آیا اگر انسان آب بینی را بالا بکشد و مقداری از آن وارد حلق شود، روزه باطل است؟
اگر آب بینی بفضای دهان نیاید موجب بطلان روزه نمیشود.
اگر آب بینی بفضای دهان نیاید موجب بطلان روزه نمیشود.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- آیا رسیدن غبار غلیظ به حلق از طریق بینی روزه را باطل می کند؟
- حکم استفاده از قطره بینی جهت باز کردن مجاری تنفسی و درمان که در بعضی موارد یقیناً وارد حلق می گردد چگونه است؟
- حکم استفاده از قطره بینی جهت بازکردن مجاری تنفسی و درمان که در بعضی موارد یقیناً وارد حلق میگردد، چگونه است؟
- اگر شخصی در کلاس درس بوده ناگهان متوجه گردید که لای دندان غذائی است و خود را مقداری کنترل نموده به این امید که در پایان درس آن را بیرون ریزد، ولی احتمال قوی می دهد که در کلاس درس همراه با آب وارد حلق شده باشد، آیا روزه باطل می شود یا این شخص معذور می باشد؟
- اگر آب از راه بینی وارد معده شود ( عمداً یا سهواً ) آیا مبطل روزه است؟
- اگر محل کار انسان طوری باشد که جلوگیری از رسیدن غبار به حلق دشوار باشد تکلیف چیست؟ اگر به حلق برسد چطور حکم مسئله را از نظر صحت و بطلان روزه و قضاء و کفاره بیان فرمائید.
- حکم غرغره کردن برای روزه دار، با توجه به این که آب به حلق می رسد ولی فرو نمی رود، چیست؟
- محیط کاری اینجانب طوری است که ذرات گرد و غبار در فضای کارگاه پراکنده میباشد و دوری از این محیط ممکن نیست. در ضمن حتی الامکان هم از وسایل جلوگیریکننده، مانند ماسک و غیره استفاده میگردد ولی باز هم گرد و غبار وارد فضای حلق میگردد. حکم روزه در این فضا چیست؟
- محیط کاری اینجانب طوری است که ذرات گرد و غبار در فضای کارگاه پراکنده میباشد و دوری از این محیط ممکن نیست. در ضمن حتی الامکان هم از وسایل جلوگیریکننده، مانند ماسک و غیره استفاده میگردد ولی باز هم گرد و غبار وارد فضای حلق میگردد. حکم روزه در این فضا چیست؟
- اگر شخصی در ماه مبارک رمضان در بین روز متوجه شود که غذا لای دندانش است و مدتی بعد متوجه شود که غذا دیگر لای دندانش نیست آیا روزه اش باطل است؟ ب) و یا شخصی در بین نماز متوجه شود که چیزی در دهانش است ( اعم از خوراکی یا غیر خوراکی ) و هرچه سعی می کند نمی تواند آن را نگه دارد و از حلق پائین می رود. روزه و نماز این شخص چه حکمی دارد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [سایر] آیا رسیدن غبار غلیظ به حلق از طریق بینی روزه را باطل می کند؟
- [سایر] حکم استفاده از قطره بینی جهت بازکردن مجاری تنفسی و درمان که در بعضی موارد یقیناً وارد حلق می گردد، چگونه است؟
- [سایر] من در ماه مبارک رمضان وقتی گریه می کنم هنگامی که آب بینی ام را می کشم به حلق و بعد به معده می رود. وقتی هم که سعی می کنم بینی ام را نکشم و با دستمال پاک کنم حالت استفراغ به من دست می دهد. من چه کنم تا روزه ام در اثر گریه و راز و نیاز با خدا باطل نشود؟
- [آیت الله علوی گرگانی] آیا فرو بردن چیزهای غیر خوردنی مثل وسایل پزشکی از حلق روزه را باطل میکند؟
- [آیت الله سبحانی] شخص روزه داری که خون دماغ شده و می داند که اگر سر را برای بند آمدن بالا بگیرد، خون وارد حلق می شود، آیا چنین کاری روزه را باطل می کند؟
- [آیت الله سیستانی] اگر اخلاط سینه از حلق پایین برود روزه را باطل می کند؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] شخصی که در حج مخیر بین حلق و تقصیر بوده است، حلق را انتخاب کرده و مشغول حلق می شود. بعد از اینکه مقداری از سر را حلق کرد، پشیمان می شود و می خواهد حلق را قطع کرده و با تقصیر از احرام خارج شود. بفرمایید که آیا در این صورت باز هم تخییر باقی است و این مرد با تقصیر از احرام خارج می شود یا اینکه حلق تعیین شده و باید حلق را تمام کند؟
- [آیت الله سبحانی] آیا خونی که بی اختیار از دماغ روزه دار از حلق پایین می رود مبطل روزه است؟ توضیح اینکه به فضای دهان وارد نمی شود؟
- [آیت الله بهجت] معیار در خوردن و آشامیدن چیست؟ آیا به محض رسیدن به حلق، روزه را باطل می کند یا فرو بردن اشیا روزه را باطل می کند؟
- [سایر] اگر کسی از دستور احکام خبردار نباشد مثلا نداند اگر دود یا غبار غلیظ به حلق برود روز ه اش باطل می شود و در آن حالت غبار غلیظ به عمد به حلقش برود بعدا متوجه شود که رفتن غبار غلیظ به حلق روزه را باطل میکند،آیا روزه اش باطل میشود
مسائل مرتبط از این مرجع
- . اگر به واسطه باد، غبار غلیظی پیدا شود، و انسان با این که متوجه است، مواظبت نکند و به حلق برسد، روزهاش باطل میشود.
- . رساندن غبار غلیظ به حلق روزه را باطل میکند؛ چه غبار چیزی باشد که خوردن آن حلال است مثلاً آرد، یا غبار چیزی باشد که خوردن آن حرام است، مثل خاک، و بنابر احتیاط واجب باید غباری را هم که غلیظ نیست به حلق نرساند.
- . چند چیز برای روزه دار مکروه است و از آن جمله است: دوا ریختن به چشم و سرمه کشیدن، در صورتی که مزه یا بوی آن به حلق برسد، انجام دادن هر کاری که مانند خون گرفتن و حمام رفتن باعث ضعف می شود، انفیه کشیدن، اگر نداند که به حلق می رسد و اگر بداند به حلق می رسد جایز نیست، بو کردن گیاه های معطر و احوط ترک نشستن زن است در آب، استعمال شیاف، تر کردن لباسی که در بدن است، کشیدن دندان و هر کاری که به واسطه آن از دهان خون بیاید، مسواک کردن به چوب تر، بی جهت آب یا چیزی در دهان کردن و نیز مکروه است انسان بدون قصد بیرون آمدن منی، زن خود را ببوسد، یا کاری کند که شهوت خود را به حرکت آورد. و اگر به قصد بیرون آمدن منی باشد روزه او باطل می شود.
- . اگر تمام سر زیر آب برود ولی مقداری از موها بیرون بماند، روزه باطل میشود.
- . اگر فراموش کند که روزه است و مواظبت نکند یا بیاختیار غبار و مانند آن به حلق او برسد، روزهاش باطل نمیشود، و چنانچه ممکن است باید آن را بیرون آورد.
- . اگر به واسطه ندانستن مسأله کاری انجام دهد که روزه را باطل می کند چنان چه در یاد گرفتن مسأله تقصیر کرده و در وقت به جا آوردن آن کار احتمال مفطر بودن آن را می داده کفاره بر او واجب می شود و اگر در وقت به جا آوردن آن غفلت داشته بنابر احتیاط کفاره لازم است ولی اگر در یاد گرفتن مسأله تقصیر نکرده باشد کفاره واجب نیست.
- . کسی که وکیل شده است لباس انسان را آب بکشد، اگر بگوید آب کشیدم و انسان به گفته او اطمینان پیدا کند، آن لباس پاک است.
- . مقداری از لب ها و پلک چشم که موقع بستن، روی هم می آید و نیز جایی را که انسان نمی داند از ظاهر بدن است یا باطن آن، اگر نجس شود بنابر احتیاط واجب باید آب بکشد.
- . لازم نیست انسان نیت روزه را از قلب خود بگذراند، یا مثلاً بگوید: فردا را روزه می گیرم، بلکه همین قدر که برای انجام فرمان خداوند عالم از اذان صبح تا مغرب کاری که روزه را باطل می کند انجام ندهد کافی است و برای آن که یقین کند تمام این مدت را روزه بوده، باید مقداری پیش از اذان صبح و مقداری هم بعد از مغرب، از انجام کاری که روزه را باطل می کند خودداری نماید.
- . اگر روزهدار عمداً تمام سر را در آب فرو برد، اگر چه باقی بدن او از آب بیرون باشد، بنابر احتیاط واجب روزهاش باطل میشود، ولی اگر تمام بدن را آب بگیرد و مقداری از سر بیرون باشد، روزه باطل نمیشود.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله نوری همدانی] جویدن غذا برای بچه یا پرنده و چشیدن غذا و مانند اینها که معمولاً به حلق نمی رسد ، اگر چه اتفاقاً به حلق برسد ، روزه را باطل نمی کند . ولی اگر انسان از اول بداند که به حلق می رسد چنانچه فرو رود ، روزه اش باطل می شود و باید قضای آن را بگیرد و کفاره هم بر او واجب است .
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] جویدن غذا برای بچه یا پرنده و چشیدن غذا و مانند اینها که معمولا به حلق نمی رسد؛ اگرچه اتفاقا به حلق برسد؛ روزه را باطل نمی کند؛ ولی اگر انسان از اول بداند که به حلق می رسد؛ روزه اش باطل می شود و باید قضای آن را بگیرد و کفاره هم بر او واجب است.
- [امام خمینی] جویدن غذا برای بچه یا پرنده و چشیدن غذا و مانند اینها که معمولا به حلق نمی رسد، اگر چه اتفاقا به حلق برسد، روزه را باطل نمی کند. ولی اگر انسان ازاول بداند که به حلق می رسد، چنانچه فرو رود، روزه اش باطل می شود، و باید قضای آن را بگیرد و کفاره هم بر او واجب است.
- [آیت الله سیستانی] رساندن غبار غیر غلیظ به حلق، روزه را باطل نمیکند.
- [آیت الله وحید خراسانی] جویدن غذا برای بچه یا پرنده و چشیدن غذا و مانند اینها که معمولا به حلق نمی رسد اگر چه اتفاقا به حلق برسد روزه را باطل نمی کند ولی اگر انسان از اول بداند یا اطمینان داشته باشد که به حلق می رسد روزه اش باطل می شود و باید قضای ان را بگیرد و در صورت رسیدن به حلق کفاره بر او واجب است
- [آیت الله مظاهری] جویدن و چشیدن غذا که معمولاً به حلق نمیرسد گرچه اتفاقاً به حلق برسد روزه را باطل نمیکند ولی اگر انسان از اوّل بداند که به حلق میرسد چنانچه فرو رود روزهاش باطل میشود و باید قضای آن را بگیرد و کفّاره هم بر او واجب است.
- [آیت الله سیستانی] جویدن غذا برای بچه یا پرنده، و چشیدن غذا و مانند اینها که معمولاً به حلق نمیرسد، اگرچه اتفاقاً به حلق برسد روزه را باطل نمیکند. ولی اگر انسان از اوّل بداند که به حلق میرسد، روزهاش باطل میشود، و باید قضای آن را بگیرد و کفّاره هم بر او واجب است.
- [آیت الله بروجردی] جویدن غذا برای بچه یا پرنده و چشیدن غذا و مانند اینها که معمولاً به حلق نمیرسد، اگر چه اتفاقاً به حلق برسد روزه را باطل نمیکند، ولی اگر انسان از اوّل بداند که به حلق میرسد، روزهاش باطل میشود و باید قضای آن را بگیرد و کفاره هم بر او واجب است.
- [آیت الله خوئی] جویدن غذا برای بچه یا پرنده و چشیدن غذا و مانند اینها که معمولا به حلق نمیرسد، اگرچه اتفاقا به حلق برسد، روزه را باطل نمیکند. ولی اگر انسان از اول بداند که به حلق میرسد، روزهاش باطل میشود، و باید قضای آن را بگیرد و کفاره هم بر او واجب است.
- [آیت الله سیستانی] آمپول و سرم روزه را باطل نمیکند، هرچند آمپول تقویتی یا سرم قندینمکی باشد، و همچنین اسپری که برای تنگی نفس استعمال میشود اگر دارو را فقط وارد ریه کند روزه را باطل نمیکند، و همچنین دارو در چشم و گوش ریختن، روزه را باطل نمیکند، اگرچه مزه آن به گلو برسد. و اگر در بینی بریزد اگر به حلق نیز نرسد روزه را باطل نمیکند.