اگر زن در ازدواج اجباری، پس از عقد (ولو برای لحظه‌ای) راضی به ازدواج شود، عقد صحیح است، اما در هر حال فرزند مزبور، نامشروع نیست. جهت آگاهی بیشتر در این زمینه می‌توانید به نمایه‌ 10338 (حکم اجبار در عقد و فرزند متولد شده) و 37363 (رضایت پس از ازدواج و صحت عقد) زیر در همین سایت مراجعه نمایید. ضمائم: پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1] حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی): اگر زن و مرد یا یکی از آن دو را به ازدواج مجبور نمایند و بعد از خواندن عقد راضی شوند و بگویند به آن عقد راضی هستیم عقد صحیح است. حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی): عقد با اجبار و تهدید صحیح نیست و در فرض اجبار به ادامه، فرزند مزبور نامشروع نیست. حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی): اگر بعد از آن به عقد اجازه داده باشد عقد صحیح است. حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی): اگر زن ظاهراً به کراهت اذن دهد و معلوم باشد قلباً راضی است یا بعد از عقد راضی شود، عقد صحیح است. [1] . استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.
اگر دختری به اجبار و تهدید راضی به ازدواج شود و بعد از عقد بچهدار شود، آیا عقد صحیح و بچهی او حلال زاده است؟
اگر زن در ازدواج اجباری، پس از عقد (ولو برای لحظهای) راضی به ازدواج شود، عقد صحیح است، اما در هر حال فرزند مزبور، نامشروع نیست. جهت آگاهی بیشتر در این زمینه میتوانید به نمایه 10338 (حکم اجبار در عقد و فرزند متولد شده) و 37363 (رضایت پس از ازدواج و صحت عقد) زیر در همین سایت مراجعه نمایید.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی):
اگر زن و مرد یا یکی از آن دو را به ازدواج مجبور نمایند و بعد از خواندن عقد راضی شوند و بگویند به آن عقد راضی هستیم عقد صحیح است.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
عقد با اجبار و تهدید صحیح نیست و در فرض اجبار به ادامه، فرزند مزبور نامشروع نیست.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
اگر بعد از آن به عقد اجازه داده باشد عقد صحیح است.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
اگر زن ظاهراً به کراهت اذن دهد و معلوم باشد قلباً راضی است یا بعد از عقد راضی شود، عقد صحیح است. [1] . استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنهای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.
- [سایر] اگر دختری راضی به عقد دائم نبوده و به اجبار راضی شود، این عقد چه حکمی دارد؟ اگر دختر با این شرایط راضی به نزدیکی کردن نباشد، حکم این نزدیکی چیست؟ اگر در شرایط مذکور دختر، فرزندی به دنیا بیاورد، آیا طفل حرام زاده است؟ اگر پدری، دختر جوان خویش را مجبور به زنا کند، آن پدر چه گناهی مرتکب شده است؟
- [آیت الله سبحانی] اگر اقرار به جرم توسط مأمور و مقامات قضائی به شکل تهدید و اجبار گرفته شود صحیح است؟
- [سایر] آیا ازدواج با کسی که حلال زاده نیست اشکال دارد؟
- [سایر] دو نفر که عقد نکرده با هم ارتباط جنسی دارند و خانم حامله می شود، اگر بعد از عقد کردن بچه به دنیا بیاید بچه حلال زاده است یا حرام زاده؟
- [آیت الله مظاهری] ازدواج دادن دختر بالغه و رشیده به اجبار به صورتی که قطعاً راضی نیست، چه حکمی دارد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] به دختری گفتند مهریّه شما 15 هزار روپیه هندی است و او به این مهریّه راضی شد ولی در عقد نامه 10 هزار نوشته شد، وکیل بعد از خواندن عقدنامه، بر مهریّه نوشته شده صیغه جاری کرد، آیا این صیغه (ازدواج دائمی) صحیح است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] به دختری گفتند مهریّه شما 15 هزار روپیه هندی است و او به این مهریّه راضی شد ولی در عقد نامه 10 هزار نوشته شد، وکیل بعد از خواندن عقدنامه، بر مهریّه نوشته شده صیغه جاری کرد، آیا این صیغه (ازدواج دائمی) صحیح است؟
- [آیت الله بهجت] مردی در ازدواج با دختری تدلیس کرده و خود را عوضی معرّفی کرده است که اگر این گونه معرّفی نمی کرد، حتما دختر راضی نمی شد. آیا به خاطرندانستن موضوع برای دختر اختیار فسخ عقد هست یا نه؟
- [آیت الله سبحانی] اجبار دختر عمو برای ازدواج با پسر عمو و منع آنها از ازدواج با دیگران، چه حکمی دارد؟ آیا ازدواج اجباری صحیح است؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مردی دختری را که در شهر دیگر بوده به عقد فضولی به نکاح خود درآورده و عقدنامه را برای او فرستاده، وقتی از آن دختر سؤال کرده اند که آیا راضی هستی سکوت کرده، بعد از مدتی پدر زوجه گفته است که آن دختر آزاد است و می تواند برود شوهر کند، دختر هم بدون ردّ عقد اول به عقد دیگری درآمده، آیا عقد دوم صحیح است؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر زن و مرد یا یکی از آن دو را به ازدواج مجبور نمایند و بعد از خواندن عقد راضی شوند و بگویند: (به آن عقد راضی هستیم)، عقد صحیح است، مگر این که زن و شوهر خود عقد را خوانده باشند و اجبار به حدّی باشد که اصلاً قصد ازدواج نکرده باشند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] انسان نمی تواند بدون اجازه زن خود، با خواهر زاده و برادر زاده او ازدواج کند ولی اگر بدون اجازه زنش آنان را عقد نماید و بعداً زن بگوید به آن عقد راضی هستم اشکالی ندارد.
- [آیت الله علوی گرگانی] انسان نمیتواند بدون اجازه زن خود با خواهر زاده وبرادر زاده او ازدواج کند ولی اگر بدون اجازه زنش آنانرا عقد نماید و بعداً زن بگوید به آن عقد راضی هستم، اشکال ندارد.
- [آیت الله بروجردی] انسان نمیتواند بدون اجازهی زن خود با خواهر زاده و برادر زاده او ازدواج کند، ولی اگر بدون اجازهی زنش آنان را عقد نماید و بعداً زن بگوید:به آن عقد راضی هستم، اشکالی ندارد.
- [امام خمینی] انسان نمی تواند بدون اجازه زن خود با خواهر زاده و برادر زاده او ازدواج کند ولی اگر بدون اجازه زنش آنان را عقد نماید و بعدا زن بگوید به آن عقد راضی هستم اشکال ندارد.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر زن و مرد یا یکی از آندو را به ازدواج مجبور نمایند و بعد از خواندن عقد راضی شوند وبگویند به آن عقد راضی هستیم، عقد صحیح است گرچه احتیاط مستحبّ آن است که دوباره عقد را بخوانند.
- [آیت الله سیستانی] کسی که از زنا به دنیا آمده است ، اگر ازدواج کند ، بچه آنها حلال زاده است .
- [آیت الله مظاهری] اگر زن و مرد یا یکی از آن دو را به ازدواج مجبور نمایند و بعد از خواندن عقد راضی شوند و بگویند به آن عقد راضی هستیم، عقد صحیح است.
- [آیت الله سبحانی] اگر زن و مرد یا یکی از آن دو را به ازدواج مجبور نمایند و بعد از خواندن عقد راضی شوند و بگویند با آن عقد راضی هستیم عقد صحیح است.
- [آیت الله سبحانی] اگر زن و مرد یا یکی از آن دو را به ازدواج مجبور نمایند و بعد از خواندن عقد راضی شوند و بگویند با آن عقد راضی هستیم عقد صحیح است.