چرا شهر طائف رسول خدا(ص) را ترک کرد و اسلام را قبول نکرد؟
در یک تقسیم‌بندی انسان‌‌ها به دو دسته تقسیم می‌‌شوند.1. عده‌‌ای دنبال حق می‌‌روند.2. برخی نیز از باطل پیروی می‌‌کنند. کسانی که از باطل پیروی می‌‌کنند نیز بر دو بخش هستند. الف. کسانی که حق را شناختند باز هم به دلایلی ناپسند از آن فاصله گرفتند. برخی از ترس از دست دادن منافع، بعضی نیز به دلیل تعصب بی‌جا و ... از حق فاصله گرفتند. ب. کسانی نیز به دلیل بی‌خبری و نادانی از باطل پیروی می‌‌کنند. این مسئله در مورد تمام منحرفانی که حق را نمی‌‌پذیرند صادق است و اختصاص به گروه خاص و یا قوم و کشور خاصی نیز ندارد. مشرکان و منحرفان طائف نیز یا به دلیل تضادی که میان منافع خود و آموزه‌‌های اسلامی می‌‌دیدند با اسلام مخالفت می‌‌کردند؛ یا به دلیل بی‌خبری از حقانیت اسلام؛ لذا در مقابل دعوت و تبلیغ آن‌حضرت(ص) به جای سپاس‌گذاری، وی را مورد استهزاء قرار می‌‌دادند.[1] البته در نهایت، بعد از فتح مکه، طائف در زمان حیات پیامبر(ص) به دست مسلمانان فتح شد و مردم آن مسلمان شدند.   [1] . مجلسی، محمد باقر، بحار الانوار، ج 19، ص 6، دار إحیاء التراث العربی، بیروت، چاپ دوم، 1403ق.
عنوان سوال:

چرا شهر طائف رسول خدا(ص) را ترک کرد و اسلام را قبول نکرد؟


پاسخ:

در یک تقسیم‌بندی انسان‌‌ها به دو دسته تقسیم می‌‌شوند.1. عده‌‌ای دنبال حق می‌‌روند.2. برخی نیز از باطل پیروی می‌‌کنند. کسانی که از باطل پیروی می‌‌کنند نیز بر دو بخش هستند.
الف. کسانی که حق را شناختند باز هم به دلایلی ناپسند از آن فاصله گرفتند. برخی از ترس از دست دادن منافع، بعضی نیز به دلیل تعصب بی‌جا و ... از حق فاصله گرفتند.
ب. کسانی نیز به دلیل بی‌خبری و نادانی از باطل پیروی می‌‌کنند.
این مسئله در مورد تمام منحرفانی که حق را نمی‌‌پذیرند صادق است و اختصاص به گروه خاص و یا قوم و کشور خاصی نیز ندارد.
مشرکان و منحرفان طائف نیز یا به دلیل تضادی که میان منافع خود و آموزه‌‌های اسلامی می‌‌دیدند با اسلام مخالفت می‌‌کردند؛ یا به دلیل بی‌خبری از حقانیت اسلام؛ لذا در مقابل دعوت و تبلیغ آن‌حضرت(ص) به جای سپاس‌گذاری، وی را مورد استهزاء قرار می‌‌دادند.[1]
البته در نهایت، بعد از فتح مکه، طائف در زمان حیات پیامبر(ص) به دست مسلمانان فتح شد و مردم آن مسلمان شدند.   [1] . مجلسی، محمد باقر، بحار الانوار، ج 19، ص 6، دار إحیاء التراث العربی، بیروت، چاپ دوم، 1403ق.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین