سلام؛ لطفاً تفاوت فلسفه و تفکر را بیان کنید.
«تفکّر» کوشش و جولان نیروی فکر به اقتضای عقل و خرد است. به دیگر سخن؛ حقیقت تفکّر و اندیشیدن، مرکب از دو حرکت است: حرکتی به سوی مقدمات هر مطلب، سپس حرکتی از آن مقدمات به سوی نتیجه، مجموعه این دو حرکت که سبب شناخت و معرفت اشیا است «فکر» نام دارد.[1] ، [2] فلسفه به معنای خاص کلمه، تلاش ذهنی، عقلی و استدلالی برای درک واقعیت‌های جهان هستی است.[3] بنابراین، در مورد رابطه فلسفه و تفکر می‌توان گفت؛ فلسفه یکی از نتایج و آثار تفکر است و تفکر از ابزار و روش کار در فلسفه است.   [1] . طریحی، فخر الدین، مجمع البحرین، ج 3 ،ص 444، ماده «فکر»، کتابفروشی مرتضوی، تهران، 1375 ش. [2] . اقتباس از پاسخ 26661 [3] . اقتباس از پاسخ 9771.
عنوان سوال:

سلام؛ لطفاً تفاوت فلسفه و تفکر را بیان کنید.


پاسخ:

«تفکّر» کوشش و جولان نیروی فکر به اقتضای عقل و خرد است. به دیگر سخن؛ حقیقت تفکّر و اندیشیدن، مرکب از دو حرکت است: حرکتی به سوی مقدمات هر مطلب، سپس حرکتی از آن مقدمات به سوی نتیجه، مجموعه این دو حرکت که سبب شناخت و معرفت اشیا است «فکر» نام دارد.[1] ، [2]
فلسفه به معنای خاص کلمه، تلاش ذهنی، عقلی و استدلالی برای درک واقعیت‌های جهان هستی است.[3]
بنابراین، در مورد رابطه فلسفه و تفکر می‌توان گفت؛ فلسفه یکی از نتایج و آثار تفکر است و تفکر از ابزار و روش کار در فلسفه است.   [1] . طریحی، فخر الدین، مجمع البحرین، ج 3 ،ص 444، ماده «فکر»، کتابفروشی مرتضوی، تهران، 1375 ش. [2] . اقتباس از پاسخ 26661 [3] . اقتباس از پاسخ 9771.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین