درباره اصطلاح استمناء می توانید به نمایه 326(کد سایت:1887) (استمنا و راه نجات از آن) مراجعه فرمایید. استبراء نیز بر دو قسم است: 1. استبراء از منی که برای آگاهی از تعریف و توضیح آن می توانید به نمایه 917(کد سایت:1026) (استبراء از منی) درهمین سایت مراجعه نمایید. 2. استبراء از بول که علما درباره چگونگی آن چنین می گویند: «استبراء» عمل مستحبّی است که مردها بعد از بیرون آمدن بول انجام می‌دهند و کیفیت آن به این شکل است که بعد از قطع شدن بول، اگر مخرج غائط نجس شده، اول آن را تطهیر کنند، بعد سه دفعه با انگشت میانۀ دست چپ از مخرج غائط تا بیخ آلت بکشند و بعد شست را روی آلت و انگشت پهلوی شست را زیر آن بگذارند و سه مرتبه تا ختنه‌گاه بکشند و پس از آن سه مرتبه سر آلت را فشار دهند.[1] درباره فایده این عمل هم می توانید به نمایه 8614(کد سایت:8575) (دیدن رطوبت بعد از غسل) مراجعه نمایید. [1] . امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی)، گردآورنده: بنی‌هاشمی خمینی، سید محمدحسین، ج‌1، ص 62، م 72، دفتر انتشارات اسلامی، قم، چاپ هشتم، 1424ق؛ البته نحوه استبرا چند گونه است که بهترین و کاملترین آنها همان است که مشهور بوده و در بالا ذکر شد، اما حضرت آیت الله مکارم شیرازی دربارهی چگونگی انجام آن می‌گویند: (بعد از قطع شدن ادرار، باید چند مرتبه از بیخ آلت تا بالا دست کشید و قسمت بالا را چند مرتبه فشار داد، تا باقیماندۀ قطرات بول خارج شود..)؛ مکارم شیرازی، ناصر، رساله توضیح المسائل، ص 30، م 8، انتشارات مدرسه امام علی بن ابی طالب(ع)، قم، چاپ پنجاه ودوم، 1429ق.
درباره اصطلاح استمناء می توانید به نمایه 326(کد سایت:1887) (استمنا و راه نجات از آن) مراجعه فرمایید.
استبراء نیز بر دو قسم است:
1. استبراء از منی که برای آگاهی از تعریف و توضیح آن می توانید به نمایه 917(کد سایت:1026) (استبراء از منی) درهمین سایت مراجعه نمایید.
2. استبراء از بول که علما درباره چگونگی آن چنین می گویند: «استبراء» عمل مستحبّی است که مردها بعد از بیرون آمدن بول انجام میدهند و کیفیت آن به این شکل است که بعد از قطع شدن بول، اگر مخرج غائط نجس شده، اول آن را تطهیر کنند، بعد سه دفعه با انگشت میانۀ دست چپ از مخرج غائط تا بیخ آلت بکشند و بعد شست را روی آلت و انگشت پهلوی شست را زیر آن بگذارند و سه مرتبه تا ختنهگاه بکشند و پس از آن سه مرتبه سر آلت را فشار دهند.[1]
درباره فایده این عمل هم می توانید به نمایه 8614(کد سایت:8575) (دیدن رطوبت بعد از غسل) مراجعه نمایید. [1] . امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی)، گردآورنده: بنیهاشمی خمینی، سید محمدحسین، ج1، ص 62، م 72، دفتر انتشارات اسلامی، قم، چاپ هشتم، 1424ق؛ البته نحوه استبرا چند گونه است که بهترین و کاملترین آنها همان است که مشهور بوده و در بالا ذکر شد، اما حضرت آیت الله مکارم شیرازی دربارهی چگونگی انجام آن میگویند: (بعد از قطع شدن ادرار، باید چند مرتبه از بیخ آلت تا بالا دست کشید و قسمت بالا را چند مرتبه فشار داد، تا باقیماندۀ قطرات بول خارج شود..)؛ مکارم شیرازی، ناصر، رساله توضیح المسائل، ص 30، م 8، انتشارات مدرسه امام علی بن ابی طالب(ع)، قم، چاپ پنجاه ودوم، 1429ق.
- [آیت الله سیستانی] استبرا چیست وطرزهای درست استبراء چگونه اند؟
- [سایر] استبراء از بول و استبراء از منی چگونه انجام میشود؟
- [آیت الله سیستانی] آیا عمل استمنا در ماه مبارک رمضان حرام است (خود ارضائی) ؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا استمناء توسط همسر، حکم استمناء حرام را دارد؟
- [سایر] استمنا (خود ارضایی) چه تاثیراتی بر زندگی زناشوئی دارد؟
- [سایر] دچار خود ارضایی (استمناء) شدهام چگونه این عادت راترک کنم؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] در استبراء حیوان نجاستخوار مثلا گاو استفاده از شیر آن در مدت استبراء چه حکمی دارد؟
- [آیت الله علوی گرگانی] چنانچه بخواهند بچّه حیوانی را که مادرش از اوّل انعقاد نطفه او تا ولادتش جلاّل بوده استبراء نمایند، آیا لازم است از شیر غیر مادر به او داده شود یا به خوردن شیر مادر هم استبراء حاصل میشود و در صورت لزوم دادن شیر غیر جلاّل، آیا با استبراء مادر استبراء بچّه که شیر او را نمیخورد حاصل میشود یا باید استبراء بچّه پس از انقضاء مدّت استبراء مادر و یا از غیر شیر مادر باشد حکم چیست؟
- [سایر] آسیب های خود ارضایی (إستمنا) چیست و راه درمان آن چگونه است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسی که زن دارد،با اجازه زنش استمنا می کند آیااین استمنا حرام است؟
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر روزه دار استمناء کند (معنای استمناء در مسأله 1581 گذشت)؛ روزه اش باطل می شود.
- [آیت الله وحید خراسانی] روزه داری که محتلم شده می تواند بول کند و استبراء نماید اگر چه بداند به واسطه بول یا استبراء کردن باقی مانده منی از مجری بیرون می اید
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر روزهدار غیر از جماع و استمنا، کار دیگری که روزه را باطل میکند انجام دهد و بعد جماع یا استمنا نماید، برای هر کدام کفاره واجب میشود.
- [امام خمینی] روزه داری که محتلم شده، می تواند بول کند و به دستوری که در مساله گفته شد، استبرا نماید. ولی اگر بداند به واسطه بول یا استبرا کردن باقی مانده منی از مجری بیرون می آید، در صورتی که غسل کرده باشد، نمی تواند استبرا کند.
- [آیت الله سیستانی] اگر زن از خون نفاس پاک شود و احتمال دهد که در باطن خون هست ، یا باید احتیاطاً غسل کند و عبادتها را انجام دهد یا باید استبراء کند ، و جایز نیست عبادتها را بدون استبراء ترک کند . و کیفیت استبراء در مسأله (496) گذشت .
- [آیت الله نوری همدانی] روزه داری که محتلم شده ، می تواند بول کند و به دستوری که در مساله 72گفته شد ، استبراء نماید ، ولی ، اگر بداند به واسطة بول یا استبراء کردن باقی ماندة منی از مجری بیرون می آید در صورتی که غسل کرده باشد نمی تواند استبراء کند .
- [آیت الله اردبیلی] روزهداری که محتلم شده، میتواند ادرار کند و به دستوری که در مسأله 246 گفته شد اِستبراء نماید، ولی در صورتی که بداند به واسطه بول یا اِستبراء کردن، منی از مجرای ادرار بیرون میآید، چنانچه غسل نکرده باشد، میتواند استبراء کند و اگر غسل کرده باشد، بنابر احتیاط جایز نیست.
- [آیت الله شبیری زنجانی] روزهداری که محتلم شده میتواند بول کند و به دستوری که در مسأله 73 گفته شد، بعد از بول استبراء نماید؛ اگر چه بداند به واسطه بول یا استبراء کردن باقیمانده منی از مجری بیرون میآید.
- [آیت الله علوی گرگانی] روزه داری که محتلم شده، میتواند بول کند و به دستوری که در مسأله هفتاد وسه گفته شد، استبرأ نماید، اگرچه بداند به واسطه بول یا استبرأ کردن باقیمانده منی از مجری بیرون میآید.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر در روزه ماه مبارک رمضان محتلم شود، می تواند قبل از غسل استبراء کند، ولی اگر غسل کرد، بعد از غسل در صورتی که بداند منی از او خارج می شود، نباید استبراء کند.