یکی از مهمترین عوامل برای این که انسان رغبت پیدا کند کاری را انجام دهد - مانند مطالعه کتاب، قرائت قرآن و سایر کارها - این است که به آن کار (احساس نیاز) کند. به عبارت دیگر (احساس نیاز) عامل مهمی در کشاندن افراد به امر مطالعه یا تلاوت قرآن است اما ممکن است کسی سؤال کند چگونه می توان احساس نیاز را در خود ایجاد کرد؟ به نظر می آید اصل (احساس نیاز) به قرآن در درون انسان ها نهفته است؛ یعنی همان طور که احساس گرسنگی و تشنگی یک امر درونی و ذاتی است و هرگاه ارگانیزم دچار کمبود آب و مواد غذایی شود احساس تشنگی و گرسنگی به صورت خودکار در او به وجود می آید احساس نیاز به قرآن نیز این چنین است اما گاهی چیزهای دیگر می آید به صورت بدلی این نیاز را ارضا می کند یا این که موانعی باعث می شود ضمیر تشنه انسان همواره در این تشنگی بماند تا حیات خود را از دست بدهد و هنگامی که انسان حیات معنوی و روحانی نداشت دلیلی ندارد احساس نیاز به امور معنوی کند. بنابراین باید این موانع را کنار زده تا ندای فطرت انسان خواسته های فطری خود را به گوش جان انسان برساند. در اینجا به راهکارهایی اشاره می کنیم که (احساس نیاز) را در شما زنده کند تا به دنبال آن انگیزه بیشتری برای تلاوت قرآن و توجه به معانی قرآن ایجاد شود. 1- روایاتی که در مورد اهمیت قرآن وارد شده مطالعه کنید (اصول کافی کتاب فضل قرآن، ج 4). 2- اجتناب از گناه و توبه از گناهانی که در گذشته مرتکب شده اید زیرا گناه لذت و شیرینی عبادت در ذایقه انسان را از بین می برد. 3- گوش دادن به برنامه های زیبای قرآنی از صدا و سیما و تهیه سی دی های جذاب و استفاده کردن از آنها. 4- تهیه نوارهای قرآن که با صوت زیبا قرآن را تلاوت می کنند. 5- شرکت در جلسات تفسیری مفید 6- هنگام خواندن قرآن به معانی آن نیز توجه کنید و هر بار یکی از پیام های قرآن را یادداشت کنید و نصب العین خود در زندگی قرار دهید و استفاده عملی از قرآن ببرید زیرا وقتی نتایج و پیامدهای ارزشمند و مؤثر آن را در زندگی تجربه کردید و چشیدید علاقه تان به آن بیشتر خواهد شد. eporsesh.com
یکی از مهمترین عوامل برای این که انسان رغبت پیدا کند کاری را انجام دهد - مانند مطالعه کتاب، قرائت قرآن و سایر کارها - این است که به آن کار (احساس نیاز) کند. به عبارت دیگر (احساس نیاز) عامل مهمی در کشاندن افراد به امر مطالعه یا تلاوت قرآن است اما ممکن است کسی سؤال کند چگونه می توان احساس نیاز را در خود ایجاد کرد؟
به نظر می آید اصل (احساس نیاز) به قرآن در درون انسان ها نهفته است؛ یعنی همان طور که احساس گرسنگی و تشنگی یک امر درونی و ذاتی است و هرگاه ارگانیزم دچار کمبود آب و مواد غذایی شود احساس تشنگی و گرسنگی به صورت خودکار در او به وجود می آید احساس نیاز به قرآن نیز این چنین است اما گاهی چیزهای دیگر می آید به صورت بدلی این نیاز را ارضا می کند یا این که موانعی باعث می شود ضمیر تشنه انسان همواره در این تشنگی بماند تا حیات خود را از دست بدهد و هنگامی که انسان حیات معنوی و روحانی نداشت دلیلی ندارد احساس نیاز به امور معنوی کند. بنابراین باید این موانع را کنار زده تا ندای فطرت انسان خواسته های فطری خود را به گوش جان انسان برساند. در اینجا به راهکارهایی اشاره می کنیم که (احساس نیاز) را در شما زنده کند تا به دنبال آن انگیزه بیشتری برای تلاوت قرآن و توجه به معانی قرآن ایجاد شود.
1- روایاتی که در مورد اهمیت قرآن وارد شده مطالعه کنید (اصول کافی کتاب فضل قرآن، ج 4).
2- اجتناب از گناه و توبه از گناهانی که در گذشته مرتکب شده اید زیرا گناه لذت و شیرینی عبادت در ذایقه انسان را از بین می برد.
3- گوش دادن به برنامه های زیبای قرآنی از صدا و سیما و تهیه سی دی های جذاب و استفاده کردن از آنها.
4- تهیه نوارهای قرآن که با صوت زیبا قرآن را تلاوت می کنند.
5- شرکت در جلسات تفسیری مفید
6- هنگام خواندن قرآن به معانی آن نیز توجه کنید و هر بار یکی از پیام های قرآن را یادداشت کنید و نصب العین خود در زندگی قرار دهید و استفاده عملی از قرآن ببرید زیرا وقتی نتایج و پیامدهای ارزشمند و مؤثر آن را در زندگی تجربه کردید و چشیدید علاقه تان به آن بیشتر خواهد شد.
eporsesh.com
- [سایر] چگونه می توانم علاقه به عبادت را در فرزندان خود تقویت کنم؟
- [سایر] آیا تقویت نور چشم با قرآن امکان پذیر است؟
- [سایر] خواندن قرآن حافظه را تقویت می کند، چطور؟
- [سایر] آثار قرائت قرآن چیست؟
- [سایر] آیا می توان بر طبق هر یک از قرائت های هفت گانه قرآن را تفسیر کرد؟ یا تفسیر باید برا ساس قرائت خاصی باشد؟
- [سایر] قرائت و تفسیر قرآن کریم چه خاصیتی دارد؟ آیاخواندن قرآن برنامه انسان را منظم می کند؟
- [سایر] مقصود از آداب باطنی قرائت قرآن چیست؟
- [سایر] قرائت صحیح قرآن در نماز چگونه است؟
- [سایر] علت استعاذه در قرائت قران چیست؟
- [آیت الله سیستانی] در مسابقات بین المللی قرائت قرآن یکی از قاریان خانم بود حکم معظم له در مورد قرائت قرآن توسط خانم چیست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] جواب سلام را باید به قصد جواب بگوید، نه به قصد قرائت بعضی از آیات قرآن و مانند آن.
- [آیت الله اردبیلی] خواندن قرآن در نماز به قصد قرائت قرآن، غیر از چهار سورهای که سجده واجب دارند و در احکام جنابت گفته شد، اشکال ندارد و همچنین دعا کردن در نماز جایز است، اگرچه به فارسی یا زبان دیگر باشد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر مأموم بعد از حمد امام، نیت فرادی کند، لازم نیست حمد را بخواند، ولی اگر پیش از تمام شدن حمد نیت فرادی کند، باید مقداری را که امام نخوانده، بخواند و احتیاط مستحب آن است که قبل از آن، قسمتی را هم که امام خوانده به نیت مردّد بین قرائت واجب نماز یا قرائت قرآن بخواند.
- [آیت الله اردبیلی] نمازگزار باید جواب سلام را به قصد جواب بگوید نه به قصد قرائت قرآن، ولی گفتن جواب سلام به قصد دعا به معنای طلب سلامت از خدا برای گوینده سلام، اشکال ندارد.
- [آیت الله مظاهری] یکی از گناهان بزرگ در اسلام فرار از جنگ است و در نظر قرآن و روایات اهلبیت(سلاماللهعلیهم) گناه آن خیلی بزرگ است، و آن اقسامی دارد: الف) فرار از جنگ مخصوصاً اگر موجب تضعیف جبهه و یا تقویت دشمن شود، و مخصوصاً اگر فرار از خطِّ مقدّم جبهه باشد. ب) تخلّف از فرمان فرمانده مخصوصاً اگر این تخلّف، موجب سرکشی دیگران و یا تضعیف فرمانده و یا تضعیف دیگران و یا تقویت دشمن باشد. ج) کمکاری یا بیکاری یا تخلّف از وظیفه مخصوصاً اگر موجب تضعیفی در جبهه یا تقویتی برای دشمن گردد. د) شرکت نکردن در جنگ در صورت احتیاج به او، مخصوصاً اگر تخلّف او موجب تضعیف دیگران یا تقویت دشمن باشد. ه) کمک نکردن به جبهه از جهت مالی و فکری و تبلیغی و مانند اینها مخصوصاً اگر تخلّف او موجب تضعیف دیگران و یا تقویت دشمن باشد.
- [آیت الله اردبیلی] مستحب است زن حائض در وقت نماز خود را از خون پاک نماید و پنبه و دستمال را عوض کند و وضو بگیرد و اگر نمیتواند وضو بگیرد، به امید درک ثواب تیمّم نماید و در جای نماز خویش رو به قبله بنشیند و مشغول قرائت قرآن، ذکر، دعا و صلوات شود، اگرچه در غیر این اوقات، خواندن قرآن بر حائض مکروه است.
- [آیت الله نوری همدانی] مستحب است در نماز عید فطر و قربان قرائت رابلند بخواند .
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر بعد از گفتن تکبیرْ الاحرام شک کند که آن را صحیح گفته یا نه، اگر وارد خواندن قرائت نشده احتیاط در اتمام نماز و اعاده آن میباشد ولی اگر مشغول خواندن قرائت شده نماز او صحیح است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . همکاری و شرکت با مؤسسات فرهنگی بیگانگان و فِرَق ضاله که از عوامل مهم استعمار و تضعیف مسلمین و تقویت کفار بوده و هست جایز نیست.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر قرائت یا تکبیرات یا قنوت ها را فراموش کند نمازش باطل می شود .