در آیه 43 سوره نور می‌فرماید؛ از کوه‌های در آسمان تگرگی فرو می‌ریزد. این جمله چه مفهومی می‌تواند داشته باشد؟
آیه 43 سوره نور یکی از آثار عظمت نظام آفرینش جهان را توضیح می‌دهد و دلیل محکمی بر توحید و نفوذ اراده حق تعالی در اداره جهان است. در این آیه می‌فرماید؛ از جمله آثار عظمت کبریایی آن است که از ابرهای باردار و سنگین -چنانچه مشیت خداوند تعلق گیرد- قطرات باران سودبخش به دورترین نقاط زمین و سرزمین‌ها می‌ریزد و سبب حیات و رشد زمین می‌‏شود. همین طور چنانچه مشیت او تعلق یابد، در اثر تماس ابرهای سنگین با آتمسفر سرد و نزول و فرو ریختن قطعات یخ، سبب از بین رفتن مزارع، کشتزارها، احشام، چهارپایان و نباتات می‌‌‏گردد. مفسران در باره این موضوع که منظور از کوه‌های در آسمان چیست که تگرگ‌ها از آن فرو می‌ریزند، نظریات مختلفی دارند: بعضی گفته‌‏اند کوه‌‏ها در این‌جا جنبه کنایی دارد، و منظور آیه این است که در واقع کوهی و توده عظیمی از تگرگ به وسیله ابرها در دل آسمان به وجود می‌‏آید. عده‌ای دیگر معتقدند منظور از کوه‏ها، توده‌‌های عظیم ابر است که در عظمت و بزرگی مانند کوه است. برخی نیز برآنند که توده‌‏های ابر در وسط آسمان براستی شبیه کوه‌‏ها هستند، اگر چه از طرف پایین به آنها می‌نگریم صاف‌اند. ولی در حقیقت سطح بالای ابرها هرگز صاف نیست، و مانند سطح زمین دارای ناهمواری‌های فراوان است، و از این نظر اطلاق نام جبال بر آنها مناسب است.  
عنوان سوال:

در آیه 43 سوره نور می‌فرماید؛ از کوه‌های در آسمان تگرگی فرو می‌ریزد. این جمله چه مفهومی می‌تواند داشته باشد؟


پاسخ:

آیه 43 سوره نور یکی از آثار عظمت نظام آفرینش جهان را توضیح می‌دهد و دلیل محکمی بر توحید و نفوذ اراده حق تعالی در اداره جهان است. در این آیه می‌فرماید؛ از جمله آثار عظمت کبریایی آن است که از ابرهای باردار و سنگین -چنانچه مشیت خداوند تعلق گیرد- قطرات باران سودبخش به دورترین نقاط زمین و سرزمین‌ها می‌ریزد و سبب حیات و رشد زمین می‌‏شود. همین طور چنانچه مشیت او تعلق یابد، در اثر تماس ابرهای سنگین با آتمسفر سرد و نزول و فرو ریختن قطعات یخ، سبب از بین رفتن مزارع، کشتزارها، احشام، چهارپایان و نباتات می‌‌‏گردد.
مفسران در باره این موضوع که منظور از کوه‌های در آسمان چیست که تگرگ‌ها از آن فرو می‌ریزند، نظریات مختلفی دارند:
بعضی گفته‌‏اند کوه‌‏ها در این‌جا جنبه کنایی دارد، و منظور آیه این است که در واقع کوهی و توده عظیمی از تگرگ به وسیله ابرها در دل آسمان به وجود می‌‏آید.
عده‌ای دیگر معتقدند منظور از کوه‏ها، توده‌‌های عظیم ابر است که در عظمت و بزرگی مانند کوه است.
برخی نیز برآنند که توده‌‏های ابر در وسط آسمان براستی شبیه کوه‌‏ها هستند، اگر چه از طرف پایین به آنها می‌نگریم صاف‌اند. ولی در حقیقت سطح بالای ابرها هرگز صاف نیست، و مانند سطح زمین دارای ناهمواری‌های فراوان است، و از این نظر اطلاق نام جبال بر آنها مناسب است.
 





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین