راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
رساله عملیه آیت الله صافی گلپایگانی
آدرس:
https:/
. گذشت در
عنوان مسئله:
.
گذشت
در
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
سوال مرتبط یافت نشد
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله مظاهری] آیا خیانت در امانت حقّ الناس و قابل گذشت است؟ یا حقّ الله است، و غیر قابل گذشت؟
[سایر] زندگانی حضرت زکریا(علیه السلام) چگونه گذشت؟
[سایر] در مجلس خبرگان چه گذشت؟
[سایر] گذشت کردن از قصاص چه ثوابی دارد؟
[سایر] در واپسین روزهای پیامبر(ص) چه گذشت؟
[سایر] مرز میان گذشت و زیر بار ستم نرفتن چیست؟
[سایر] فایده شناخت سیره انبیا و سر گذشت امتها چیست؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] آیا قاضی در تعزیرات، حق دارد گذشت کند؟
[سایر] آیا اسلام دین عفو و گذشت است، یا دین انتقام؟
[سایر] آیا با گذشت زمان بهشتیان پیر می شوند؟
مسائل مرتبط از این مرجع
. مسلمانان باید در بین خودشان با گذشت، و همکار یکدیگر باشند و نسبت به کفار سخت و از دادن هر گونه اختیار و سلطه به آنها نسبت به امور مسلمین، اجتناب نمایند.
. اگر پوشال ریز انگور یا خرما داخل آنها باشد و سرکه بریزند ضرر ندارد. و این بنابر آن است که قائل به نجاست آن بوسیله جوش آمدن باشیم، و گذشت که اقوی طهارت است.
. گذشت که عرق جنب از حرام نجس نیست، بنابراین اگر با آب گرم غسل کند، غسل او صحیح است و احتیاط مستحب آن است که با آب سرد غسل کند.
. اگر از کسی طلبی دارد که باید بعد از مدتی بگیرد، چنان چه طلب خود را به مقدار کمتری صلح کند و مقصودش این باشد که از مقداری از طلب خود گذشت کند و بقیه را نقد بگیرد اشکال ندارد.
. مستحاضه متوسطه که باید وضو بگیرد و غسل کند، هر کدام را اول به جا آورد صحیح است و مستحاضه کثیره چنان چه گذشت احوط آن است که پیش ازغسل، وضو بگیرد.
. اگر بعد از نماز عصر مستحاضه شود و تا غروب غسل نکند، روزه او صحیح است و بنابر احتیاط شرط است در صحت روزه این روز، غسل نماز مغرب و عشا شب بعد، چنان چه گذشت.
. ظرفی که آب انگور در آن جوش می آید و چیزهایی که مانند کفگیر برای پختن آب انگور، بکار می رود بنابر قول به نجاست آب انگور جوشان بعد از کم شدن دو قسمت آب انگور پاک می شود. ولی گذشت که آب انگور به جوشیدن نجس نمی شود.
گذشت و لازم نیست به قدری صبر کند که فقط بتواند کارهای واجب نماز را انجام دهد، بلکه اگر برای مستحبات نماز مانند اذان و اقامه و قنوت هم وقت دارد، می تواند تیمم کند و نماز را با آن مستحبات به جا آورد.
. اگر بخواهند در چند دیگ شیره بپزند، باید کفگیری را که در دیگ جوش آمده زده اند در دیگی که جوش نیامده نزنند و اگر همه جوش آمده باشد باید کفگیر دیگی را که ثلثان نشده، در دیگی که ثلثان شده نزنند و این حکم بنابر قول به نجاست عصیر است به جوش آمدن، ولی گذشت که نجس نمی شود.
. مطهرات پاک کننده ها یازده چیز است: اول آب. دوم زمین. سوم آفتاب. چهارم استحاله. پنجم کم شدن دو سوم آب انگور بنابر قول به نجاست آن و گذشت که با به جوش آمدن نجس نمی شود. ششم انتقال. هفتم اسلام. هشتم تبعیت. نهم برطرف شدن عین نجاست. دهم استبراء حیوان نجاستخوار. یازدهم غایب شدن مسلمان، واحکام موارد فوق بطور تفصیل در مسائل آینده گفته خواهد شد.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله وحید خراسانی] اگر عاریه دهنده بمیرد عاریه گیرنده وظیفه اش همان است که در مساله گذشت
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر روزه دار استمناء کند (معنای استمناء در مسأله 1581 گذشت)؛ روزه اش باطل می شود.
[آیت الله وحید خراسانی] نماز خواندن در زمین بسیار وسیع به تفصیلی که در مساله گذشت منوط به اجازه مالک نیست
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] در زمین بسیار وسیع؛ بی اجازه مالک می شود نماز خواند به نحوی که در مسأله (277) در وضو گذشت.
[آیت الله شبیری زنجانی] دیه میّت به ورثه وی میرسد ولی برادر و خواهر مادری از دیه سهمی ندارند، چنانچه در مسأله 2798 گذشت.
[آیت الله وحید خراسانی] بعد از مرگ پدر پسر بزرگتر باید قضای روزه او را به تفصیلی که در مساله گذشت به جا اورد
[آیت الله فاضل لنکرانی] بین نفاس و حیض که زن بعد از آن می بیند باید ده روز فاصله باشد پس خونی که زن قبل از گذشت ده روز از گذشت ایام نفاس می بیند استحاضه است هر چند در ایام عادت باشد و در مورد لزوم فاصله شدن ده روز پاکی بین حیض سابق و نفاس اشکال است و احتیاط ترک نشود.
[آیت الله علوی گرگانی] اگر از کسی طلبی دارد که باید بعد از مدّتی بگیرد، اگر هرآینه مقداری از طلب خود را گذشت کند وبقیّه را نقد بگیرد اشکال ندارد.
[آیت الله وحید خراسانی] اب مضاف که معنای ان در مساله گذشت چیز نجس را پاک نمی کند و وضو و غسل هم با ان باطل است
[آیت الله وحید خراسانی] اگر انسان چند نفر را برای قضای نماز میت اجیر کند بنابر انچه در مساله گذشت لازم نیست برای هرکدام انها وقتی را معین نماید
گذشت
کلید واژگان: مدارا، عفو، خشم، قرآن، حدیث.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*