مشکلی که اینجانب دارم این است که بعد از توالت، ادرار من متوقف نمی شود. و به همین دلیل موقع نماز خواندن مشکل دارم. و مطمئن نیستم که آیا این ادرار متوقف شده یا خیر؟ با این اوصاف به نظر شما چه راه کاری وجود دارد، که باید انجام بدهم؟
این مشکل برای بسیاری از افراد وجود دارد و روایات اهل بیت تکلیف مبتلایان به این مشکل را بیان کرده اند. حضرت امام خمینی ره در این زمینه فرموده اند: "اگر انسان مرضی دارد که بول او قطره قطره می‏ریزد یا نمی‏تواند از بیرون آمدنِ غائط خودداری کند چنانچه یقین دارد که از اول وقت نماز تا آخر آن به مقدار وضو گرفتن و نماز خواندن مهلت پیدا می‏کند، باید نماز را در وقتی که مهلت پیدا می‏کند بخواند و اگر مهلت او به مقدار کارهای واجب نماز است، باید در وقتی که مهلت دارد فقط کارهای واجب نماز را به جا آورد و کارهای مستحبّ آن مانند اذان و اقامه و قنوت را ترک نماید".[1]   اما " اگر به مقدار وضو و نماز مهلت پیدا نمی‏کند و در بین نماز چند دفعه بول از او خارج می‏شود ، (وضوی اوّل کافی است،..."[2]   همچنین برای جلوگیری از سرایت نجاست فرموده اند: " کسی که بول او قطره قطره می‏ریزد باید برای نماز به وسیله کیسه‏ای که در آن، پنبه یا چیز دیگری است که از رسیدن بول به جاهای دیگر جلوگیری می‏کند، خود را حفظ نماید و احتیاط واجب آن است که پیش از هر نماز مخرج بول را که نجس شده آب بکشد.[3]   بنا بر این شما باید با یک وضو یک نماز را خوانده و به پایان برسانید و برای نماز بعدی بدن و لباس خود را تطهیر کرده و وضوی دیگری بگیرید.     [1]  توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج‏1، ص: 181، مسأله  306. [2] .  توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج‏1، ص: 181، مسأله  307. [3]  توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج‏1، ص: 184، مسأله مسأله 313.  
عنوان سوال:

مشکلی که اینجانب دارم این است که بعد از توالت، ادرار من متوقف نمی شود. و به همین دلیل موقع نماز خواندن مشکل دارم. و مطمئن نیستم که آیا این ادرار متوقف شده یا خیر؟ با این اوصاف به نظر شما چه راه کاری وجود دارد، که باید انجام بدهم؟


پاسخ:

این مشکل برای بسیاری از افراد وجود دارد و روایات اهل بیت تکلیف مبتلایان به این مشکل را بیان کرده اند.
حضرت امام خمینی ره در این زمینه فرموده اند: "اگر انسان مرضی دارد که بول او قطره قطره می‏ریزد یا نمی‏تواند از بیرون آمدنِ غائط خودداری کند چنانچه یقین دارد که از اول وقت نماز تا آخر آن به مقدار وضو گرفتن و نماز خواندن مهلت پیدا می‏کند، باید نماز را در وقتی که مهلت پیدا می‏کند بخواند و اگر مهلت او به مقدار کارهای واجب نماز است، باید در وقتی که مهلت دارد فقط کارهای واجب نماز را به جا آورد و کارهای مستحبّ آن مانند اذان و اقامه و قنوت را ترک نماید".[1]   اما " اگر به مقدار وضو و نماز مهلت پیدا نمی‏کند و در بین نماز چند دفعه بول از او خارج می‏شود ، (وضوی اوّل کافی است،..."[2]   همچنین برای جلوگیری از سرایت نجاست فرموده اند: " کسی که بول او قطره قطره می‏ریزد باید برای نماز به وسیله کیسه‏ای که در آن، پنبه یا چیز دیگری است که از رسیدن بول به جاهای دیگر جلوگیری می‏کند، خود را حفظ نماید و احتیاط واجب آن است که پیش از هر نماز مخرج بول را که نجس شده آب بکشد.[3]   بنا بر این شما باید با یک وضو یک نماز را خوانده و به پایان برسانید و برای نماز بعدی بدن و لباس خود را تطهیر کرده و وضوی دیگری بگیرید.     [1]  توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج‏1، ص: 181، مسأله  306. [2] .  توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج‏1، ص: 181، مسأله  307. [3]  توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج‏1، ص: 184، مسأله مسأله 313.  





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین