در صورتی‌که یقین به دخول، به مقدار ختنه گاه حاصل نشود زنا محسوب نمی‌شود. ولی در هر حال این رابطه حرام بوده و لازم است نسبت به آن توبه واقعی صورت گیرد. ضمائم: پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1] حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی): عمل مذکور در فرض شک گرچه زنا محسوب نمی‌شود ولی حرام است و توبه که با پشیمانی و تصمیم جدّی بر ترک آن محقق می‌شود، لازم است. حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی): در فرض سؤال مرتکب گناه بزرگی شده‌اند و باید از این کار به صورت جدی توبه کنند و توبه حقیقی آن است که به طور جدّی از گناهان توبه نموده، و آنها را ترک کرده و با اعمال نیک آینده، گذشته را جبران کنند. در این صورت ان شاء الله مشمول بخشش الهی واقع خواهند شد. حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی): با فرض شک صدق نمی کند. حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی): در صورتیکه یقین به دخول به مقدار ختنه گاه حاصل نشود زنا محسوب نمی شود. [1] . استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.
اگر در عمل جنسی با نامحرم از روی سهو و ناخواسته آلت مرد به میزانی که شک دارد بیشتر از ختنه گاه بوده یا کمتر و گمان مرد به کمتر بودنش است و گمان زن به بیشتر بودنش و هیچ یک یقینی ندارند، آیا زنا محسوب میشود؟
در صورتیکه یقین به دخول، به مقدار ختنه گاه حاصل نشود زنا محسوب نمیشود. ولی در هر حال این رابطه حرام بوده و لازم است نسبت به آن توبه واقعی صورت گیرد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی):
عمل مذکور در فرض شک گرچه زنا محسوب نمیشود ولی حرام است و توبه که با پشیمانی و تصمیم جدّی بر ترک آن محقق میشود، لازم است.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در فرض سؤال مرتکب گناه بزرگی شدهاند و باید از این کار به صورت جدی توبه کنند و توبه حقیقی آن است که به طور جدّی از گناهان توبه نموده، و آنها را ترک کرده و با اعمال نیک آینده، گذشته را جبران کنند. در این صورت ان شاء الله مشمول بخشش الهی واقع خواهند شد.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
با فرض شک صدق نمی کند.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
در صورتیکه یقین به دخول به مقدار ختنه گاه حاصل نشود زنا محسوب نمی شود. [1] . استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنهای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.
- [سایر] می خواستم بدونم آیا می توان از تمام قسمتهای بدن در رابطه ی جنسی استفاده کرد؟ حکم در دهان گذاشتن آلت و یا خوردن منی مرد یا ترشحات زن چه می باشد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] زن از حق مشروع خود- مبنی بر عدم تمکین- استفاده نموده و با وجود دسترسی به شوهر در اثر فشار غریزه جنسی مرتکب عمل شنیع زنا شده است آیا زنای وی محصنه محسوب می شود یا غیر محصنه ؟
- [آیت الله نوری همدانی] زن و مردی به داشتن رابطه جنسی با یکدیگر تمایل داشتهاند و مرد فقط با توجه به اینکه زن به داشتن رابطه جنسی با او تمایل دارد، زن را برای مدتی که میدانسته و یقین داشته که به داشتن رابطه با او (مرد) رضایت دارد بدون اینکه به زن چیزی بگوید به عقد موقت خود در آورده و بعد بین آنها آمیزش صورت گرفته است. حال با توجه به مقدمه ذکر شده آیا عقد فوق باطل است و عمل انجام گرفته زنا محسوب میشود؟ توضیح اینکه زن مذکور از زنان فاسد و بی بندو بار بوده است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] مردی عقیم، ولی زن او سالم و قدرت باروری دارد. اگر اسپرم مرد دیگری در آزمایشگاه با تخمک زن مذکور ترکیب، سپس نطفه ترکیب یافته در رحم زن نهاده شود، لطفاً بفرمایید: اوّلاً: آیا این کار جایز است؟ ثانیاً: آیا این امر زنا محسوب می شود؟ ثالثاً: آیا مشخّص بودن یا ناشناس بودن دهنده اسپرم در حکم مسأله تأثیری دارد؟ رابعاً: رابطه شرعی کودک با شوهر زن از لحاظ ارث، محرمیّت و نکاح چگونه خواهد بود؟ خامساً: رابطه شرعی کودک با مرد صاحب اسپرم از نظر ارث، محرمیّت و نکاح چگونه می باشد؟
- [سایر] اگر مرد و زنی که باکره نیست ( یعنی قبلا ازدواج کرده و طلاق گرفته است) با هم قصد صیغه داشته باشند و دسترسی به کتاب رساله نداشته باشند و نمی دانستند که اول باید زن شروع کند و بگوید و همچنین صیغه را به عربی بلد نبودند و اول مرد به زن بگوید\"آیا شما حاضرید با من به مدت 2 ساعت ازدواج کنید و همسر من بشوید\" و زن هم بگوید \"بله\" البته مهریه را هم اگر تعیین کرده باشند و بعد از چند روز متوجه بشوند که کتاب رساله آن روز کنارشان بوده وآنها از آن اطلاع نداشتند. 1.آیا صیغه ی شان درست جاری شده است؟ 2.اگر اینها فکرکنند که صیغه را درست خوانده اند و با هم ارتباط جنسی داشته باشند، آیا مرتکب گناه شده اند؟ 3.آیامرتکب زنا شده اند؟ وحکمش چیست؟
- [سایر] در رسالههای مراجع تقلید آمده: اگر در هنگام صحبت و مشاهده نامحرم خوف مفسده و افتادن به گناه باشد، باید اجتناب شود و گرنه اشکال ندارد. حال سؤال این است که، مقصود از مفسده چیست؟ چرا که اگر مفسده و گناه را صرفاً استمنا و زنا بدانیم آن وقت میتوان گفت خیلی از این صحبتها مخصوصاً آن صحبتهایی که در مکان عمومی است این مفسده را ندارند؛ زیرا واقعاً چند کلام صحبت با نامحرم یا در خیلی از موارد نگاه به نامحرم موجب استمنا و زنا نمیشود. اما اگر بخواهیم دامنه مفسده را آنچنان وسیع در نظر بگیریم که حتی مثلاً اینکه ممکن است بعد از صحبت با نامحرم انسان تا چند دقیقه بعد از آن صحبت نیز به فکر نامحرم باشد یا مثلاً حتی اینکه مقداری دل انسان در هنگام صحبت بلرزد و ... آن وقت باید گفت شاید بالای 95% مکالمات، اینچنین وضعی داشته باشند و طبق این مبنا تقریباً باید گفت: به طور مطلق مرد و زن نامحرم نه به هم نگاه کنند نه حتی با هم صحبت کنند. حتی طبق این مبنا مثلاً اگر در خیابان زنی از ما آدرس سؤال کرد نیز نباید به او جواب داد. یا مثلاً زن حتی برای خرید به سر مغازه نیز نباید برود. مخصوصاً مغازهای که صاحب مغازه جوان باشد. یا طبق این مبنا زن باید کلاً در خانه بنشیند. یا حتی به اخبار تلویزیون که مجریش زن است نیز نباید گوش داد. فیلمها که دیگر جای خود دارد. فیلم خارجی که دیگر اظهر من الشمس است. طبق این مبنا حتی مثلاً طلبههای مجرد در فقه (کتاب النکاح) را نباید بخوانند؛ چون بالأخره ذهن جوان را به خود مشغول میکند. علاوه بر (کتاب النکاح) مبحث (دماء ثلاثة) از (کتاب الطهارة)، مباحث مربوط به (اماء) در ابواب مختلف فقه را نیز نباید بخوانند؛ برای اینکه ذهنشان مشغول میشود. حتی طبق این مبنا شاید بشود گفت شخص مجرّد برخی آیات قرآن را نیز نباید بخواند. آن آیاتی که از حوری و قاصرات طرف و حور مقصورات و .... صحبت میکند؛ زیرا موجب دلمشغولی میشود. یا مثلاً سوره یوسف را نیز نباید بخوانند. در مجموع به صورت مفصل و کامل و موردی در این مورد بحث کنید که معنای این مفسده چیست؟ حدودش کجاست؟ و طبق تعریف فقها از مفسده، در چه مواردی صحبت با نامحرم مفسده دارد و در چه مواردی ندارد؟ لطفاً یک جواب عمقی و بر اساس مبانی ناب اسلامی بدهید نه آن جوابهای معمولی و سطحی که در همه سایتها و سخنرانیها وجود دارد.
- [سایر] همانطور که مستحضرید بخشی از عوامل و انگیزههای سقط جنین، ناشی از تجاوز به عنف میباشد با این توضیح که دختران یا زنان ناخواسته در اثر اکراه یا اجبار، از قبیل: هیپنوتیزم، داروهای خواب آور، داروهای بیهوشی، و... مجبور به زنا شده و باردار میشوند و بعضاً در راستای حفظ آبرو و حیثیّت، از دست دادن فرصت ازدواج و... مراتب را به مقامات ذیصلاح اعلام نمیکنند؛ لذا مدتی بعد تحت فشارهای شدید روانی قرار میگیرند که در برخی موارد ضررهایی شدید نیز به سلامت فرد وارد شده و حتی در اثر فشار روحی اقدام به خودکشی مینمایند. حال مستدعی است بفرمایید، چنانچه زن یا دختری در اثر تجاوز جنسی ناشی از اکراه یا اجبار، باردار شده و قبل از دمیده شدن روح در جنین و قبل از 4 ماهگی به نزد پزشک مراجعه و تقاضای سقط نماید، و نیز با عنایت به اخلاق حرفهای پزشکان که حفظ اسرار بیمار و سلامتی بیمار در سرلوحه امورشان قرار دارد، چنانچه زن عدم سقط جنین را مواجه با آبروریزی و خودکشی بیان کند و یا اینکه به خاطر مشکلات روحی و روانی سلامتیش در خطر باشد آیا پزشک مجاز به سقط جنین با شرایط مذکور میباشد یا خیر؟ و در صورت خودکشیِ زن، آیا پزشک مسئول است یا خیر؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] لطفاً به سؤالات زیر پیرامون فیلمها پاسخ فرمایید: 1 ساخت انواع فیلمهای تخیّلی، وحشت زا، خشونت آمیز، کمدی و جنسی، از نظر اسلام چه حکمی دارد؟ 2 بیان احساسات زن و مرد نامحرم در فیلم چه حکمی دارد؟ 3 اگر فردی نقش همسر دیگری را بازی کند، با توجّه به این که محرمیّتی وجود ندارد چگونه است؟ 4 آیا پوشاندن کلاه گیس زنان از دید مردان در فیلم واجب، حکم موی طبیعی را دارد؟ 5 تفاوت تماشای زنان اهل کتاب و زنان کافر در چیست؟ 6 تماشای فیلمهای کمدی (خنده دار) که فقط جنبه خنداندن دارد، چه حکمی دارد؟ 7 تقلید صدا در فیلمها، مثل این که مردی صدای زنی را تقلید کند یا بالعکس، چه حکمی دارد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] با توجّه به این که تغییر جنسیّت از نظر طبّی در غیر از خنثی (دو جنسی) به تعبیر اطبا تنقیص جنسیّت محسوب می شود، بعضاً اطبا با مواردی مواجهند که شخص از نظر ظاهر بدن بدون هیچ شبهه ای یا مرد است یا زن، ولی دارای تمایلات، احساسات و عواطف جنس مخالف است. بسیاری از این افراد می گویند اگر این تغییر ولو به طور صوری و ظاهری صورت نگیرد، انتحار خواهیم کرد (تا به حال دو بار این مسأله پیش آمده) و با توجّه به این که آمارهای علمی نشان می دهد، این گونه افراد شش الی شانزده ماه بعد از وضعیّت جدید پشیمان خواهند شد، آیا اطبا در این گونه موارد که با تهدید انتحار مواجهند، می توانند از باب این که حفظ نفس مقدّم بر حفظ عضو است، این عمل را انجام دهند؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر مرد با زن حائض زنا کند، یا با زن حائض بیگانه ای به گمان این که همسر خود اوست نزدیکی نماید، احتیاط آن است که کفاره دهد.
- [آیت الله اردبیلی] ظاهر کردن هر آنچه در نظر عرف زینت و آرایش برای زن محسوب میشود، در برابر مرد نامحرم جایز نیست.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر مرد با زن حایض زنا کند یا با زن حایض نامحرمی به گمان این که عیال خودش است جماع نماید احتیاط مستحب ان است که کفاره بدهد
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر مرد با زن حائض زنا کند یا با زن حائض نامحرمی به گمان اینکه عیال خودش است جماع نماید کفاره واجب نمی شود.
- [آیت الله بروجردی] اگر مرد با زن حائض زنا کند یا با زن حائض نامحرمی به گمان این که عیال خود اوست جماع نماید، احتیاط واجب آن است که کفاره بدهد.
- [امام خمینی] اگر مرد با زن حائض زنا کند یا با زن حائض نامحرمی به گمان اینکه عیال خود او است جماع نماید، احتیاط واجب آن است که کفاره بدهد.
- [آیت الله مظاهری] دوست شدن مرد و زن نامحرم، از گناهان بزرگ است که قرآن شریف آن را در کنار زنا نهاده و از آن نهی نموده است.
- [آیت الله بروجردی] اگر با زنی که میداند عیالش نیست زنا کند، چه زن بداند که آن مرد شوهر او نیست، یا گمان کند شوهرش میباشد، لازم نیست عدّه نگه دارد.
- [آیت الله خوئی] اگر با زنی که میداند عیالش نیست، زنا کند، چنانچه زن بداند که آن مرد شوهر او نیست، یا گمان کند شوهرش میباشد لازم نیست عده نگهدارد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر مرد - العیاذ باللَّه - با زن حائض نامحرم به گمان این که عیال خودش است جماع کند، احتیاط مستحب این است که کفاره بدهد.