خداوند در قرآن می‌فرماید: «دوران حمل و از شیر بازگرفتنش سی ماه است ... ».[1] در آیه دیگر می‌فرماید: «مادران، فرزندان خود را دو سال تمام، شیر می‌دهند. [این] برای کسی است که بخواهد دوران شیرخوارگی را تکمیل کند».[2] با توجه به آیات شریفه‌ای که در بالا ذکر شد، توجه به نکاتی لازم است: الف. دو سال شیردادن واجب نیست، بلکه مدت اعلام شده نشانگر آن است که بیش از این نباید شیر داد، و بر این اساس، جایز است که مدّت شیردادن کمتر از دو سال باشد.[3] ب. حضرت فاطمه زهرا(س) در طول ده سال زندگی مشترک خود چهار فرزند به دنیا آوردند و با آن‌که فاصله میان برخی فرزندان کمتر از دو سال بود؛ شاید امکان شیردهی دوساله مستقل برای همه فرزندان حضرتشان فراهم نبود، اما همواره این امکان وجود داشت که دو فرزند با هم و به صورت مشترک در حال شیرخوارگی بوده و با غذاهای مکمل تقویت می‌شدند. [1] . احقاف، 15. [2] . بقره، 233. [3] . حلّی سیوری، مقداد بن عبدالله، کنز العرفان فی فقه القرآن، ج ‌2، ص 232، قم، انتشارات مرتضوی‌، چاپ اول، 1425ق.
با توجه به اینکه در قرآن آمده است که؛ کودکان را تا دو سال کامل شیر دهید و تعداد فرزندان حضرت زهرا(س) و زمان زندگی مشترک آنحضرت تا شهادت ایشان آیا امکان عمل به این دستور قرآنی وجود داشته است؟
خداوند در قرآن میفرماید: «دوران حمل و از شیر بازگرفتنش سی ماه است ... ».[1]
در آیه دیگر میفرماید: «مادران، فرزندان خود را دو سال تمام، شیر میدهند. [این] برای کسی است که بخواهد دوران شیرخوارگی را تکمیل کند».[2]
با توجه به آیات شریفهای که در بالا ذکر شد، توجه به نکاتی لازم است:
الف. دو سال شیردادن واجب نیست، بلکه مدت اعلام شده نشانگر آن است که بیش از این نباید شیر داد، و بر این اساس، جایز است که مدّت شیردادن کمتر از دو سال باشد.[3]
ب. حضرت فاطمه زهرا(س) در طول ده سال زندگی مشترک خود چهار فرزند به دنیا آوردند و با آنکه فاصله میان برخی فرزندان کمتر از دو سال بود؛ شاید امکان شیردهی دوساله مستقل برای همه فرزندان حضرتشان فراهم نبود، اما همواره این امکان وجود داشت که دو فرزند با هم و به صورت مشترک در حال شیرخوارگی بوده و با غذاهای مکمل تقویت میشدند. [1] . احقاف، 15. [2] . بقره، 233. [3] . حلّی سیوری، مقداد بن عبدالله، کنز العرفان فی فقه القرآن، ج 2، ص 232، قم، انتشارات مرتضوی، چاپ اول، 1425ق.
- [سایر] با عرض سلام وتسلیت به مناسبت شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) درباره شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)مطالب زیادی وجود دارد مخواستم از شما خواهش کنم نحوه ی چگونگی شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)؟؟؟؟ واین که حضرت علی(ع)وفرزندانشان اصحاب وکنیزانی که در خانه وجود داشتند چرا حضرت فاطمه زهرا(س)در را باز کردند؟؟؟؟؟ و بعد از اینکه خانم فاطمه زهرا(س)را زدندچراکسی کاری نکرد ؟؟
- [سایر] حضرت زهرا س چگونه به شهادت رسید؟
- [سایر] چرا حضرت علی (ع) قبل از حضرت فاطمه در را باز نکرد تا حضرت فاطمه (س) شهید نشود؟
- [سایر] تعداد فرزندان حضرت زهرا(س) چند نفر بوده است؟ ام کلثوم که بوده؟ و سرانجام ایشان چه شده است؟
- [سایر] زمان ونحوه شهادت حضرت زهرا (س) چگونه است؟
- [سایر] شعر درباره شهادت حضرت زهرا س بفرمایید؟
- [سایر] زمان ونحوه شهادت حضرت زهرا (س) چگونه است؟
- [سایر] دختر پیامبر (ص) فاطمه زهرا (س) چگونه به شهادت رسیدند؟
- [سایر] چرا حضرت فاطمه(س) فاطمه نامیده شده است؟
- [سایر] فرزندان حضرت زهرا سلام الله علیها بعد از شهادت ایشان چه موقعیتی پیدا کردند؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر شوهر بخواهد خود صیغه طلاق را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد، میگوید: (زَوْجَتِی فاطِمَةُ خالَعْتُها عَلی ما بَذَلَتْ، هِیَ طالِقٌ) یعنی: (زنم فاطمه را در مقابل آنچه بخشید طلاق خلع دادم، او رهاست).
- [آیت الله بهجت] اگر شوهر بخواهد صیغه طلاق خُلع را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد میگوید: (زَوْجَتِی فاطِمَةُ خالَعْتُها عَلی ما بَذَلَتْ هِی طالِق)؛ یعنی: (زنم فاطمه را طلاق خُلع دادم، او رهاست).
- [آیت الله بروجردی] اگر شوهر بخواهد صیغهی طلاق را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد، میگوید:(زَوجَتی فاطِمَةَ خالَعْتُها علی ما بَذَلَتْ هی طالِقٌ). (یعنی زنم فاطمه را طلاق خلع دادم او رها است. )
- [امام خمینی] اگر شوهر بخواهد صیغه طلاق خلع را بخواند، چنانچه اسم زن مثلا فاطمه باشد می گوید: "زوجتی فاطمة خالعتها علی ما بذلت هی طالق" یعنی زنم فاطمه را طلاق خلع دادم او رها است.
- [امام خمینی] طلاق باید به صیغه عربی صحیح خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغه طلاق را بخواند و اسم زن او مثلا فاطمه باشد،باید بگوید: "زوجتی فاطمة طالق" زن من فاطمه رها است، و اگر دیگری را وکیل کند،آن وکیل باید بگوید: "زوجة موکلی فاطمة طالق".
- [آیت الله بهجت] اگر شوهر بخواهد صیغه مبارات را بخواند، چنانچه مثلاً اسم زن فاطمه باشد، باید بگوید: (بارَأتُ زَوْجَتِی فاطِمَةَ عَلی مَهرِها فَهِی طالِق)، یعنی: (مبارات کردم زنم فاطمه را در مقابل مهر او، پس او رهاست)، و اگر دیگری را وکیل کند، وکیل باید بگوید: (بارَأْتُ زَوْجَةَ مُوَکِّلی فاطِمَةَ عَلی مَهرِها فَهِی طالِق).
- [آیت الله نوری همدانی] طلاق باید به صیغة عربی صحیح خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغة طلاق را بخواند و اسم زن او مثلاً فاطمه باشد باید بگوید : زَوْجَتی فاطِمَهُ طالِقٌ یعنی زن من فاطمه رها است و اگر دیگری را وکیل کند که آن وکیل باید بگوید : زَوْجَهُ مُوَکِلی فاطِمَهُ طالِقٌ .
- [آیت الله سبحانی] طلاق باید به صیغه عربی صحیح خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغه طلاق را بخواند و اسم زن او مثلاً فاطمه باشد، باید بگوید: زَوْجَتِی فاطِمَهُ طالِق یعنی زن من فاطمه رها است و اگر دیگری را وکیل کند آن وکیل باید بگوید: زَوْجَةُ مَوَکِّلِی فاطِمَةُ طالِق.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] طلاق باید به صیغه عربی صحیح و به کلمه (طالق) خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغه طلاق را بخواند و اسم زن او مثلا فاطمه باشد باید بگوید: (زَوْجَتی فاطِمَة طالقٌ); یعنی: زن من فاطمه رها است و اگر دیگری را وکیل کند آن وکیل باید بگوید: (زَوْجَةُ مُوکِّلِی فاطِمَةُ طالِقٌ).
- [آیت الله بروجردی] طلاق باید به صیغهی عربی صحیح خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغهی طلاق را بخواند و اسم زن او مثلاً فاطمه باشد، باید بگوید:(زَوْجَتی فاطِمَةَ طالِقٌ)؛ یعنی:زن من فاطمه رهاست و اگر دیگری را وکیل کند، آن وکیل باید بگوید:(زَوْجَةَ مُوَکِّلِی فاطِمَةَ طالِقٌ).