1. اگر بخواهد برای جلوگیری از بوی دهان در حال روزه، مسواک بزند، باید رطوبت مسواک در آب دهان به طوری از بین برود و یا کم باشد که رطوبت خارج از دهان به آن گفته نشود، اما اگر مسواک را از دهان بیرون آورد و دوباره به دهان ببرد و رطوبت آن را فرو برد، روزه او باطل می‏شود. [1] 2. اما اگر برای خنک شدن، یا بی‏جهت مضمضه کند؛ (آب در دهان بگرداند) و بی‏اختیار فرو رود، قضای روزه بر او واجب است، ولی اگر فراموش کند که روزه است و آب را فرو دهد، یا برای وضو مضمضه کند و بی‏اختیار فرو رود، قضا بر او واجب نیست‏.[2] برخی از فقها می گویند: اگر آب شستشوی دهان بدون اراده به حلق برسد، اشکالی ندارد، ولی اگر از اوّل بداند بی‏اختیار به حلق می‏رسد، روزه‏اش باطل است.[3] ‏ و مضمضه زیاد برای روزه دار مکروه است و اگر بعد از مضمضه بخواهد آب دهان را فرو برد، بهتر است سه مرتبه آب دهان را بیرون بریزد.[4] بنابراین، با رعایت شرایط بالا، روزه دار می تواند دهان خود را جهت جلوگیری از بوی دهان بشوید؛ ولی بهتر است سه مرتبه آب دهان خود را بیرون بریزد. [1] توضیح المسائل (المحشی للامام الخمینی)، ج1، ص 892، م 1573. [2] توضیح المسائل (المحشی للامام الخمینی)، ج1، ص 939،م 1688. [3] توضیح المسائل (المحشی للامام الخمینی)، ج1، ص 895، ذیل م 1582. مکارم: شستشوی دهان با آب یا داروها اگر چیزی از آن فرو نرود، روزه را باطل نمی‏کند و اگر بدون اراده به حلق برسد، اشکالی ندارد، ولی اگر از اوّل بداند بی‏اختیار به حلق می‏رسد روزه‏اش باطل است و قضا و کفّاره دارد. [4] توضیح المسائل (المحشی للامام الخمینی)، ج1، ص 942، م 1690.
1. اگر بخواهد برای جلوگیری از بوی دهان در حال روزه، مسواک بزند، باید رطوبت مسواک در آب دهان به طوری از بین برود و یا کم باشد که رطوبت خارج از دهان به آن گفته نشود، اما اگر مسواک را از دهان بیرون آورد و دوباره به دهان ببرد و رطوبت آن را فرو برد، روزه او باطل میشود. [1] 2. اما اگر برای خنک شدن، یا بیجهت مضمضه کند؛ (آب در دهان بگرداند) و بیاختیار فرو رود، قضای روزه بر او واجب است، ولی اگر فراموش کند که روزه است و آب را فرو دهد، یا برای وضو مضمضه کند و بیاختیار فرو رود، قضا بر او واجب نیست.[2] برخی از فقها می گویند: اگر آب شستشوی دهان بدون اراده به حلق برسد، اشکالی ندارد، ولی اگر از اوّل بداند بیاختیار به حلق میرسد، روزهاش باطل است.[3] و مضمضه زیاد برای روزه دار مکروه است و اگر بعد از مضمضه بخواهد آب دهان را فرو برد، بهتر است سه مرتبه آب دهان را بیرون بریزد.[4] بنابراین، با رعایت شرایط بالا، روزه دار می تواند دهان خود را جهت جلوگیری از بوی دهان بشوید؛ ولی بهتر است سه مرتبه آب دهان خود را بیرون بریزد. [1] توضیح المسائل (المحشی للامام الخمینی)، ج1، ص 892، م 1573. [2] توضیح المسائل (المحشی للامام الخمینی)، ج1، ص 939،م 1688. [3] توضیح المسائل (المحشی للامام الخمینی)، ج1، ص 895، ذیل م 1582. مکارم: شستشوی دهان با آب یا داروها اگر چیزی از آن فرو نرود، روزه را باطل نمیکند و اگر بدون اراده به حلق برسد، اشکالی ندارد، ولی اگر از اوّل بداند بیاختیار به حلق میرسد روزهاش باطل است و قضا و کفّاره دارد. [4] توضیح المسائل (المحشی للامام الخمینی)، ج1، ص 942، م 1690.
- [آیت الله مظاهری] آیا شستن دهان در روزه ماه رمضان برای اینکه بوی بد آن از بین برود، اشکالی دارد؟
- [سایر] چه چیزهایی بوی بد دهان را برطرف می کند؟
- [سایر] سلام؛ هنگام روزه دهانم به شدت بو میگیرد به طوری که خجالت میکشم با دوستانم حرف بزنم. خواستم ببینم راهی وجود دارد که بوی دهان را برطرف کرد، و در عین حال روزه باطل نشود؟
- [سایر] چه خمیر دندانی بوی دهان را خوشبو می سازد و دندانها را محکم می کند؟
- [آیت الله اردبیلی] آیا برای جلوگیری از بوی بد دهان هنگام روزه داری، مسواک زدن با خمیردندان (که عموما خمیردندان های موجود در بازار، طعم دار هستند مثلا با طعم نعناع و ...) اشکال دارد یا خیر؟
- [سایر] با سلام . جناب دکتر میخاستم بدونم برای کنترل مشکل بوی بد دهان باید چیکار کنم ؟ داروی گیاهی وجود داره ؟ ممنون
- [آیت الله سیستانی] به منظور مرتفع نمودن بوی بد دهان و نیز کشتن میکروب های دهان و لثه ها آیا استفاده از دهان شوهای محتوی الکل بلا اشکال است یا خیر ؟ دهان شوهای مذکور از نظر پزشکی برای غرغره در دهان است و فرو بردن آنها مضر است ؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] اگر برای شستن دهان و دندان که بد بو شده است و دهان دارای بوی بدی است، مضمضمه کند و آب بی اختیار فرو رود، آیا قضا لازم است؟
- [سایر] باسلام پسرم گرم وخشکه خیلی لاغر قد160 ووزن45 وهمیشه بوی بد دهان داره برای وزنش چکار کنم عرق یونجه خوبه چقدر
- [سایر] شستن دهان با آب یا آب نمک یا دهان شو برای شخص روزه دار چه حکمی دارد؟
- [آیت الله مظاهری] فرو بردن آب دهان گرچه به واسطه خیال کردن ترشی و مانند آن در دهان جمع شده باشد، روزه را باطل نمیکند.
- [آیت الله بروجردی] فرو بردن آب دهان، اگر چه به واسطهی خیال کردنِ ترشی و مانند آن در دهان جمع شده باشد، روزه را باطل نمیکند.
- [امام خمینی] مضمضه زیاد برای روزه دار مکروه است، و اگر بعد از مضمضه بخواهد آب دهان را فرو برد، بهتر است سه مرتبه آب دهان را بیرون بریزد.
- [آیت الله اردبیلی] فرو بردن آب دهان، اگرچه به واسطه تصوّر کردن مزه ترشی و مانند آن در دهان جمع شده باشد، روزه را باطل نمیکند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] فرو بردن آب دهان؛ اگر چه به واسطه خیال کردن ترشی و مانند آن در دهان جمع شده باشد، روزه را باطل نمیکند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . فرو بردن آب دهان، اگر چه به واسطه خیالکردن ترشی و مانند آن در دهان جمع شده باشد، روزه را باطل نمیکند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] فرو بردن آب دهان اگر چه بواسطه خیال کردن ترشی و مانند آن در دهان جمع شده باشد روزه را باطل نمی کند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مضمضه زیاد برای روزه دار مکروه است، و اگر بعد از مضمضه بخواهد آب دهان را فرو برد بهتر است سه مرتبه آب دهان را بیرون بریزد.
- [آیت الله نوری همدانی] مضمضه زیاد برای روزه دار مکروه است . واگر بعد از مضمضه بخواهد آب دهان را فرو برد ، بهتر است سه مرتبه آب دهان را بیرون بریزد .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مضمضه زیاد برای روزه دار مکروه است و اگر بعد از مضمضه بخواهد آب دهان را فرو برد، بهتر است سه مرتبه آب دهان را بیرون بریزد.