یکی از شب‌هایی که احتمال دارد شب قدر باشد و شب زنده‌داری و احیاء آن در روایات مورد تأکید قرار گرفته، شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان است، و به جهت روایتی که به آن اشاره می‌کنیم به شب جهنی شهرت یافته است: عبد اللَّه بن بکیر، از زراره، از امام باقر یا صادق(ع) روایت کرده است: از آن امام در باره شب‌هایی از ماه رمضان که غسل در آنها مستحب است، سؤال کردم، امام فرمود: شب نوزدهم، شب بیست و یکم و شب بیست و سوّم و فرمود: شب بیست و سوّم شب «جهنی» است، و حکایتش چنین است که فردی به نام جهنی به رسول خدا(ص) گفت که: منزل من از مدینه دور است، پس شبی را به من بفرمای تا به آن‌جا بیایم، پیامبر(ص) به او فرمود تا در شب بیست و سوّم به مدینه بیاید. شیخ صدوق(ره) می‌گوید: و نام جهنی، عبد اللَّه بن انیس انصاری است.[1] [1] . شیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه، محقق و مصحح: غفاری، علی اکبر، ج 2، ص 161، دفتر انتشارات اسلامی، قم، چاپ دوم، 1413ق.
معنای (لیلة الجهنی) چیست؟
یکی از شبهایی که احتمال دارد شب قدر باشد و شب زندهداری و احیاء آن در روایات مورد تأکید قرار گرفته، شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان است، و به جهت روایتی که به آن اشاره میکنیم به شب جهنی شهرت یافته است:
عبد اللَّه بن بکیر، از زراره، از امام باقر یا صادق(ع) روایت کرده است: از آن امام در باره شبهایی از ماه رمضان که غسل در آنها مستحب است، سؤال کردم، امام فرمود: شب نوزدهم، شب بیست و یکم و شب بیست و سوّم و فرمود: شب بیست و سوّم شب «جهنی» است، و حکایتش چنین است که فردی به نام جهنی به رسول خدا(ص) گفت که: منزل من از مدینه دور است، پس شبی را به من بفرمای تا به آنجا بیایم، پیامبر(ص) به او فرمود تا در شب بیست و سوّم به مدینه بیاید.
شیخ صدوق(ره) میگوید: و نام جهنی، عبد اللَّه بن انیس انصاری است.[1] [1] . شیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه، محقق و مصحح: غفاری، علی اکبر، ج 2، ص 161، دفتر انتشارات اسلامی، قم، چاپ دوم، 1413ق.
- [سایر] معنای «لیلة الجهنی» چیست؟
- [سایر] خواندن نماز لیلة الخمیس چگونه است؟ آیا حقیقت دارد؟
- [سایر] توضیح این حدیث چیست؟ (إِنَّ أَبْوَابَ السَّمَاءِ تُفَتَّحُ فِی أَوَّلِ لَیْلَةٍ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ وَ لَا تُغْلَقُ إِلَی آخِرِ لَیْلَةٍ مِنْهُ).
- [سایر] لیلة الرغائب چه شبی است و چه اعمالی دارد ؟
- [سایر] آیا نماز لیلة الرغائب دارای سند است و بر فرض پذیرش آیا باید بین مغرب و عشا خوانده شود؟
- [سایر] کسی که گناهان زیادی را مرتکب شده، چگونه با انجام نماز لیلة الرغائب در ماه رجب آن همه ثواب برای او قرار داده می شود؟
- [آیت الله وحید خراسانی] هل یجوز لذوی الاعذار من النساء والصبیان کالشیوخ والمرضی الوقوف فی المزدلفه اول لیله العید ساعه مثلا ثم الافاضه بعدها الی منی
- [آیت الله وحید خراسانی] اذا قصد شخص الاماکن المقدسه و هو یعلم انه غیر متمکن من البیتوته لیله الثانی عشر و غیرمتمکن فی رمی الیوم الثانی عشر فهل تصح حجته
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مامدی صحة استحبابیة صلاة الرغائب الواردة فی مفاتیح الجنان فی اول لیلة جمعة من شهر رجب و استحباب الصیام قبله و هو فی یوم الخمیس قبل الصلاة؟
- [آیت الله وحید خراسانی] مع تاخیر الذبح الی الیوم الحادی عشر او الثانی عشر و الخلاصه الی اخر ایام التشریق او ما قبل الاخر فهل فی سبیل الی التحلل فی الاحرام یوم العید او لیله الحادی عشر او یوم الحادی عشر