط در تیمم باید پیشانی و کف دست ها و پشت آن ها پاک باشد و اگر کف دست نجس باشد ونتواند آن را آب بکشد، احتیاط مستحب آن است که دو تیمم کند: یکی با کف دست و یکی با پشت دست یعنی پشت دست را به چیزی که تیمم به آن صحیح است بزند و به پیشانی و پشت دست ها بکشد.
- . اگر مس نجس و مانند آن را آب کنند و آب بکشند ظاهرش پاک می شود.
- . ظرف نجس را که با آب قلیل آب می کشند، بعد از جدا شدن آبی که برای پاک شدن روی آن ریخته اند، آب کمی که در آن می ماند پاک است.
- . آب فواره اگر متصل به کُر باشد، آب نجس را پاک می کند. ولی اگر قطره قطره روی آب نجس بریزد، آن را پاک نمی کند، مگر آن که چیزی روی فواره بگیرند، تا آب آن قبل از قطره قطره شدن، به آب نجس متصل شود و بنابر احتیاط واجب باید آب فواره با آن آب نجس مخلوط گردد.
- . اگر غیر از آب پاکی که برای وضو و غسل دارد، آب نجسی هم به مقدار آشامیدن خود و کسانی که با او مربوطند داشته باشد، باید آب پاک را برای آشامیدن بگذارد و با تیمم نماز بخواند، ولی چنان چه آب را برای حیوانش بخواهد، باید آب نجس را به آن حیوان بدهد و با آب پاک، وضو و غسل را انجام دهد.
- . اگر جایی از بدن یا لباس را با آب قلیل آب بکشند، اطراف آنجا که متصل به آن است و معمولا موقع آب کشیدن آنجا نجس می شود، با پاک شدن جای نجس پاک می شود. و هم چنین است اگر چیز پاکی را پهلوی چیز نجس بگذارند و روی هر دو آب بریزند. پس اگر برای آب کشیدن یک انگشت نجس، روی همه انگشت ها آب بریزند و آب نجس به همه آنها برسد، بعد از پاک شدن انگشت نجس، تمام انگشت ها پاک می شود.
- . اگر خود انسان یقین کند که چیزی که نجس بوده پاک شده است، یا دو عادل به پاک شدن آن خبر دهند، آن چیز پاک است. و هم چنین اگر کسی که چیز نجس در اختیار او است بگوید آن چیز پاک شده، یا مسلمانی چیز نجس را آب کشیده باشد اگر چه معلوم نباشد درست آب کشیده یا نه، پاک است.
- . اگر شکر آب شده نجس را قند کنند و در آب کُر یا جاری بگذارند پاک نمی شود.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله نوری همدانی] کسی که چیزی را با دست خود آب می کشد ، اگر دست و آن چیز با هم آب کشیده شود ، بعد از پاک شدن آن چیز ، دست او هم پاک می شود .
- [آیت الله سبحانی] کسی که چیزی را با دست خود آب می کشد اگر دست و آن چیز، با هم آب کشیده شود، بعد از پاک شدن آن چیز، دست او هم پاک می شود.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که چیزی را با دست خود آب می کشد اگر دست و آن چیز با هم آب کشیده شوند بعد از پاک شدن آن چیز دست او هم پاک می شود.
- [امام خمینی] کسی که چیزی را با دست خود آب می کشد، اگر دست و آن چیز با هم آب کشیده شود، بعد از پاک شدن آن چیز، دست او هم پاک می شود.
- [آیت الله وحید خراسانی] کسی که چیزی را اب می کشد بعد از پاک شدن ان چیز دست او هم که با ان چیز شسته شده پاک می شود
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] کسی که چیزی را آب می کشد؛ بعد از پاک شدن آن چیز؛ دست او هم که با آن چیز شسته شده پاک می شود.
- [آیت الله علوی گرگانی] کسی که چیزی را با دست خود آب میکشد، بعد از پاک شدن آن چیز دست او هم پاک میشود.
- [آیت الله بروجردی] کسی که چیزی را با دست خود آب میکشد، بعد از پاک شدنِ آن چیز دست او هم پاک میشود.
- [آیت الله اردبیلی] کسی که چیزی را با دست خود آب میکشد، اگر دست و آن چیز با هم آب کشیده شوند، بعد از پاک شدن آن چیز، دست او هم پاک میشود.
- [آیت الله سیستانی] کسی که چیزی را آب میکشد ، بعد از پاک شدن آن چیز دست او هم که با آن چیز شسته شده پاک میشود .