مسأله تأثیرپذیری یا تأثیرگذاری به توان‌ها و قابلیت‌ های انسان در ابعاد مختلف بستگی دارد. مهم‌ترین اموری که در تاثیرگذاری دخالت دارد ویژگی‌ های روحی از قبیل اراده استوار، اخلاق نیکو، حسن معاشرت و توان علمی بالا است. تاثیر پذیری مثبت تا حدودی به این امور و نیز به میزان انعطاف پذیری و حقیقت‌ طلبی شخص ارتباط دارد؛ چنان که تاثیرپذیری منفی از ضعف آگاهی و اراده برمی‌خیزد. بنابراین، هر اندازه در تقویت اراده و گسترش صفات حسنه و خلق و خوی پسندیده و افزون‌ سازی آگاهی‌ های خود، به ویژه در زمینه مسائل دینی و فرهنگی و اجتماعی، تلاش کنید به تدریج توان تاثیرگذاری بیش‌تری خواهید یافت. تأثیرگذاری مهارتی است که به تدریج حاصل می ‌شود و در تحقق آن باید تأثیرگذار و تأثیرپذیر ضمن برخورداری از آمادگی لازم و شرائط کافی در فضای روانی مناسب قرار گیرند. رعایت اصول و نکات زیر در افزایش میزان تأثیرگذاری شما سودمند می ‌نماید: 1. کار خود را با تحسین و قدردانی صمیمانه از طرف مقابل شروع کنید. 2. با اندکی تفحص و جست و جو، برنامه خود را با برجسته کردن یک یا چند نکته مثبت و ارزشمند در طرف مقابل و تحسین صادقانه از وی به خاطر وجود آن امر مثبت آغاز کنید. 3. چنانچه اشتباه و لغزشی در طرف مقابل مشاهده کردید، وی را مورد انتقاد و سرزنش مستقیم قرار ندهید. 4. قبل از انتقاد از دیگران درباره اشتباهات خود حرف بزنید. 5. بکوشید شنونده خوبی باشید و دیگران را تشویق کنید درباره خود برای شما حرف بزنند. 6. صمیمانه دیگران را دوست داشته باشید و محبت باطنی خود را به آن‌ها اعلام کنید. 7. به دیگران اعتبار بدهید و کاری کنید احساس کنند مهم هستند. 8. در خصوص کار مورد نظرتان میل شدید در طرف مقابل ایجاد کنید؛ به عبارت دیگر، فضای روانی لازم را برای انجام آن عمل فراهم آورید. 9. با دیگران چنان رفتار کنید که دوست دارید با شما رفتار کنند. 10. نظرها و دیدگاه‌ های خویش را بر دیگران تحمیل نکنید؛ زیرا مردم سخن تحمیل کنندگان عقیده را نمی‌ پذیرند؛ با کسی که چون سرپرست با آن‌ها رفتار کند، دوستی نمی ‌ورزند و به او اعتماد نمی‌ کنند. برای آگاهی بیش‌تر ر.ک: 1. آیین دوست یابی، دیل کارنگی‌ 2. دوستی و دوستان، سید هادی مدرسی‌ 3. دوستی در قرآن، محمدی ری شهری‌ منبع:سایت انوار طاها
مسأله تأثیرپذیری یا تأثیرگذاری به توانها و قابلیت های انسان در ابعاد مختلف بستگی دارد. مهمترین اموری که در تاثیرگذاری دخالت دارد ویژگی های روحی از قبیل اراده استوار، اخلاق نیکو، حسن معاشرت و توان علمی بالا است.
تاثیر پذیری مثبت تا حدودی به این امور و نیز به میزان انعطاف پذیری و حقیقت طلبی شخص ارتباط دارد؛ چنان که تاثیرپذیری منفی از ضعف آگاهی و اراده برمیخیزد. بنابراین، هر اندازه در تقویت اراده و گسترش صفات حسنه و خلق
و خوی پسندیده و افزون سازی آگاهی های خود، به ویژه در زمینه مسائل دینی و فرهنگی و اجتماعی، تلاش کنید به تدریج توان تاثیرگذاری بیشتری خواهید یافت.
تأثیرگذاری مهارتی است که به تدریج حاصل می شود و در تحقق آن باید تأثیرگذار و تأثیرپذیر ضمن برخورداری از آمادگی لازم و شرائط کافی در فضای روانی مناسب قرار گیرند. رعایت اصول و نکات زیر در افزایش میزان تأثیرگذاری شما سودمند می نماید:
1. کار خود را با تحسین و قدردانی صمیمانه از طرف مقابل شروع کنید.
2. با اندکی تفحص و جست و جو، برنامه خود را با برجسته کردن یک یا چند نکته مثبت و ارزشمند در طرف مقابل و تحسین صادقانه از وی به خاطر وجود آن امر مثبت آغاز کنید.
3. چنانچه اشتباه و لغزشی در طرف مقابل مشاهده کردید، وی را مورد انتقاد و سرزنش مستقیم قرار ندهید.
4. قبل از انتقاد از دیگران درباره اشتباهات خود حرف بزنید.
5. بکوشید شنونده خوبی باشید و دیگران را تشویق کنید درباره خود برای شما حرف بزنند.
6. صمیمانه دیگران را دوست داشته باشید و محبت باطنی خود را به آنها اعلام کنید.
7. به دیگران اعتبار بدهید و کاری کنید احساس کنند مهم هستند.
8. در خصوص کار مورد نظرتان میل شدید در طرف مقابل ایجاد کنید؛ به عبارت دیگر، فضای روانی لازم را برای انجام آن عمل فراهم آورید.
9. با دیگران چنان رفتار کنید که دوست دارید با شما رفتار کنند.
10. نظرها و دیدگاه های خویش را بر دیگران تحمیل نکنید؛ زیرا مردم سخن تحمیل کنندگان عقیده را نمی پذیرند؛ با کسی که چون سرپرست با آنها رفتار کند، دوستی نمی ورزند و به او اعتماد نمی کنند.
برای آگاهی بیشتر ر.ک:
1. آیین دوست یابی، دیل کارنگی
2. دوستی و دوستان، سید هادی مدرسی
3. دوستی در قرآن، محمدی ری شهری
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] در چه صورت انسان می تواند در روحیات و اخلاقیات و معرفت شخص دیگر تأثیر بگذارد؟
- [سایر] خصایص و روحیات شخص صدام، در راهاندازی جنگ چقدر نقش داشت؟
- [آیت الله بهجت] نگاه به استاد خانم که از روی شهوت نباشد، لکن در انسان تأثیر بگذارد چه طور است؟
- [سایر] معرفت انسان نسبی است یا مطلق؟
- [سایر] آیا معرفت انسان نسبی است یا مطلق است؟
- [سایر] آیا معرفت انسان نسبی است یا مطلق است؟
- [سایر] ضمن توضیح این که معرفت فرستنده مقدم است یا معرفت فرستاده (رسول)، بفرمایید که آیا انبیا برای معرفی خداوند به انسان ها آمده اند؟
- [سایر] با سلام وعرض ادب ما قصد داریم از بهزیستی کودکی را به فرزندی بگیریم.آیا اگر این کودک از رابطه نامشروع متولد شده باشد این مسئله در روحیات خود کودک تأثیر خواهد داشت یاخیر؟
- [سایر] با توجه به اینکه دعا ماهیت معنوی دارد، آیا دعا کردن در زمان حال علاوه بر تاثیر گذاشتن بر زمان آینده میتواند بر زمان گذشته هم تاثیر بگذارد؟
- [سایر] به نظر شما یک معلم چگونه با نفوذ در دانش آموزان در آنها تأثیر بگذارد؟
- [آیت الله مظاهری] اگر انسان به صاحب مال بفهماند که برای نگهداری مال او حاضر نیست چنانچه او مال را بگذارد و برود و این شخص مال را بر ندارد و آن مال تلف شود کسی که امانت را قبول نکرده ضامن نیست.
- [آیت الله مکارم شیرازی] انسان مالی را می تواند رهن بگذارد که شرعاً بتواند در آن تصرف کند و اگر مال شخص دیگری را رهن بگذارد صحیح نیست، مگر این که صاحب مال اجازه دهد و اگر صاحب مال به طلبکار بگوید: (من این مال را در مقابل بدهی فلان کس رهن گذاردم) و او (قبول کند) صحیح است.
- [آیت الله وحید خراسانی] انسان مالی را می تواند گرو بگذارد که شرعا بتواند در ان تصرف کند و اگر مال دیگری را با اذن یا اجازه او گرو بگذارد صحیح است
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . انسان مالی را می تواند گرو بگذارد که شرعاً بتواند در آن تصرف کند و اگر مال کس دیگر را، با اذن او گرو بگذارد، صحیح است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] انسان مالی را می تواند گرو بگذارد که شرعا بتواند در آن تصرف کند و اگر مال کس دیگری را با اجاره او گرو بگذارد صحیح است.
- [آیت الله خوئی] انسان مالی را میتواند گرو بگذارد که شرعاً بتواند در آن تصرف کند و اگر مال کس دیگر را با اجازه او گرو بگذارد صحیح است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] انسان مالی را میتواند گرو بگذارد که شرعاً بتواند در آن تصرّف کند و اگر مال کس دیگر را با اجازه او گرو بگذارد صحیح است.
- [آیت الله سیستانی] انسان مالی را میتواند گرو بگذارد که شرعاً بتواند در آن تصرف کند ، و اگر مال کسی دیگر را با اجازه او گرو بگذارد ، صحیح است .
- [آیت الله علوی گرگانی] انسان نمیتواند زکاتی را که کنار گذاشته برای خود بردارد وچیز دیگری به جای آن بگذارد.
- [آیت الله خوئی] انسان نمیتواند زکاتی را که کنار گذاشته برای خود بردارد و چیز دیگری بهجای آن بگذارد.