این که در رساله آمده است اماله کردن روزه را باطل می کند منظور از اماله کردن چیست؟
اماله کردن که مبطل روزه است آنست که دوای روان یا آب مثلاً از طریق مقعد داخل شکم شود.
اماله کردن که مبطل روزه است آنست که دوای روان یا آب مثلاً از طریق مقعد داخل شکم شود.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- کسی که بدلیل بیماری یبوست از کودکی تا حال بنا بدستور دکتر باید روزها و شبها با آب اماله کند و الا در معرض خطر است آیا برای گرفتن روزه چه وظیفه ای دارد؟
- آیا غیبت روزه را باطل می کند با این که روایت است که اگر کسی غیبت دیگری کند گوشت تن برادر مرده خود را می جود آیا با این حال هم روزه ما باطل است در صورتی که غیبت جزء نه چیزی که روزه را باطل می کند نیست با این حال آیا غیبت روزه را باطل می کند یا نه؟ اگر غیبت روزه را باطل نمی کند پس حکمش چیست؟ توضیح دهید.
- کسی که نمیدانسته استمناء روزه را باطل میکند و حتی یک گناه کبیره است، اگر اینعمل را انجام دهد. آیا روزه او باطل است؟ اگر باطل است، کفّاره دارد یا خیر؟
- آیا غلط خواندن قرآن روزه را باطل می کند؟
- سن بلوغ زن 9 نه سال در رساله ذکر شده است و تکلیف بر او واجب است در حالیکه دختر این قدر کوچک است که اگر روزه بگیرد مریض می شود بلکه نمی تواند روزه بگیرد و علامت بلوغ دیگر هم ندارد، تکلیف ایشان چیست؟
- در رساله حضرت عالی مسأله 1730 چنین آمده اگر روزه دار بعد از ظهر مسافرت نماید، باید روزه خود را تمام کند و در صورتی که شب نیت سفر کرده باشد احتیاطاً قضای آنرا بجا آورد سؤال این است که این احتیاط واجب است یا مستحب؟
- سن بلوغ زن نه سال در رساله ذکر شده است و تکلیف بر او واجب است، در حالیکه دختر این قدر کوچک است که اگر روزه بگیرد مریض میشود بلکه نمیتواند روزه بگیرد و علامت بلوغ دیگر هم ندارد، تکلیف ایشان چیست؟
- اگر کسی روزه مستحبّی بگیرد و فراموش کند که روزه است و چیزی بخورد و یا بیاشامد، آیا روزه اش باطل میشود؟
- اگر در ماه رمضان، انسان عملی را که روزه را باطل می کند بجا نیاورد ولی نیّت روزه نکند ، یا ریاء کند و یا قصد کند که روزه نباشد ، یا قصد کند کاری که روزه را باطل می کند انجام دهد، آیا علاوه بر قضا کفّاره نیز واجب است یا فقط قضا واجب است؟
- اگر در روزه ماه رمضان بعد ازاذان صبح کسی در خواب جنب شود روزه اش باطل می شود یا نه و اگر باطل نمی شود آیا می توان بعد از اذان ظهر یا اذان مغرب غسل کرد یا نه؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله سیستانی] ایا اماله کردن روزه را باطل می کند ؟
- [آیت الله اردبیلی] آیا برای زنان، اماله کردن با مایعات از قُبُل (جلو)، روزه را باطل میکند؟
- [سایر] شهید اول اماله با مایعات را باطل کنندهٔ روزه میداند، ولی محقق حلی و شهید ثانی نظر قویتر را حرام بودن اماله با مایعات میدانند، ولی معتقدند که روزه را باطل نمیکند. نظر به مطلب گذشته، حکم اماله در غیر ماه رمضان، (روزه دار باشد یا نباشد) چیست؟
- [آیت الله سیستانی] در هنگام تطهیر مخرج غائط ، مقداری آب وارد محل مخرج شد. آیا این عمل اماله محسوب می شود؟ آیا روزه باطل شده است در صورت تعمد؟
- [آیت الله خامنه ای] منظور از کلمه (فی نفسه) که در رساله های عملیه آمده است، چه می باشد؟
- [آیت الله مظاهری] فرد بیماری مبتلا به یبوست است. اگر او در ماه رمضان با آب اماله کند، روزه او چه حکمی دارد؟ اگر باطل است، برای روزههای سالهای قبل، آیا باید کفاره هم بدهد یا فقط قضا لازم است؟
- [آیت الله سیستانی] خواهشمند است بفرمایید منظور از (دشول) که در قسمت (خوردن و آشامیدن) رساله نوشته شده چه غددی می باشد؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مقصود از بخار غلیظ که در رساله فرموده اید مبطل روزه است، چه بخاری است؟
- [آیت الله بهجت] شکّ در نماز در اثر ضعف حافظه؛ آیا حکم شک های ذکر شده در رساله را دارد [منظور شک های مبطل است] یا نباید به آن اعتنا کند؟
- [سایر] منظور از جنگ 6 روزه اعراب چیست؟
مسائل مرتبط از این مرجع
- . اگر بداند که روزه است و عمداً برای غسلکردن سر را در آب فرو برد، چنانچه روزه او مثل روزه رمضان واجب معین باشد، روزه و غسل هر دو باطل است، و اگر روزه مستحب باشد یا روزه واجبی باشد که مثل روزه کفاره، وقت معینی ندارد و تمامکردن آن واجب نباشد، غسل صحیح، و روزه باطل میباشد.
- . اگر فراموش کند که مسافر است، یا فراموش کند که روزه مسافر باطل می باشد و در سفر روزه بگیرد، روزه اش باطل است.
- . اگر غیر از روزه ماه رمضان روزه معین دیگری بر انسان واجب باشد، مثلاً نذر کرده باشد که روز معینی را روزه بگیرد، چنان چه عمداً تا اذان صبح نیت نکند، روزه اش باطل است و اگر نداند که روزه آن روز بر او واجب است یا فراموش کند و پیش از ظهر یادش بیاید، چنان چه کاری که روزه را باطل می کند انجام نداده باشد، و بدون تأخیر نیت کند روزه او صحیح و گرنه باطل می باشد.
- . کسی که نمی داند روزه مسافر باطل است، اگر در سفر روزه بگیرد و در بین روز مسأله را بفهمد، روزه اش باطل می شود و اگر تا مغرب نفهمد، روزه اش صحیح است.
- . اگر قضای روزه میتی را گرفته باشد، احتیاط مستحب آن است که بعد از ظهر روزه را باطل نکند.
- . کسی که قضای روزه رمضان را گرفته، اگر وقت قضای روزه او تنگ نباشد، می تواند پیش از ظهر، روزه خود را باطل نماید.
- . اگر فراموش کند که روزه است و جماع نماید، یا با او جماع نمایند به طوری که از اختیار او خارج باشد روزه او باطل نمیشود، ولی چنانچه در بین جماع یادش بیاید، یا در بین مختار شود، باید فوراً از حال جماع خارج شود، و اگر خارج نشود، روزه او باطل است، و همچنین اگر خودش از ترس جماع کند روزهاش باطل میشود.
- . اگر نداند یا فراموش کند که ماه رمضان است وپیش از ظهر ملتفت شود، چنان چه کاری که روزه را باطل می کند انجام نداده باشد، باید نیت کند و روزه او صحیح است و اگر کاری که روزه را باطل می کند انجام داده باشد، یا بعد از ظهر ملتفت شود که ماه رمضان است، روزه او باطل می باشد ولی باید تا مغرب کاری که روزه را باطل می کند انجام ندهد و بعد از رمضان هم آن روزه را قضا نماید.
- . اگر کمتر از مقدار ختنهگاه داخل شود، و منی هم بیرون نیاید، روزه باطل نمیشود.
- . اگر تمام سر زیر آب برود ولی مقداری از موها بیرون بماند، روزه باطل میشود.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله علوی گرگانی] اماله کردن با چیز روان اگرچه از روی ناچاری وبرای معالجه باشد، روزه را باطل میکند.
- [آیت الله وحید خراسانی] اماله کردن با چیز روان اگر چه از روی ناچاری و برای معالجه باشد روزه را باطل می کند
- [آیت الله سیستانی] اماله کردن با چیز روان اگرچه از روی ناچاری و برای معالجه باشد، روزه را باطل میکند. ? قی کردن:
- [آیت الله شبیری زنجانی] اماله کردن با چیز روان؛ اگر چه از روی ناچاری و برای معالجه باشد، روزه را باطل میکند.
- [آیت الله بهجت] اماله کردن با چیز مایع اگرچه از روی ناچاری و برای معالجه باشد، بنابر اظهر روزه را باطل میکند. قِی کردن
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که مس میت کرده یعنی جائی از بدن خود را به بدن میت رسانده می تواند بدون غسل مس میت روزه بگیرد، و اگر در حال روزه هم میت را مس نماید روزه او باطل نمی شود. اماله کردن
- [آیت الله خوئی] کسی که مس میت کرده، یعنی جایی از بدن خود را به بدن میت رسانده، میتواند بدون غسل مس میت روزه بگیرد. و اگر در حال روزه هم میت را مس نماید، روزه او باطل نمیشود. 8- اماله کردن (مسألة 1654)- اماله کردن با چیز روان اگرچه از روی ناچاری و برای معالجه باشد، روزه را باطل میکند. 9- قی کردن (مسألة 1655)- هرگاه روزهدار عمداً قی کند اگرچه به واسط مرض و مانند آن ناچار باشد، روزهاش باطل میشود، ولی اگر سهواً یا بیاختیار قی کند، اشکال ندارد.
- [آیت الله اردبیلی] اماله کردن با مایعات اگرچه از روی ناچاری و برای معالجه باشد، روزه را باطل میکند؛ ولی استعمال شیاف، چه برای معالجه و چه برای غیر آن اشکال ندارد.
- [آیت الله نوری همدانی] اماله کردن با چیز روان اگر چه از روی ناچاری و برای معالجه باشد روزه را باطل میکند ولی استعمال شیاف هائی که برای معالجه است اشکال ندارد . 9- قی کردن
- [آیت الله مظاهری] اماله کردن با چیز روان، گرچه از روی ناچاری و برای معالجه باشد روزه را باطل میکند امّا اگر از روی فراموشی یا ندانستن مسئله باشد روزه باطل نمیشود، و استعمال شیافهایی که برای معالجه است مطلقاً اشکال ندارد. 4 - جماع: