راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
رساله عملیه آیت الله خوئی
آدرس:
http://aminsearch.com
باید کسی را اجیر کنند که اطمینان داشته باشند عمل را انجام میدهد.
عنوان مسئله:
باید کسی را
اجیر
کنند که
اطمینان
داشته باشند عمل را انجام میدهد.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا اطمینان شخصی کافی است برای دیگر اشخاص؟
آیا جایز است که مرد یا زن غیر مسلمان را در رسیدگی به کارهای خانه اجیر نمود؟
کسی که در ذمهاش روزهء قضا و یا کفاره و یا نذر مطلق دارد میتواند اجیر دیگری باشد یا نه؟
در فرع فوق اگر اجیر در بین مدت از کار کناره گیرد مزدی را که گرفته چه صورت دارد؟
آیا کسی که مخارج بعض حروف را ندارد میتواند اجیر برای خواندن نماز غیر بشود یا خیر؟
آیا اجازه هست تصرف نمودن در ثلث یا ربع از حق امام برای کسی که خمس میدهد؟
اجیر شدن از برای قرائت قرآن، مانند نماز است که باید نیت نیابت از میت نماید، یا نثار کردن ثواب قرائت است که هر چه قرآنِ خوانده داشته باشد بعداً یک وجهی بگیرد و ثواب آن را ببخشد، یا از اول از برای میتی بخواند، و هم چنین از برای زنده هم میشود اجیر شد یا خیر؟
آیا اطمینان جای علم مینشیند مطلقاً، و اگر جای آن مینشیند ضابط و قاعده در آن چیست؟
آیا صحیح است به امام جماعتی که به عدالتش اطمینان دارم، ولی او تقلید ابتدایی از میت میکند، اقتدا کنم؟
در مسئله فوق مراد از عین، خود همان جنس و خود پول است که از سهم امام علیه السلام گرفته شده یا اینکه شامل عوضش هم میشود یا نه؟ مثلاً کسی پولی که از سهم امام علیه السلام است میدهد جنس میخرد و یا آن پول را به بانک میگذارد و یا به کسی قرض میدهد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله بروجردی] مالک زمین اجیری میگیرد برای عمل زراعت و علاوه بر اجرت، خوراک و پوشاک آن را هم میدهد و مخارجات لازمه دیگر میکند، آیا باید اجرت اجیر و مخارج خوراک و پوشاک و سایر مخارج دیگر زراعت و بذر آن را خارج و موضوع نماید و از بقیّه زکات بدهد، یا خارج و موضوع نکرده باید زکات بدهد؟
[آیت الله سیستانی] اگر شخصی برای حج نیابتی اجیر شد، آیا می تواند دیگری را برای ادای آن اجیر کند؟
[آیت الله سبحانی] اگر نذر کند که روزه بگیرد یا نماز بخواند آیا می تواند اجیر بگیرد و اجیر آن را انجام دهد؟
[آیت الله مظاهری] اگر انسان از پیشگویی منجّمین اطمینان حاصل کند که فردا اول ماه است، آیا میتواند به این اطمینان عمل نماید؟
[سایر] تجارت بهتر است یا اجیر دیگران شدن؟
[آیت الله بهجت] آیا شرط است که اجیر عادل باشد؟
[آیت الله بهجت] اگر بنّایی اجیر شود که ساختمانی را بسازد، آیا می تواند فرد دیگری را به مبلغی کمتر برای اتمام آن ساختمان اجیر نماید؟
[سایر] قرآن چه راههایی برای خودسازی ارائه میدهد؟
[سایر] چرا رابطه با آمریکا نتیجهی معکوس میدهد؟
[سایر] تکلیف زنی که شیر میدهد، چیست؟
مسائل مرتبط از این مرجع
هرگاه شک کند که اجیر عمل را انجام داده یا نه، همین که مورد اطمینان باشد و بگوید انجام دادهام، کافی است. و همچنین اگر شک کند که عمل او صحیح بودهیا نه، بنابر صحت آن بگذارد.
اگر کسی را که نانخور اوست و در شهر دیگر است، وکیل کند که از مال او فطر خود را بدهد چنانچه اطمینان داشته باشد که فطر را میدهد، لازم نیست خودش فطره او را بدهد.
در معامل بیع شرط، اگرچه فروشنده اطمینان داشته باشد که هرگاه سر مدت پول را ندهد خریدار ملک را به او میدهد معامله صحیح است، ولی اگر سر مدت پول را ندهد، حق ندارد ملک را از خریدار مطالبه کند، و اگر خریدار بمیرد نمیتواند ملک را از ورث او مطالبه نماید.
اگر کسی توشه راه و مرکب سواری نداشته باشد و دیگری به او بگوید حج برو، من خرج تو و عیالات تو را در موقعی که در سفر حج هستی میدهم، در صورتی که اطمینان داشته باشد که خرج او را میدهد، حج بر او واجب میشود.
کسی را که برای نمازهای میت اجیر کردهاند، اگر بفهمند که عمل را بهجا نیاورده یا باطل انجام داده، باید دوباره اجیر بگیرند.
مرد برای زن و زن برای مرد میتواند اجیر شود، و در بلند خواندن و آهسته خواندن نماز باید اجیر به تکلیف خود عمل نماید.
جعاله آن است که انسان قرار بگذارد در مقابل کاری که برای او انجام میدهند مال معینی بدهد مثلًا بگوید هر کس گمشدة مرا پیدا کند، ده تومان به او میدهم و به کسی که این قرار را میگذارد (جاعل) و به کسی که کار را انجام میدهد (عامل) میگویند. و فرق بین جعاله و اجاره این است که در اجاره بعد از خواندن صیغه، اجیر باید عمل را انجام دهد و کسی هم که او را اجیر کرده اجرت را به او بدهکار میشود، ولی در جعاله اگرچه عامل شخص معین باشد میتواند مشغول عمل نشود، و تا عمل را انجام ندهد جاعل بدهکار نمیشود.
جایزهای را که بانک به بعضی از کسانی که در صندوق پس انداز حساب دارند میدهد، چون برای تشویق مردم از خودش میدهد حلال است.
اگر کسی مستطیع شود و مکه نرود و فقیر شود، باید اگرچه به زحمت باشد بعداً حج کند، و اگر به هیچ قسم نتواند حج برود، چنانچه کسی او را برای حج اجیر کند، باید به مکه رود و حج کسی را که برای او اجیر شده بهجا آورد و تا سال بعد در مکه بماند و برای خود حج نماید، ولی اگر ممکن باشد که اجیر شود و اجرت را نقد بگیرد و کسی که او را اجیر کرده، راضی شود که حج او در سال بعد بهجا آورده شود، باید سال اول برای خود و سال بعد برای کسی که اجیر شده حج نماید.
اگر کسی اجیر شود که مثلًا در مدت یک سال نمازهای میت را بخواند و پیش از تمام شدن سال بمیرد، باید برای نمازهائی که میدانند بهجا نیاورده دیگری را اجیر نمایند. اگر احتمال میدهند بهجا نیاورده بنابر احتیاط واجب اجیر بگیرند.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله علوی گرگانی] باید کسی را اجیر کنند که علم یا اطمینان داشته باشند عمل را صحیح انجام میدهد وشکّ در صحّت عملش نداشته باشند.
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] باید کسی را اجیر کنند که اطمینان داشته باشند عمل را انجام می دهد.
[آیت الله بهجت] باید کسی را اجیر کنند که اطمینان داشته باشند نماز را بهصورت صحیح میخواند.
[آیت الله سبحانی] باید کسی را اجیر کنند که اطمینان داشته باشند که عمل را به طور صحیح انجام می دهد.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . باید کسی را اجیر کنند که اطمینان داشته باشند عمل را به طور صحیح انجام می دهد.
[امام خمینی] باید کسی را اجیر کنند که اطمینان داشته باشند که نماز را به صورت صحیح می خواند.
[آیت الله اردبیلی] باید کسی را اجیر کنند که اطمینان داشته باشند که نماز را بجا میآورد و لازم نیست اطمینان داشته باشند که به صورت صحیح انجام داده است، بلکه اگر علم به بطلان عمل او نداشته باشند، کافی است.
[آیت الله نوری همدانی] باید کسی را اجیر کنند که اطمینان داشته باشند که نماز را می خواند و اگر شک داشته باشند که صحیح انجام می دهد یا نه اشکال ندارد .
[آیت الله مکارم شیرازی] با اجیر کردن کسی برای حج از طرف میت ذمه او ادا نمی شود، مگر زمانی که اطمینان حاصل شود او حج را به جا آورده است.
[آیت الله سیستانی] باید کسی را اجیر کنند که اطمینان داشته باشند عمل را انجام میدهد و احتمال بدهند که عمل را صحیح انجام میدهد.
اطمینان
سکون و آرامش را اطمینان گویند.
اجیر
به کسی که خود را برای انجام کاری مانند بنّایی و خیّاطی اجاره میدهد، اجیر گفته میشود. از این رو، این عنوان، به اجارۀ اعمال اختصاص دارد و در باب اجاره از آن سخن رفته است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*