آشنایی با سیره سلف صالح، قلب خلف را آرامش می‌بخشد و او را چون سلف به صلاح و فلاح می‌رساند. از این رو خداوند به رسول اکرم (ص) می‌فرماید: قصه‌های انبیای پیشین را برای تثبیت قلب تو نقل می‌کنیم. خداوند سبحان که می‌فرماید: (أَلا بِذِکرِ اللهِ تَطمَئِنّ القُلُوب) رعد /8 هم اوست که به انسانها می‌آموزد که به یاد سیره انبیای الهی باشند تا قلوبشان اطمینان یابد: (وَ کُلاٍّ نُقصُّ مِنْ اَنْباءِ الرُّسُل ما نُثَبِّتُ بِهِ فَؤادَک وَ جاءَک فِی هذهِ الحَقِّ وَ مَوعِظةٌ وَ ذِکرِی لِلمؤمنین) هود/120. خدای سبحان به پیامبر اکرم (ص) می‌فرماید: ما سیره سلف صالح را بازگو می‌کنیم، تا قلبت را تثبیت کنیم چون یاد خدا همراه با یاد اولیای او ظهور می‌کند، زیرا آنان مظاهر یاد حق هستند. خداوند از مردم می‌خواهد تا به یاد امتّهای گذشته باشند و از آنها عبرت بگیرند: (قَدْ خَلِت مِنْ قَبلِکُم سُنَنٌ فَسِیروا فِی الاَرض فَانْظِروا کَیفَ کانَ عاقِبةٌ المُکَذِّبین) آل عمران/137. مردم باید از سیره گذشتگان حکمت یباموزند و از عواقب شوم اشرار و مفسدان درس بگیرند. www.eporsesh.com
آشنایی با سیره سلف صالح، قلب خلف را آرامش میبخشد و او را چون سلف به صلاح و فلاح میرساند. از این رو خداوند به رسول اکرم (ص) میفرماید: قصههای انبیای پیشین را برای تثبیت قلب تو نقل میکنیم. خداوند سبحان که میفرماید: (أَلا بِذِکرِ اللهِ تَطمَئِنّ القُلُوب) رعد /8 هم اوست که به انسانها میآموزد که به یاد سیره انبیای الهی باشند تا قلوبشان اطمینان یابد: (وَ کُلاٍّ نُقصُّ مِنْ اَنْباءِ الرُّسُل ما نُثَبِّتُ بِهِ فَؤادَک وَ جاءَک فِی هذهِ الحَقِّ وَ مَوعِظةٌ وَ ذِکرِی لِلمؤمنین) هود/120.
خدای سبحان به پیامبر اکرم (ص) میفرماید: ما سیره سلف صالح را بازگو میکنیم، تا قلبت را تثبیت کنیم چون یاد خدا همراه با یاد اولیای او ظهور میکند، زیرا آنان مظاهر یاد حق هستند.
خداوند از مردم میخواهد تا به یاد امتّهای گذشته باشند و از آنها عبرت بگیرند: (قَدْ خَلِت مِنْ قَبلِکُم سُنَنٌ فَسِیروا فِی الاَرض فَانْظِروا کَیفَ کانَ عاقِبةٌ المُکَذِّبین) آل عمران/137. مردم باید از سیره گذشتگان حکمت یباموزند و از عواقب شوم اشرار و مفسدان درس بگیرند.
www.eporsesh.com
- [سایر] شناخت نهضت و سیره پیامبران(ع) چه اهمیت و فایدهای دارد؟
- [سایر] سیره حضرت پیامبر(ص) را توضیح دهید؟
- [سایر] حدیث سیره هزار نبی در علی(ع) را بیان کنید؟
- [سایر] کسب روزی حلال در سیره پیامبر خدا را بیان کنید؟
- [سایر] آیا در سیره پیامبر ص تاکیدی بر عزاداری دیده می شود؟
- [سایر] با توجه به منابع اهل سنت، توسل در سیره انبیا چه جایگاهی دارد؟
- [سایر] برخورد با توطئه گران در سیره ی پیامبر (ص) و ائمه(ع) چگونه بوده است؟
- [سایر] آیا در سیره پیامبر شناسایی سپاه دشمن قبل از آغاز عملیات نظامی مرسوم بوده است؟
- [سایر] سیره و روش پیامبر و امامان (ع) در برخورد با نامحرمان چگونه بوده؟
- [سایر] سیره و رفتار شخصی و اخلاقی پیامبر (صلی الله علیه وآله)، چگونه بود؟
- [آیت الله جوادی آملی] .کسی که توان شناخت قبله را ندارد و میخواهد حیوانی را ذبح کند که تأخیر آن تا وقت شناخت قبله, ضرر یا حرج دارد, باید برابر گمان خود عمل کند و اگر به هیچ طرف گمان ندارد, به هر طرف انجام دهد, صحیح است و اگر بعداً معلوم شد که سر بریدن رو به قبله نبوده, گوشت آن حیوان در مورد یادشده, حلال است.
- [آیت الله اردبیلی] تاجر و کاسب و صنعتگر و مانند اینها، پس از گذشت یک سال از وقتی که منافع عایدشان میشود، باید خُمس آنچه را که از خرج سال آنان زیاد میآید بدهند و کسی که شغل او کاسبی نیست، اگر اتّفاقا معاملهای کند و منفعتی ببرد، پس از گذشت یک سال از هنگامی که فایده برده، باید خُمس مقداری را که از خرج سال او زیاد آمده بدهد.
- [امام خمینی] خرجهایی را که انسان برای به دست آوردن فایده می کند، از فایده کسر می شود و خمس ندارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] جایز نیست چیزی که فایده حلال و حرام هر دو دارد به قصد فایده حرام عاریه بدهند.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر استحاضه قلیله زن پیش از نماز متوسطه یا کثیره شود باید کارهای متوسطه یا کثیره را که گذشت انجام دهد و اگر استحاضه متوسطه کثیره شود باید کارهای استحاضه کثیره را انجام دهد و چنانچه برای استحاضه متوسطه غسل کرده باشد فایده ندارد و باید دوباره برای کثیره غسل کند
- [آیت الله سیستانی] در مستحاضه کثیره در صورتی که لازم است میان غسل و نماز فاصلهای واقع نشود چنانکه در مسأله (394) گذشت اگر انجام غسل پیش از داخل شدن وقت نماز باعث وقوع فاصله گردد ، آن غسل برای نماز فایده ندارد ، و باید مستحاضه برای نماز دوباره غسل نماید . و این حکم در مستحاضه متوسطه نیز جاری است .
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر بعضی از چهار رگ را ببرند و صبر کنند تا حیوان بمیرد بعد بقیّه را ببرند فایده ندارد، امّا در صورتی که چهار رگ را پیش از جان دادن حیوان ببرند ولی به طور معمول پشت سر هم نباشند، آن حیوان پاک و حلال است، اگر چه احتیاط مستحبّ آن است که پشت سر هم ببرند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] در غیر نماز اگر در حال سجده آیه سجده را بخواند یا گوش کند، باید سر از سجده بردارد و دوباره سجده کند و حکم خواندن و گوش دادن آیات سجده در حال نماز، در مسائل 992 - 994 گذشت.
- [آیت الله سیستانی] - اگر در موقع نیت اعتکافِ واجب، شرط رجوع (شرط رها نمودن اعتکاف در اثنای آن) کرده باشد که تفصیل آن در مسأله (????) گذشت، چنانچه یکی از محرّمات را انجام دهد، قضاء اعتکاف و از سر گرفتن آن، هیچکدام لازم نیست.
- [آیت الله علوی گرگانی] آیا جائز است که بانک این فائده را بگیرد؟ ظاهراً بلکه قطعاً گرفتن این فائده جائز نیست برای این که فائدهای است برای قرض و آن ربا است ولی بنابر آنچه در اول مسائل بانکی گفته شد چنانچه به یکی از آن عناوین شرعی تطبیق کند، مانعی ندارد بلکه میتوان گفت که گرفتن این فائده صحیح باشد.