گفته شد، عمداً بخواند نمازش باطل است.
عنوان مسئله:
گفته شد، عمداً بخواند نمازش باطل است.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- آیا غیبت روزه را باطل می کند با این که روایت است که اگر کسی غیبت دیگری کند گوشت تن برادر مرده خود را می جود آیا با این حال هم روزه ما باطل است در صورتی که غیبت جزء نه چیزی که روزه را باطل می کند نیست با این حال آیا غیبت روزه را باطل می کند یا نه؟ اگر غیبت روزه را باطل نمی کند پس حکمش چیست؟ توضیح دهید.
- آیا غلط خواندن قرآن روزه را باطل می کند؟
- اگر در روزه ماه رمضان بعد ازاذان صبح کسی در خواب جنب شود روزه اش باطل می شود یا نه و اگر باطل نمی شود آیا می توان بعد از اذان ظهر یا اذان مغرب غسل کرد یا نه؟
- اگر کسی ماه رمضان بعد از اذان صبح در خواب جنب شود، آیا روزهاش باطل میشود یا نه؟ و اگر باطل نمیشود، آیا میتواند بعد از اذان ظهر یا اذان مغرب غسل کند یا نه؟
- آیا کشیدن سیگار، بصورتی که دود آن را فرو نبرند، روزه را باطل می کند؟
- آیا رسیدن غبار غلیظ به حلق از طریق بینی روزه را باطل می کند؟
- اگر فضای حمام را بخار گرفته باشد روزه باطل می شود؟
- آیا تر کردن لب توسط زبان روزه را باطل می کند؟
- این که در رساله آمده است اماله کردن روزه را باطل می کند منظور از اماله کردن چیست؟
- آیا اگر انسان آب بینی را بالا بکشد و مقداری از آن وارد حلق شود، روزه باطل است؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله خامنه ای] اگر کسی به جای تسبیحات اربعه حمد و سوره را بخواند آیا نمازش باطل می شود؟
- [آیت الله نوری همدانی] اگر نمازگزار سهواً ذکر رکوع را در سجده بخواند آیا نمازش باطل میشود؟
- [آیت الله بهجت] اگر نمازگزار یک عبارت از آیات قرآن را به نیّت غیر قرآن بخواند، نمازش باطل می شود؟
- [آیت الله بهجت] اگر شخصی برای علامت دادن هنگام نماز، قرآن را با صدای آشکار بخواند، آیا نمازش باطل می شود؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا نماز در پشت مقام ابراهیم حکم تکلیفی است، یا وضعی؟ به عبارت دیگر، اگر کسی (مثلا) نمازش را نزدیک دیوار زمزم بخواند، آیا نمازش باطل است، یا فقط معصیت کرده، ولی نماز صحیح است؟
- [آیت الله خامنه ای] اگر مسافر نمازش قضا بشود و به شهر خود برسد باید نمازش را شکسته بخواند یا کامل؟
- [سایر] همسرم به خدا وروز قیامت اعتقاد دارد ولی نمازش را نمی خواند چه کار کنم که ایشان نمازش را بخواند ؟
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر کسی نمازش را با تیمّم بخواند و بعدامعلوم شود که وقت برای وضو یا غسل داشته نمازش چه صورت دارد؟
- [آیت الله بهجت] کسی که نمی توانسته نمازش را ایستاده بخواند، آیا کسانی که نمازش را قضا می کنند، می توانند آن ها را نشسته بخوانند؟
- [آیت الله بهجت] اگر کسی به طور کامل به چپ یا راست برنگردد، آیا نمازش باطل می شود؟
مسائل مرتبط از این مرجع
- . کسی که می داند پوشیدن لباس غصبی حرام است، ولی نمی داند نماز را باطل می کند، اگر عمداً با لباس غصبی نماز بخواند نمازش باطل است.
- . لباس نمازگزار باید پاک باشد، و اگر کسی عمداً با بدن یا لباس نجس نماز بخواند، نمازش باطل است.
- . کسی که نمی داند با بدن و لباس نجس نماز باطل است، اگر با بدن یا لباس نجس نماز بخواند، بنابر احتیاط لازم نمازش باطل می باشد.
- . کسی که باید نماز را تمام بخواند، اگر شکسته به جا آورد در هر صورت نمازش باطل است.
- . اگر به واسطه ندانستن مسأله، چیز نجسی را نداند نجس است، مثلاً نداند عرق کافر نجس است و با آن نماز بخواند نمازش باطل است بنابر احتیاط لازم.
- . اگر کسی در خواندن حمد و سوره بیشتر از معمول صدایش را بلند کند، مثل آن که آنها را با فریاد بخواند، نمازش باطل است.
- . اگر نداند یا فراموش کند که لباس او غصبی است و با آن نماز بخواند، نمازش صحیح است ولی اگر کسی خودش لباسی را غصب نماید و فراموش کند که غصب کرده است و با آن نماز بخواند، نمازش باطل است بنابر احتیاط لازم.
- . اگر در جایی که باید نماز را بلند بخواند، عمداً آهسته بخواند یا در جایی که باید آهسته بخواند، عمداً بلند بخواند، نمازش باطل است ولی اگر از روی فراموشی یا ندانستن مسأله باشد صحیح است و اگر در بین خواندن حمد و سوره هم بفهمد اشتباه کرده، لازم نیست مقداری را که خوانده دوباره بخواند.
- . مسافری که نمی داند باید نماز را شکسته بخواند، اگر تمام بخواند، نمازش صحیح است.
- . اگر عمداً سر را به پشت برگرداند نمازش باطل است، و اگر سهواً سر را به این مقدار بگرداند، احتیاط واجب آن است که نماز را تمام کند و دوباره بخواند. ولی اگر سر را بطرف راست یا چپ بگرداند عمداً باشد، یا اشتباهاً نمازش باطل نمی شود، ولی کراهت دارد. ششم از مبطلات نماز آن است که عمداً کلمه ای بگوید که دو حرف یا بیشتر باشد، اگر چه معنی هم نداشته باشد، ولی اگر سهواً بگوید، نماز باطل نمی شود.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله بروجردی] کسی که میداند مسافر است و باید نماز را شکسته بخواند، اگر فراموش کند و تمام بخواند، نمازش باطل است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر به جهت ندانستن یا فراموشی در طلا نماز بخواند بنابر احتیاط واجب نمازش باطل است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر انسان عمداً، در نماز عورتش را نپوشاند نمازش باطل است بلکه اگر از روی ندانستن مسأله هم باشد بنابر احتیاط واجب باید نمازش را دوباره بخواند.
- [امام خمینی] اگر انسان عمدا در نماز عورتش را نپوشاند، نمازش باطل است. بلکه اگر از روی ندانستن مساله هم باشد، بنابر احتیاط واجب باید نمازش را دوباره بخواند.
- [آیت الله مظاهری] اگر انسان عمداً جایی را که در نماز باید بپوشاند، نپوشاند نمازش باطل است ولی اگر از روی ندانستن مسئله باشد لازم نیست نمازش را دوباره بخواند.
- [آیت الله بروجردی] اگر نداند یا فراموش کند که لباس او غصبیست و با آن نماز بخواند، نمازش صحیح است، ولی اگر کسی خودش لباسی را غصب نماید و فراموش کند که غصب کرده است و با آن نماز بخواند، نمازش باطل است.
- [آیت الله اردبیلی] اگر در رکعت سوم یا چهارم عمدا حمد یا تسبیحات را بلند بخواند، بنابر احتیاط نمازش باطل است، ولی اگر به علت ندانستن حکم مسأله یا فراموشی بلند بخواند، نمازش صحیح است و نیازی به اعاده حمد یا تسبیحات نیست.
- [آیت الله علوی گرگانی] کسی که نمیداند با بدن ولباس نجس نماز باطل است، اگر با بدن یا لباس نجس نماز بخواند، نمازش باطل میباشد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر بداند جایی غصبیست ولی نداند که در جای غصبی نماز باطل است و در آن جا نماز بخواند، نمازش به احتیاط مستحب باطل میباشد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که نمی داند نماز با بدن و لباس نجس باطل است، اگر با بدن یا لباس نجس نماز بخواند نمازش باطل می باشد.