انسان نمیتواند زکاتی را که کنار گذاشته برای خود بردارد و چیز دیگری به جای آن بگذارد.
عنوان مسئله:
انسان نمیتواند زکاتی را که کنار گذاشته برای خود بردارد و چیز دیگری به جای آن بگذارد.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- آیا تراشیدن ریش به گونه ای که مقداری از ناحیه چانه یا اطراف آنرا باقی بگذارد، جایز است؟
- خریدار، جنس کم ارزشی را به قیمت گران و غیر عادی میخرد به شرطی که فروشنده مبلغی وام به صورت قرض الحسنه در اختیار او بگذارد. در این صورت معامله چه حکمی دارد؟
- خریدار، جنس کم ارزشی را به قیمت گران و غیر عادی میخرد به شرطی که فروشنده مبلغی وام به صورت قرض الحسنه در اختیار او بگذارد. در این صورت معامله چه حکمی دارد؟
- اگر شخص زکات فطره خود را جدا کند و قبل از عید فطر کنار بگذارد، آیا قبل از غروب آفتاب عید فطر میتواند در آن تصرّف کرده، و بعداً جایگزین کند؟
- فردی به علت بیماری خاصی نمیتواند از خروج باد جلوگیری کند و هنگام غسل دچار وسواس میشود لذا چند ساعت طول میکشد تا غسل را انجام دهد. وظیفه این فرد چیست؟
- نصب تصویر انسان یا حیوان در مسجد چه حکمی دارد؟
- پوشیدن لباسهایی که بر روی آنها تصاویر حیوان و انسان و منظره و یا نوشتههای خارجی و فارسی باشد، برای نماز چه حکمی دارد؟
- پوشیدن لباسهایی که بر روی آنها تصاویر حیوان و انسان و منظره و یا نوشتههای خارجی و فارسی باشد، برای نماز چه حکمی دارد؟
- کجا وطن انسان محسوب می شود؟ کودکی که بعد از تولد در وطن اصلی پدر و مادر به وطن اتخاذی پدر و مادر میرود، آیا زادگاهش وطن او محسوب میشود؟
- گاهی مأمورین نظافت مسجدالحرام از کنار کعبه دست به دست هم میدهند و همان طور توسعه میدهند تا انسان از مَطاف خارج میشود، آیا به همین مقدار بیرون کردن از مطاف، ضرورت حاصل است که طوافش در خارج از مَطاف صحیح باشد یا باید صبر کند تا نظافت تمام شود، و اگر افرادی گمان میکردند که ضرورت است و طواف را انجام دادند حال تکلیفشان چیست؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله مکارم شیرازی] کلاه گیس برای زن جایز است؟ حال اگر دختری کلاه گیس بر سر بگذارد و حجاب خود را بردارد اشکال دارد؟
- [آیت الله خامنه ای] اگر زنی برای اینکه چادرش را از روی مهر بردارد سرش را از روی مهر بلند کند و دوباره روی مهر بگذارد، نماز او چه حکمی دارد؟
- [سایر] در چه صورت انسان می تواند در روحیات و اخلاقیات و معرفت شخص دیگر تأثیر بگذارد؟
- [سایر] در چه صورت انسان می تواند در روحیات و اخلاقیات و معرفت شخص دیگر تأثیر بگذارد؟
- [آیت الله اردبیلی] کسی بیماری و درد شدیدی در گردن دارد و نمیتواند در حالت سجده سر بر مهر بگذارد. اگر به علت درد شدید، نتواند روی چیزی مثل چهار پایه کوچک نیز مهر بگذارد و سجده کند، آیا میتواند مهر را بردارد و بر پیشانی قرار دهد؟
- [سایر] چرا انسان نمیتواند نعمت بزرگ حیات را از خود سلب کند؟
- [آیت الله نوری همدانی] انسان چه موقع میتواند اعتکاف خود را به هم بزند و چه موقع نمیتواند؟
- [آیت الله نوری همدانی] انسان چه موقع میتواند اعتکاف خود را به هم بزند و چه موقع نمیتواند؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] انسان چه موقع میتواند اعتکاف خود را به هم بزند و چه موقع نمیتواند؟
- [سایر] چرا خداوند وقتی میخواست انسان را بیافریند به ملائکه گفت: (من میخواهم انسان خلق کنم که خلیفه در روی زمین باشد) چه لزومی داشت با آنها درمیان بگذارد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
- اگر فطره را کنار بگذارد، نمیتواند آن را برای خودش بردارد و مالی دیگر را برای فطره بگذارد.
- اگر قبل از شروع ذکر سجده یا پیش از تمام شدن آن سهواً پیشانی را از زمین بردارد، نمیتواند دوباره به زمین بگذارد و باید آن را یک سجده حساب کند ولی اگر جاهای دیگر را از زمین بردارد، باید دو مرتبه به زمین بگذارد و ذکر را بگوید.
- اگر مالی پیدا کند که نشانه دارد چنانچه صاحب آن معلوم باشد و انسان نداند راضیست یا نه، نمیتواند بدون اجازه او بردارد مگر برداشتن آن مال احسان به مالک به شمار آید، مثلاً در جایی که مال در معرض از بین رفتن است، میتواند آن را به قصد نگاهداری برای مالک بردارد و اگر صاحب آن معلوم نباشد چنانچه قیمت آن از یک درهم کمتر باشد میتواند به قصد این که ملک خودش باشد بردارد.
- کسی که مقداری از شست پایش بریده شده، باید بقیه آن را بر زمین بگذارد و اگر چیزی از آن نمانده یا نمیتواند بقیه را بر زمین بگذارد، باید بعضی از انگشتان دیگر را بگذارد و اگر هیچ انگشت ندارد، باید سر هر مقداری از پا که باقی مانده به زمین بگذارد.
- انسان مالی را میتواند گرو بگذارد که شرعاً بتواند در آن تصرّف کند و اگر مال کس دیگر را با اجازه او گرو بگذارد صحیح است.
- اگر پیشانی را اشتباهاً بر جایی بگذارد که از جای پای او بلندتر از چهار انگشت بسته است، چنانچه بلندی آن به قدریست که نمیگویند در حال سجده است میتواند سر را بردارد و به جایی که سجده بر آن صحیح است بگذارد و میتواند سر را به جایی که سجده بر آن صحیح است بکشاند و اگر بلندی آن به قدری کم است که میگویند در حال سجده است، بنا بر احتیاط واجب سر را به جایی که سجده بر آن صحیح است بکشاند و کفایت میکند؛ و احتیاط مستحب آن است که پس از تمام کردن نماز، آن را اعاده کند و اگر نمیتواند سر را بکشاند، باید سر را بردارد و بر جایی که سجده بر آن صحیح است بگذارد و نمازش صحیح است.
- اگر موقعی که ذکر واجب سجده را میگوید یکی از هفت عضو را با علم و عمد از زمین بردارد نماز باطل میشود؛ ولی موقعی که مشغول گفتن ذکر نیست، اگر غیر پیشانی جاهای دیگر را از زمین بردارد و دوباره بگذارد اشکال ندارد.
- مکروه است انسان از مستحقّ درخواست کند که زکاتی را که از او گرفته به او بفروشد، ولی اگر مستحقّ بخواهد چیزی را که گرفته بفروشد، کسی که زکات به او داده در خریدن آن بر دیگران مقدّم است.
- اگر مالک فقیری را وکیل کند که زکات مال او را بدهد، چنانچه آن فقیر احتمال دهد که قصد مالک این بوده که خود آن فقیر از زکات بر ندارد، نمیتواند چیزی از آن را برای خودش بردارد و اگر اطمینان داشته باشد که قصد مالک این نبوده، برای خودش هم میتواند بردارد.
- کسی که نمیتواند پیشانی را به زمین برساند باید به قدری که میتواند خم شود و مهر یا چیز دیگری را که سجده بر آن صحیح است، روی جای بلندی بگذارد و پیشانی را بر آن قرار دهد، به طوری که بگویند سجده کرده است و هر مقدار از مواضع سجده را که میتواند به طور معمول بر زمین بگذارد.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله خوئی] انسان نمیتواند زکاتی را که کنار گذاشته برای خود بردارد و چیز دیگری بهجای آن بگذارد.
- [آیت الله اردبیلی] انسان نمیتواند زکاتی را که کنار گذاشته، برای خود بردارد و چیز دیگری به جای آن بگذارد.
- [آیت الله سیستانی] انسان نمیتواند زکاتی را که کنار گذاشته برای خود بردارد و چیز دیگری به جای آن بگذارد .
- [آیت الله بهجت] انسان نمیتواند زکاتی را که کنار گذاشته برای خود بردارد و چیز دیگری به جای آن بگذارد.
- [آیت الله مظاهری] انسان نمیتواند زکاتی را که کنار گذاشته برای خود بردارد و چیز دیگری به جای آن بگذارد.
- [آیت الله بروجردی] انسان نمیتواند زکاتی را که کنار گذاشته برای خود بردارد و چیز دیگری به جای آن بگذارد.
- [آیت الله وحید خراسانی] انسان نمی تواند زکاتی را که کنار گذاشته برای خود بردارد و چیز دیگری به جای ان بگذارد
- [آیت الله سبحانی] انسان نمی تواند زکاتی را که کنار گذاشته برای خود بردارد و چیز دیگری به جای آن بگذارد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] انسان نمی تواند زکاتی را که کنار گذاشته برای خود بردارد و چیز دیگری به جای آن بگذارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] انسان نمی تواند زکاتی را که جدا کرده و کنار گذاشته بردارد و چیز دیگری به جای آن بگذارد.