راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
رساله عملیه آیت الله میرزا جواد تبریزی
آدرس:
http://www.tabrizi.org
باید کسی را اجیر کنند که اطمینان داشته باشند عمل را انجام می دهد.
عنوان مسئله:
باید کسی را
اجیر
کنند که
اطمینان
داشته باشند عمل را انجام می دهد.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
سوال مرتبط یافت نشد
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله سیستانی] اگر شخصی برای حج نیابتی اجیر شد، آیا می تواند دیگری را برای ادای آن اجیر کند؟
[آیت الله سبحانی] اگر نذر کند که روزه بگیرد یا نماز بخواند آیا می تواند اجیر بگیرد و اجیر آن را انجام دهد؟
[آیت الله مظاهری] اگر انسان از پیشگویی منجّمین اطمینان حاصل کند که فردا اول ماه است، آیا میتواند به این اطمینان عمل نماید؟
[سایر] تجارت بهتر است یا اجیر دیگران شدن؟
[آیت الله بهجت] آیا شرط است که اجیر عادل باشد؟
[آیت الله بهجت] اگر بنّایی اجیر شود که ساختمانی را بسازد، آیا می تواند فرد دیگری را به مبلغی کمتر برای اتمام آن ساختمان اجیر نماید؟
[آیت الله مکارم شیرازی] آیا زن می تواند برای شیر دادن اجیر شود؟
[آیت الله مکارم شیرازی] بهترین زمان پرداخت اجرت اجیر چه زمانی است؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] آیا بچه نابالغ می تواند برای گرفتن روزه اجیر شود؟
[آیت الله علوی گرگانی] آیا کسی که خود روزه قضا دارد، میتواند اجیر شود؟
مسائل مرتبط از این مرجع
کسی را که برای نمازهای میت اجیر کرده اند؛ اگر بفهمند که عمل را به جا نیاورده یا باطل انجام داده؛ باید دوباره اجیر بگیرند.
مرد برای زن و زن برای مرد می تواند اجیر شود و در بلند خواندن و آهسته خواندن نماز باید اجیر به تکلیف خود عمل نماید.
اگر کسی مستطیع شود و مکه نرود و فقیر شود؛ باید اگرچه به زحمت باشد که قابل تحمل است بعدا حج کند و اگر نتواند حج برود؛ چنانچه کسی او را برای حج اجیر کند؛ باید به مکه رود و حج کسی را که برای او اجیر شده به جا آورد و ممکن باشد تا سال بعد در مکه بماند و برای خود حج نماید؛ ولی اگر ممکن باشد که اجیر شود و اجرت را نقد بگیرد و کسی که او را اجیر کرده راضی شود که حج او در سال بعد به جا آورده شود؛ باید سال اول برای خود و سال بعد برای کسی که اجیر شده حج نماید.
اگر کسی اجیر شود که مثلا در مدت یک سال نمازهای میت را بخواند و پیش از تمام شدن سال بمیرد؛ باید برای نمازهائی که می دانند به جا نیاورده؛ دیگری را اجیر نمایند. و اگر احتمال می دهند که به جا نیاورده بنا بر احتیاط واجب نیز اجیر بگیرد.
اجیر باید موقع نیت؛ میت را معین نماید و لازم نیست اسم او را بداند؛ پس اگر نیت کند از طرف کسی نماز می خوانم که برای او اجیر شده ام کافی است.
کسی که از طرف دیگری برای حج اجیر شده؛ باید طواف نساء را نیز از طرف او به جا آورد و اگر به جا نیاورد؛ زن بر آن اجیر حرام می شود.
بچه صغیری را که ولی ندارد بدون اجازه مجتهد نمی شود اجیر کرد. و کسی که به مجتهد دسترسی ندارد؛ می تواند از چند نفر مؤمن که عادل باشند؛ اجازه بگیرد و او را اجیر نماید.
اگر میت وصیت کرده باشد که برای نماز او اجیر بگیرند؛ بعد از آنکه اجیر؛ نماز او را به طور صحیح به جا آورد؛ بر پسر بزرگتر چیزی واجب نیست.
اگر انسان اجیر شود که مباشرتا از طرف کس دیگر حج کند؛ چنانچه خودش نتواند برود و بخواهد دیگری را از طرف خودش بفرستد؛ باید از کسی که او را اجیر کرده اجازه بگیرد.
کسی که چیزی را اجاره داده؛ تا آن چیز را تحویل ندهد؛ حق ندارد وجه اجاره آن را مطالبه کند و نیز اگر برای انجام عملی اجیر شده باشد؛ پیش از انجام عمل حق مطالبه اجرت ندارد مگر در مواردی که متعارف دادن اجرت قبل از عمل باشد مثل اجیر شدن برای حج و زیارت؛ یا اجیر اداء اجرت را قبل از عمل شرط کند.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله خوئی] باید کسی را اجیر کنند که اطمینان داشته باشند عمل را انجام میدهد.
[آیت الله بهجت] باید کسی را اجیر کنند که اطمینان داشته باشند نماز را بهصورت صحیح میخواند.
[آیت الله سبحانی] باید کسی را اجیر کنند که اطمینان داشته باشند که عمل را به طور صحیح انجام می دهد.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . باید کسی را اجیر کنند که اطمینان داشته باشند عمل را به طور صحیح انجام می دهد.
[امام خمینی] باید کسی را اجیر کنند که اطمینان داشته باشند که نماز را به صورت صحیح می خواند.
[آیت الله اردبیلی] باید کسی را اجیر کنند که اطمینان داشته باشند که نماز را بجا میآورد و لازم نیست اطمینان داشته باشند که به صورت صحیح انجام داده است، بلکه اگر علم به بطلان عمل او نداشته باشند، کافی است.
[آیت الله علوی گرگانی] باید کسی را اجیر کنند که علم یا اطمینان داشته باشند عمل را صحیح انجام میدهد وشکّ در صحّت عملش نداشته باشند.
[آیت الله نوری همدانی] باید کسی را اجیر کنند که اطمینان داشته باشند که نماز را می خواند و اگر شک داشته باشند که صحیح انجام می دهد یا نه اشکال ندارد .
[آیت الله مکارم شیرازی] با اجیر کردن کسی برای حج از طرف میت ذمه او ادا نمی شود، مگر زمانی که اطمینان حاصل شود او حج را به جا آورده است.
[آیت الله سیستانی] باید کسی را اجیر کنند که اطمینان داشته باشند عمل را انجام میدهد و احتمال بدهند که عمل را صحیح انجام میدهد.
اطمینان
سکون و آرامش را اطمینان گویند.
اجیر
به کسی که خود را برای انجام کاری مانند بنّایی و خیّاطی اجاره میدهد، اجیر گفته میشود. از این رو، این عنوان، به اجارۀ اعمال اختصاص دارد و در باب اجاره از آن سخن رفته است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*