چرا پیامبر اسلام(ص) برای خلافت امام علی (ع) اقدامی صریح و واضح نکرد؟
پیامبر (ص) در خصوص ولایت امام علی (ع) صریحاً اقدام نمود . شیعیان باور دارند که پیامبر (ص) در جریان غدیر رسماً علی (ع) را به عنوان رهبر و جانشین خود معرفی نمود: (من کنت مولاه فهذاعلی مولاه...) (1) این اقدام پیامبر در پی دستور خداوند صورت گرفت، زیرا خداوند دستور داد که پیامبر علی (ع) را به عنوان رهبر مسلمانان معرفی نماید: (ای پیامبر آنچه از طرف پروردگارت بر تو نازل شده است برسان و اگر نکنی رسالت او را انجام نداده ای ...).(2) البته اقدامات پیامبر (ص) درخصوص رهبری امام علی (ع) تنها در جریان غدیر صورت نگرفت، بلکه آن حضرت جریان ولایت امام را در مناسبت های مختلف مطرح نمود. پیامبر (ص) با بیان فضایل و ویژگی های علی (ع) بستر و زمینه رهبری آن حضرت را فراهم کرد. پیامبر خطاب به علی (ع) فرمود: (آیا راضی نیستی که نسبت تو به من، همچون هارون نسبت به موسی باشد؟ جز اینکه پس از من پیامبری نیست).(3) این حدیث که در اصطلاح دانشمندان به آن (حدیث منزلت) می گویند تمام مناصبی که هارون داشت برای علی (ع) ثابت کرد، جز نبوّت که باب آن برای ابد بسته شد.(4) پیامبر (ص) در حدیث ثقلین همگان را به پیروی از قرآن و عترت فراخواند.(5) پی نوشتها: 1 – پیام قرآن، ج9، ص 194. 2 – سوره مائده، آیه 77 ر.ک: تفسیر نمونه، ج5، ص 4 به بعد. 3 – فروغ ولایت ، ص 117 – 118. 4 – همان. 5 – پیام قرآن، ج9، ص 94. منبع:سایت انوار طاها
عنوان سوال:

چرا پیامبر اسلام(ص) برای خلافت امام علی (ع) اقدامی صریح و واضح نکرد؟


پاسخ:

پیامبر (ص) در خصوص ولایت امام علی (ع) صریحاً اقدام نمود . شیعیان باور دارند که پیامبر (ص) در جریان غدیر رسماً علی (ع) را به عنوان رهبر و جانشین خود معرفی نمود: (من کنت مولاه فهذاعلی مولاه...) (1) این اقدام پیامبر در پی دستور خداوند صورت گرفت، زیرا خداوند دستور داد که پیامبر علی (ع) را به عنوان رهبر مسلمانان معرفی نماید: (ای پیامبر آنچه از طرف پروردگارت بر تو نازل شده است برسان و اگر نکنی رسالت او را انجام نداده ای ...).(2)
البته اقدامات پیامبر (ص) درخصوص رهبری امام علی (ع) تنها در جریان غدیر صورت نگرفت، بلکه آن حضرت جریان ولایت امام را در مناسبت های مختلف مطرح نمود. پیامبر (ص) با بیان فضایل و ویژگی های علی (ع) بستر و زمینه رهبری آن حضرت را فراهم کرد. پیامبر خطاب به علی (ع) فرمود: (آیا راضی نیستی که نسبت تو به من، همچون هارون نسبت به موسی باشد؟ جز اینکه پس از من پیامبری نیست).(3) این حدیث که در اصطلاح دانشمندان به آن (حدیث منزلت) می گویند تمام مناصبی که هارون داشت برای علی (ع) ثابت کرد، جز نبوّت که باب آن برای ابد بسته شد.(4)
پیامبر (ص) در حدیث ثقلین همگان را به پیروی از قرآن و عترت فراخواند.(5)

پی نوشتها:
1 – پیام قرآن، ج9، ص 194.
2 – سوره مائده، آیه 77 ر.ک: تفسیر نمونه، ج5، ص 4 به بعد.
3 – فروغ ولایت ، ص 117 – 118.
4 – همان.
5 – پیام قرآن، ج9، ص 94.
منبع:سایت انوار طاها





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین