پیامبر گرامی اسلام(ص) خردمندترین مردم را با چه صفتی عنوان نموده است؟ با تشکر
از نگاه پیامبر اسلام(ص) عاقل‌ترین مردم دارای چنین ویژگی‌هایی هستند. 1. عاقل‌ترین مردم کسی است که بیشترین مدارا و نرمش را نسبت به مردم داشته باشد: «وَ أَعْقَلُ‏ النَّاسِ‏ أَشَدُّهُمْ مُدَارَاةً لِلنَّاس».‏[1] 2. عاقل‌ترین فرد کسی است که پروردگارش را بشناسد و از دستوراتش اطاعت و پیروی نماید: «أَلَا وَ إِنَّ أَعْقَلَ‏ النَّاسِ‏ عَبْدٌ عَرَفَ رَبَّهُ فَأَطَاعَهُ». 3. همچنین کسی که دشمنش را بشناسد و با او مخالفت کند، از دیگران عاقل‌تر است: «وَ عَرَفَ عَدُوَّهُ فَعَصَاهُ». 4. چهارمین ویژگی عاقل‌ترین افراد این است که جایگاه ابدی و همیشگی‌شان(آخرت) را بشناسند و نسبت به اصلاح و آبادی‌اش اقدام نمایند: «وَ عَرَفَ دَارَ إِقَامَتِهِ فَأَصْلَحَهَا». 5. عاقل‌ترین مردمان کسانی هستند که بدانند با چه سرعتی به سمت آخرت در حرکت‌اند و خود را برای سفر آخرت آماده نمایند و برای خویش زاد و توشه بردارند: «وَ عَرَفَ سُرْعَةَ رَحِیلِهِ فَتَزَوَّدَ لَهَا».[2]   [1] . شیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه، محقق، مصحح، غفاری، علی اکبر، ج ‏4، ص 395، دفتر انتشارات اسلامی، قم، چاپ دوم، 1413ق. [2] . مجلسی، محمد باقر، بحار الانوار، ج ‏74، ص 179، دار إحیاء التراث العربی، بیروت، چاپ دوم، 1403ق.
عنوان سوال:

پیامبر گرامی اسلام(ص) خردمندترین مردم را با چه صفتی عنوان نموده است؟ با تشکر


پاسخ:

از نگاه پیامبر اسلام(ص) عاقل‌ترین مردم دارای چنین ویژگی‌هایی هستند.
1. عاقل‌ترین مردم کسی است که بیشترین مدارا و نرمش را نسبت به مردم داشته باشد: «وَ أَعْقَلُ‏ النَّاسِ‏ أَشَدُّهُمْ مُدَارَاةً لِلنَّاس».‏[1]
2. عاقل‌ترین فرد کسی است که پروردگارش را بشناسد و از دستوراتش اطاعت و پیروی نماید: «أَلَا وَ إِنَّ أَعْقَلَ‏ النَّاسِ‏ عَبْدٌ عَرَفَ رَبَّهُ فَأَطَاعَهُ».
3. همچنین کسی که دشمنش را بشناسد و با او مخالفت کند، از دیگران عاقل‌تر است: «وَ عَرَفَ عَدُوَّهُ فَعَصَاهُ».
4. چهارمین ویژگی عاقل‌ترین افراد این است که جایگاه ابدی و همیشگی‌شان(آخرت) را بشناسند و نسبت به اصلاح و آبادی‌اش اقدام نمایند: «وَ عَرَفَ دَارَ إِقَامَتِهِ فَأَصْلَحَهَا».
5. عاقل‌ترین مردمان کسانی هستند که بدانند با چه سرعتی به سمت آخرت در حرکت‌اند و خود را برای سفر آخرت آماده نمایند و برای خویش زاد و توشه بردارند: «وَ عَرَفَ سُرْعَةَ رَحِیلِهِ فَتَزَوَّدَ لَهَا».[2]   [1] . شیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه، محقق، مصحح، غفاری، علی اکبر، ج ‏4، ص 395، دفتر انتشارات اسلامی، قم، چاپ دوم، 1413ق. [2] . مجلسی، محمد باقر، بحار الانوار، ج ‏74، ص 179، دار إحیاء التراث العربی، بیروت، چاپ دوم، 1403ق.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین