چگونه می توانم علاقه به قرائت قرآن را در خودم تقویت کنم؟
یکی از مهمترین عوامل برای این که انسان رغبت پیدا کند کاری را انجام دهد - مانند مطالعه کتاب، قرائت قرآن و سایر کارها - این است که به آن کار (احساس نیاز) کند. به عبارت دیگر (احساس نیاز) عامل مهمی در کشاندن افراد به امر مطالعه یا تلاوت قرآن است اما ممکن است کسی سؤال کند چگونه می توان احساس نیاز را در خود ایجاد کرد؟ به نظر می آید اصل (احساس نیاز) به قرآن در درون انسان ها نهفته است؛ یعنی همان طور که احساس گرسنگی و تشنگی یک امر درونی و ذاتی است و هرگاه ارگانیزم دچار کمبود آب و مواد غذایی شود احساس تشنگی و گرسنگی به صورت خودکار در او به وجود می آید احساس نیاز به قرآن نیز این چنین است اما گاهی چیزهای دیگر می آید به صورت بدلی این نیاز را ارضا می کند یا این که موانعی باعث می شود ضمیر تشنه انسان همواره در این تشنگی بماند تا حیات خود را از دست بدهد و هنگامی که انسان حیات معنوی و روحانی نداشت دلیلی ندارد احساس نیاز به امور معنوی کند. بنابراین باید این موانع را کنار زده تا ندای فطرت انسان خواسته های فطری خود را به گوش جان انسان برساند. در اینجا به راهکارهایی اشاره می کنیم که (احساس نیاز) را در شما زنده کند تا به دنبال آن انگیزه بیشتری برای تلاوت قرآن و توجه به معانی قرآن ایجاد شود. 1- روایاتی که در مورد اهمیت قرآن وارد شده مطالعه کنید (اصول کافی کتاب فضل قرآن، ج 4). 2- اجتناب از گناه و توبه از گناهانی که در گذشته مرتکب شده اید زیرا گناه لذت و شیرینی عبادت در ذایقه انسان را از بین می برد. 3- گوش دادن به برنامه های زیبای قرآنی از صدا و سیما و تهیه سی دی های جذاب و استفاده کردن از آنها. 4- تهیه نوارهای قرآن که با صوت زیبا قرآن را تلاوت می کنند. 5- شرکت در جلسات تفسیری مفید 6- هنگام خواندن قرآن به معانی آن نیز توجه کنید و هر بار یکی از پیام های قرآن را یادداشت کنید و نصب العین خود در زندگی قرار دهید و استفاده عملی از قرآن ببرید زیرا وقتی نتایج و پیامدهای ارزشمند و مؤثر آن را در زندگی تجربه کردید و چشیدید علاقه تان به آن بیشتر خواهد شد. eporsesh.com
عنوان سوال:

چگونه می توانم علاقه به قرائت قرآن را در خودم تقویت کنم؟


پاسخ:

یکی از مهمترین عوامل برای این که انسان رغبت پیدا کند کاری را انجام دهد - مانند مطالعه کتاب، قرائت قرآن و سایر کارها - این است که به آن کار (احساس نیاز) کند. به عبارت دیگر (احساس نیاز) عامل مهمی در کشاندن افراد به امر مطالعه یا تلاوت قرآن است اما ممکن است کسی سؤال کند چگونه می توان احساس نیاز را در خود ایجاد کرد؟
به نظر می آید اصل (احساس نیاز) به قرآن در درون انسان ها نهفته است؛ یعنی همان طور که احساس گرسنگی و تشنگی یک امر درونی و ذاتی است و هرگاه ارگانیزم دچار کمبود آب و مواد غذایی شود احساس تشنگی و گرسنگی به صورت خودکار در او به وجود می آید احساس نیاز به قرآن نیز این چنین است اما گاهی چیزهای دیگر می آید به صورت بدلی این نیاز را ارضا می کند یا این که موانعی باعث می شود ضمیر تشنه انسان همواره در این تشنگی بماند تا حیات خود را از دست بدهد و هنگامی که انسان حیات معنوی و روحانی نداشت دلیلی ندارد احساس نیاز به امور معنوی کند. بنابراین باید این موانع را کنار زده تا ندای فطرت انسان خواسته های فطری خود را به گوش جان انسان برساند. در اینجا به راهکارهایی اشاره می کنیم که (احساس نیاز) را در شما زنده کند تا به دنبال آن انگیزه بیشتری برای تلاوت قرآن و توجه به معانی قرآن ایجاد شود.
1- روایاتی که در مورد اهمیت قرآن وارد شده مطالعه کنید (اصول کافی کتاب فضل قرآن، ج 4).
2- اجتناب از گناه و توبه از گناهانی که در گذشته مرتکب شده اید زیرا گناه لذت و شیرینی عبادت در ذایقه انسان را از بین می برد.
3- گوش دادن به برنامه های زیبای قرآنی از صدا و سیما و تهیه سی دی های جذاب و استفاده کردن از آنها.
4- تهیه نوارهای قرآن که با صوت زیبا قرآن را تلاوت می کنند.
5- شرکت در جلسات تفسیری مفید
6- هنگام خواندن قرآن به معانی آن نیز توجه کنید و هر بار یکی از پیام های قرآن را یادداشت کنید و نصب العین خود در زندگی قرار دهید و استفاده عملی از قرآن ببرید زیرا وقتی نتایج و پیامدهای ارزشمند و مؤثر آن را در زندگی تجربه کردید و چشیدید علاقه تان به آن بیشتر خواهد شد.
eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین