آنچه پس از جستجو در آیات قرآن کریم و روایات معصومان(ع) در مسئله بعثت پیامبران به دست آمده این است که دو پیامبر، در زمان کودکی به رسالت مبعوث شدهاند و خداوند به آنها علم و حکمت و کتاب عنایت فرموده است. اولین نفر، حضرت عیسی بن مریم(ع) بود که خداوند در قرآن کریم در این باره میفرماید: (مریم) به او اشاره کرد گفتند: (چگونه با کودکی که در گاهواره است سخن بگوییم؟ (ناگهان عیسی زبان به سخن گشود و) گفت: (من بنده خدایم او کتاب (آسمانی) به من داده و مرا پیامبر قرار داده است.[1] نفر دوم که در کودکی به پیامبری مبعوث شده است، حضرت یحیی بن زکریا بوده که خداوند در قرآن کریم میفرماید: (خطاب شد) ای یحیی کتاب را بقوّتت بگیر و در همان سنّ کودکی به او نبوّت بخشیدیم.[2] در روایتی یزید کناسی میگوید: (از امام باقر(ع) پرسیدم، آیا عیسی بن مریم زمانی که در گهواره سخن گفت، حجت خدا بر اهل زمانش بود؟ امام فرمود: او آن زمان پیامبر و حجت غیر مرسل خدا بود.[3] عرض کردم: در آن زمان و در همان حالیکه در گهواره بود، حجت خدا بر زکریا بوده است؟ امام فرمود: عیسی در همان حال، آیت و نشانه خدا برای مردم بود و زمانی که سخن گفت و از جانب مادرش مریم دفاع کرد رحمت خدا برای مریم بود، و برای کسانی که سخنش را در آن حال شنیدند حجت بود. سپس سکوت نمود و تا دو سالگی سخن نگفت، که در این دو سال، حجت خدای عز و جل بر مردم، حضرت زکریا بود، سپس زکریا درگذشت و پسرش یحیی، کتاب و حکمت را از او ارث برد، در حالی که کودکی خردسال بود. چون عیسی هفت ساله شد و خدای تعالی به او وحی فرستاد، از نبوت و رسالت خود سخن گفت، و بر یحیی و همه مردم حجت گشت. ای ابا خالد! از روزی که خداوند، آدم(ع) را آفرید و او را در زمین ساکن کرد یک روز زمین، خالی از حجت خدا بر مردم نبود.[4] پی نوشتها: [1]. (فَأَشارَتْ إِلَیْهِ قالُوا کَیْفَ نُکَلِّمُ مَنْ کانَ فِی الْمَهْدِ صَبِیًّا* قالَ إِنِّی عَبْدُ اللَّهِ آتانِیَ الْکِتابَ وَ جَعَلَنی‌ نَبِیًّا)، مریم، 29 – 30. [2]. (یا یَحْیی‌ خُذِ الْکِتابَ بِقُوَّةٍ وَ آتَیْناهُ الْحُکْمَ صَبِیًّا)، مریم، 12. [3]. یعنی در آن زمان مأمور به تبلیغ نبود. [4] . کلینی، محمد، الکافی، محقق، مصحح، غفاری، علی اکبر، آخوندی، محمد، ج 1، ص 382 - 383، دار الکتب الإسلامیة، تهران، چاپ چهارم، 1407 ق. منبع: www.islamquest.net
آنچه پس از جستجو در آیات قرآن کریم و روایات معصومان(ع) در مسئله بعثت پیامبران به دست آمده این است که دو پیامبر، در زمان کودکی به رسالت مبعوث شدهاند و خداوند به آنها علم و حکمت و کتاب عنایت فرموده است.
اولین نفر، حضرت عیسی بن مریم(ع) بود که خداوند در قرآن کریم در این باره میفرماید: (مریم) به او اشاره کرد گفتند: (چگونه با کودکی که در گاهواره است سخن بگوییم؟ (ناگهان عیسی زبان به سخن گشود و) گفت: (من بنده خدایم او کتاب (آسمانی) به من داده و مرا پیامبر قرار داده است.[1]
نفر دوم که در کودکی به پیامبری مبعوث شده است، حضرت یحیی بن زکریا بوده که خداوند در قرآن کریم میفرماید: (خطاب شد) ای یحیی کتاب را بقوّتت بگیر و در همان سنّ کودکی به او نبوّت بخشیدیم.[2]
در روایتی یزید کناسی میگوید: (از امام باقر(ع) پرسیدم، آیا عیسی بن مریم زمانی که در گهواره سخن گفت، حجت خدا بر اهل زمانش بود؟ امام فرمود: او آن زمان پیامبر و حجت غیر مرسل خدا بود.[3] عرض کردم: در آن زمان و در همان حالیکه در گهواره بود، حجت خدا بر زکریا بوده است؟ امام فرمود: عیسی در همان حال، آیت و نشانه خدا برای مردم بود و زمانی که سخن گفت و از جانب مادرش مریم دفاع کرد رحمت خدا برای مریم بود، و برای کسانی که سخنش را در آن حال شنیدند حجت بود.
سپس سکوت نمود و تا دو سالگی سخن نگفت، که در این دو سال، حجت خدای عز و جل بر مردم، حضرت زکریا بود، سپس زکریا درگذشت و پسرش یحیی، کتاب و حکمت را از او ارث برد، در حالی که کودکی خردسال بود.
چون عیسی هفت ساله شد و خدای تعالی به او وحی فرستاد، از نبوت و رسالت خود سخن گفت، و بر یحیی و همه مردم حجت گشت. ای ابا خالد! از روزی که خداوند، آدم(ع) را آفرید و او را در زمین ساکن کرد یک روز زمین، خالی از حجت خدا بر مردم نبود.[4]
پی نوشتها:
[1]. (فَأَشارَتْ إِلَیْهِ قالُوا کَیْفَ نُکَلِّمُ مَنْ کانَ فِی الْمَهْدِ صَبِیًّا* قالَ إِنِّی عَبْدُ اللَّهِ آتانِیَ الْکِتابَ وَ جَعَلَنی نَبِیًّا)، مریم، 29 – 30.
[2]. (یا یَحْیی خُذِ الْکِتابَ بِقُوَّةٍ وَ آتَیْناهُ الْحُکْمَ صَبِیًّا)، مریم، 12.
[3]. یعنی در آن زمان مأمور به تبلیغ نبود.
[4] . کلینی، محمد، الکافی، محقق، مصحح، غفاری، علی اکبر، آخوندی، محمد، ج 1، ص 382 - 383، دار الکتب الإسلامیة، تهران، چاپ چهارم، 1407 ق.
منبع: www.islamquest.net
- [سایر] چرا قبل از پیامبر(ص) برای تبلیغ و تعلیم شریعت اسلام همچون پیامبری مبعوث نشده است؟
- [سایر] آیا در اروپا هم پیامبرانی به پیامبری مبعوث شدند، اگر شدند چه کسانی بودند؟
- [سایر] پیامبر خدا در غار حرا مبعوث شد یا در شهر مکه؟ و اگر در غار چرا؟
- [سایر] آیا پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) بر جنیان نیز مبعوث شده است؟
- [سایر] آیا در اروپا هم پیامبرانی به پیامبری مبعوث شدند، اگر شدند چه کسانی بودند؟
- [سایر] به چه دلیل بین همه انسان ها، تعداد محدودی به رسالت مبعوث می شوند؟
- [سایر] آیا انبیا در کودکی معصوم بوده اند؟
- [سایر] ریشه به وجود آمدن ادیان مختلف چیست؟چرا پیامبران مختص به دورهای خاص بودهاند و با وجود این همه ظلم هیچ پیامبری مبعوث نمی شود؟
- [سایر] اولین جمله حضرت محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) در هنگامی که به پیامبری مبعوث شدند چه بود؟
- [سایر] زندگی پیامبر در دوران کودکی و نوجوانی چگونه بوده است؟
- [آیت الله اردبیلی] استفاده از عطرها یا ادکلنها در صورتی که انسان نداند از چیز مست کننده روان ساخته شدهاند اشکال ندارد.
- [امام خمینی] انسان نمیتواند بدون اذن زن خود با زنهایی که بهواسطة شیر خوردن خواهرزاده یا برادر زاده زن او شدهاند ازدواج کند و نیز اگر با پسری لواط کند نمیتواند با دختر و خواهر و مادر و مادربزرگ آن پسر که رضاعی هستند یعنی بهواسطه شیر خوردن دختر و خواهر و مادر او شدهاند ازدواج نماید.
- [آیت الله خوئی] انسان نمیتواند بدون اذن زن خود با زنهایی که به واسط شیر خوردن خواهرزاده یا برادرزاده زن او شدهاند ازدواج کند و نیز اگر با پسری لواط کند نمیتواند با دختر و خواهر و مادر و مادربزرگ آن پسر که رضاعی هستند یعنی به واسط شیر خوردن دختر و خواهر و مادر او شدهاند برای خود عقد کند.
- [آیت الله اردبیلی] انسان نمیتواند بدون اذن زن خود، با زنهایی که به واسطه شیر خوردن، خواهرزاده یا برادرزاده زن او شدهاند ازدواج کند و نیز اگر العیاذ باللّه با کسی لواط کند، نمیتواند با دختر و خواهر و مادر و مادربزرگ رضاعی او یعنی کسانی که به واسطه شیر خوردن، دختر و خواهر و مادر او شدهاند ازدواج نماید.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . انسان نمیتواند بدون اذن زن خود، با زنانی که به واسطه شیر خوردن، خواهرزاده یا برادرزاده زن او شدهاند ازدواج کند، و نیز اگر با پسری لواط کند، احتیاط واجب آن است که دختر و خواهر و مادر و مادربزرگ آن پسر را که رضاعی هستند، یعنی به واسطه شیرخوردن، دختر و خواهر و مادر او شدهاند، برای خود عقد نکند.
- [آیت الله علوی گرگانی] جائز است عبور ومرور از زمین مساجدی که در خیابان واقع شده و همچنین جائز است عبور از زمینهای مدارس دینی وحسینیههایی که در خیابان واقع شدهاند.
- [آیت الله بهجت] بر پسر یا دختری که تازه بالغ شدهاند و قدرت بر روزه گرفتن ندارند، روزه واجب نیست و کفاره هم ندارد، ولی قضا دارد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر برای غسل دادن میت مرد، مرد پیدا نشود، زنانی که با او نسبت دارند و محرمند، مثل مادر و خواهر و عمه و خاله، یا به واسطه ازدواج با او محرم شدهاند، مثل عروس و مادرزن، یا به واسطه شیر خوردن با او محرم شدهاند غسلش میدهند و بنا بر احتیاط در هنگام غسل باید لباس یا چیزی که بدن او را بپوشاند بر او باشد و نیز اگر برای غسل میت زن، زن دیگری نباشد، مردهایی که با او نسبت دارند و محرمند، یا به واسطه ازدواج یا شیر خوردن با او محرم شدهاند او را غسل میدهند و بنا بر احتیاط او را با لباس غسل دهند.
- [آیت الله اردبیلی] داروهای روان، عطر، روغن، واکس، صابون، مواد خوراکی و مانند آنها که از کشورهای غیر اسلامی میآورند، اگر انسان نداند نجس شدهاند، پاک هستند.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر برای غسل دادن میّتی که مرد است، مرد پیدا نشود، زنانی که با او نسبت دارند ومحرمند مثل مادر وخواهر وعمّه وخاله، یا به واسطه شیر خوردن با او محرم شدهاند میتوانند از زیر لباس یا چیزی که بدن او را بپوشاند، غسلش بدهند و نیز اگر برای غسل دادن میّت زن، زن دیگری نباشد، مردهایی که با او نسبت دارند و محرمند، یا به واسطه شیر خوردن با او محرم شدهاند میتوانند از زیر لباس او را غسل دهند.