بعد از فوت پدر، حضانت از بچه صغیرش، به عهده‌ی چه کسی است؟ مادر بچه یا پدر بزرگش؟
در مورد نگه‌داری و پرورش بچه، مادر او بر جد او مقدم است، حتی در صورتی که مادر ازدواج مجدد کند، ولی در مسئله ولایت بر اموال، حق با جد پدری است و مادر ولایتی بر اموال کودک ندارد. ضمائم: پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1] حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی): حضانت فرزند در فرض فوت پدر، با مادر است و ولایت بر طفل با جدّ پدری است. حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی): در مورد نگهداری بچه و پرورش او تا زمان بلوغ، مادر بچه بر جد او مقدم است، حتی در صورتی که شوهر کند، ولی در مسئله ولایت بر اموال حق با جد است و مادر ولایتی بر اموال کودک ندارد. حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی): جد، قیم قهری صغیر است و حضانت فرزند تا دو سالگی به عهدۀ مادر بچه است.   [1] . استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.
عنوان سوال:

بعد از فوت پدر، حضانت از بچه صغیرش، به عهده‌ی چه کسی است؟ مادر بچه یا پدر بزرگش؟


پاسخ:

در مورد نگه‌داری و پرورش بچه، مادر او بر جد او مقدم است، حتی در صورتی که مادر ازدواج مجدد کند، ولی در مسئله ولایت بر اموال، حق با جد پدری است و مادر ولایتی بر اموال کودک ندارد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
حضانت فرزند در فرض فوت پدر، با مادر است و ولایت بر طفل با جدّ پدری است.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در مورد نگهداری بچه و پرورش او تا زمان بلوغ، مادر بچه بر جد او مقدم است، حتی در صورتی که شوهر کند، ولی در مسئله ولایت بر اموال حق با جد است و مادر ولایتی بر اموال کودک ندارد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
جد، قیم قهری صغیر است و حضانت فرزند تا دو سالگی به عهدۀ مادر بچه است.   [1] . استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین