استبراء و استمناء به چه معناست؟
درباره اصطلاح استمناء می توانید به نمایه 326(کد سایت:1887) (استمنا و راه نجات از آن) مراجعه فرمایید. استبراء نیز بر دو قسم است: 1. استبراء از منی که برای آگاهی از تعریف و توضیح آن می توانید به نمایه 917(کد سایت:1026) (استبراء از منی) درهمین سایت مراجعه نمایید. 2. استبراء از بول که علما درباره چگونگی آن  چنین می گویند: «استبراء» عمل مستحبّی است که مردها بعد از بیرون آمدن بول انجام می‌دهند و کیفیت آن به این شکل است که بعد از قطع شدن بول، اگر مخرج غائط نجس شده، اول آن را تطهیر کنند، بعد سه دفعه با انگشت میانۀ دست چپ از مخرج غائط تا بیخ آلت بکشند و بعد شست را روی آلت و انگشت پهلوی شست را زیر آن بگذارند و سه مرتبه تا ختنه‌گاه بکشند و پس از آن سه مرتبه سر آلت را فشار دهند.[1] درباره فایده این عمل هم می توانید به نمایه 8614(کد سایت:8575) (دیدن رطوبت بعد از غسل) مراجعه نمایید.   [1] . امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی)، گردآورنده: بنی‌هاشمی خمینی، سید محمدحسین، ج‌1، ص 62، م 72، دفتر انتشارات اسلامی، قم، چاپ هشتم، 1424ق؛ البته نحوه استبرا چند گونه است که بهترین و کاملترین آنها همان است که مشهور  بوده و در بالا ذکر شد، اما حضرت آیت الله مکارم شیرازی درباره‌ی چگونگی انجام آن می‌گویند: (بعد از قطع شدن ادرار، باید چند مرتبه از بیخ آلت تا بالا دست کشید و قسمت بالا را چند مرتبه فشار داد، تا باقیماندۀ قطرات بول خارج شود..)؛ مکارم شیرازی، ناصر، رساله توضیح المسائل، ص 30، م 8، انتشارات مدرسه امام علی بن ابی طالب(ع)، قم، چاپ پنجاه ودوم، 1429ق.
عنوان سوال:

استبراء و استمناء به چه معناست؟


پاسخ:

درباره اصطلاح استمناء می توانید به نمایه 326(کد سایت:1887) (استمنا و راه نجات از آن) مراجعه فرمایید.
استبراء نیز بر دو قسم است:
1. استبراء از منی که برای آگاهی از تعریف و توضیح آن می توانید به نمایه 917(کد سایت:1026) (استبراء از منی) درهمین سایت مراجعه نمایید.
2. استبراء از بول که علما درباره چگونگی آن  چنین می گویند: «استبراء» عمل مستحبّی است که مردها بعد از بیرون آمدن بول انجام می‌دهند و کیفیت آن به این شکل است که بعد از قطع شدن بول، اگر مخرج غائط نجس شده، اول آن را تطهیر کنند، بعد سه دفعه با انگشت میانۀ دست چپ از مخرج غائط تا بیخ آلت بکشند و بعد شست را روی آلت و انگشت پهلوی شست را زیر آن بگذارند و سه مرتبه تا ختنه‌گاه بکشند و پس از آن سه مرتبه سر آلت را فشار دهند.[1]
درباره فایده این عمل هم می توانید به نمایه 8614(کد سایت:8575) (دیدن رطوبت بعد از غسل) مراجعه نمایید.   [1] . امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی)، گردآورنده: بنی‌هاشمی خمینی، سید محمدحسین، ج‌1، ص 62، م 72، دفتر انتشارات اسلامی، قم، چاپ هشتم، 1424ق؛ البته نحوه استبرا چند گونه است که بهترین و کاملترین آنها همان است که مشهور  بوده و در بالا ذکر شد، اما حضرت آیت الله مکارم شیرازی درباره‌ی چگونگی انجام آن می‌گویند: (بعد از قطع شدن ادرار، باید چند مرتبه از بیخ آلت تا بالا دست کشید و قسمت بالا را چند مرتبه فشار داد، تا باقیماندۀ قطرات بول خارج شود..)؛ مکارم شیرازی، ناصر، رساله توضیح المسائل، ص 30، م 8، انتشارات مدرسه امام علی بن ابی طالب(ع)، قم، چاپ پنجاه ودوم، 1429ق.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین