مهمترین بخش این سوره را قسمتی از سرگذشت حضرت زکریا و حضرت مریم و حضرت عیسی مسیح و حضرت یحیی به خود اختصاص داده و نیز به حضرت ابراهیم و فرزندش حضرت اسماعیل و حضرت ادریس و بعضی دیگر از پیامبران بزرگ الهی(ع) اشاره شده است که دارای پیامها و نکات تربیتی فراوانی است. قسمتی دیگر، مسائل مربوط به قیامت و چگونگی رستاخیز و سرنوشت مجرمان و گنهکاران و پاداش پرهیزکاران و... است. بخش دیگر مواعظ و نصایحی است که در واقع تکمیل کننده بخشهای گذشت است و قسمت پایانی سوره مبارکه حضرت مریم اشاره هایی به قرآن و نفی فرزند از خداوند و بحث شفاعت است که در مجموع برنامه تربیتی مؤثری را برای سوق و هدایت جانها به سوی ایمان و پاکی و تقوا را تشکیل می دهد.(برای آگاهی بیشتر ر.ک: تفسیر نمونه، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران، ج 13، ص 3150، دارالکتب الاسلامیة، تهران.) حضرت امام صادق (ع) می فرمایند: "هر کس در خواندن سوره مریم مداومت کند از دنیا نخواهد رفت مگر این که خداوند به برکت این سوره او را از نظر جان و مال و فرزند بی نیاز کند."(مجمع البیان، مرحوم طبرسی، ج 4، ص 6، ابتدای سوره مریم، منشورات دارمکتبة الحیاة، بیروت.) eporsesh.com
مهمترین بخش این سوره را قسمتی از سرگذشت حضرت زکریا و حضرت مریم و حضرت عیسی مسیح و حضرت یحیی به خود اختصاص داده و نیز به حضرت ابراهیم و فرزندش حضرت اسماعیل و حضرت ادریس و بعضی دیگر از پیامبران بزرگ الهی(ع) اشاره شده است که دارای پیامها و نکات تربیتی فراوانی است.
قسمتی دیگر، مسائل مربوط به قیامت و چگونگی رستاخیز و سرنوشت مجرمان و گنهکاران و پاداش پرهیزکاران و... است.
بخش دیگر مواعظ و نصایحی است که در واقع تکمیل کننده بخشهای گذشت است و قسمت پایانی سوره مبارکه حضرت مریم اشاره هایی به قرآن و نفی فرزند از خداوند و بحث شفاعت است که در مجموع برنامه تربیتی مؤثری را برای سوق و هدایت جانها به سوی ایمان و پاکی و تقوا را تشکیل می دهد.(برای آگاهی بیشتر ر.ک: تفسیر نمونه، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران، ج 13، ص 3150، دارالکتب الاسلامیة، تهران.)
حضرت امام صادق (ع) می فرمایند: "هر کس در خواندن سوره مریم مداومت کند از دنیا نخواهد رفت مگر این که خداوند به برکت این سوره او را از نظر جان و مال و فرزند بی نیاز کند."(مجمع البیان، مرحوم طبرسی، ج 4، ص 6، ابتدای سوره مریم، منشورات دارمکتبة الحیاة، بیروت.)
eporsesh.com
- [سایر] محتوای کلی سوره آل عمران چیست؟
- [سایر] معرفی اجمالی از سوره مریم ارایه نمایید.
- [سایر] در سورة مریم میگوید مسیح علیه السلام در زیر درخت خرما به دنیا آمد (مریم، 22) در حالی که وی در آخور گوسفندان به دنیا آمده است؟ (انجیل)
- [سایر] کدام پیامبر در سوره های یوسف و مریم ملقّب به صدّیق نشده اند؟
- [سایر] کدام پیامبر در سوره های یوسف و مریم ملقّب به صدّیق نشده اند؟
- [سایر] کدام پیامبر در سوره های یوسف و مریم ملقّب به صدّیق نشده اند؟
- [سایر] نسبت عمران پدر موسی و عمران پدر مریم چگونه است و آیا مریم مادر عیسی علیه السّلام از نسل بنی اسرائیل است؟
- [سایر] علت اینکه کلمه سلام در دو آیه شبیه به هم در سوره مریم، به صورت متفاوت آمده چیست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا نوشتن آیاتی از سوره مبارکه مریم روی کارتهای تبریک کریسمس برای دوستان مسیحی اشکال شرعی دارد؟
- [سایر] مریم مجدلیه که بود؟ آیا در نزد مسیحیان مقام او بالاتر از مریم مادر عیسی(ع) است؟
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] برای محرم شدن؛ می تواند پدر یا جد پدری دختر نابالغ خود را یک ساعت یا بیشتر به عقد کسی در آورد؛ ولی باید آن عقد برای دختر نفعی داشته باشد. و اما اگر برای پسر نابالغ جهت محرم شدن در زمانی که به طور کلی قابلیت استمتاع نداشته باشد زنی را عقد نمایند محل اشکال است.
- [آیت الله خوئی] برای محرم شدن، میتواند پدر و جد پدری دختر نابالغ خود را یک ساعت یا بیشتر به عقد کسی درآورد ولی باید آن عقد برای دختر نفعی داشته باشد و امّا اگر برای پسر نابالغ جهت محرم شدن در زمانی که به طور کلی قابلیت استمتاع نداشته باشد زنی را عقد نماید محل اشکال است.
- [آیت الله مظاهری] در حرمت غنا و موسیقی لازم نیست که محتوی نیز شهوتانگیز و طربانگیز باشد، بلکه اگر محتوای آن، حتّی اشعار حکمت آمیز و یا قرآن و مانند اینها باشد نیز حرام است. صفحه 413
- [آیت الله مکارم شیرازی] سوره هایی که سجده واجب دارد چهار سوره است: 1 سوره سجده (سوره 32) آیه 15. 2 سوره فصلت (سوره 41) آیه 37. 3 سوره نجم (سوره 53) آیه 62. 4 سوره علق(سوره 96) آیه 19.
- [آیت الله وحید خراسانی] مستحاضه کثیره و متوسطه وقتی که به کلی از خون پاک شد باید غسل کند ولی اگر بداند از وقتی که برای نماز پیش مشغول غسل شده دیگر خون نیامده و به کلی پاک شده لازم نیست دوباره غسل نماید
- [آیت الله شبیری زنجانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوم، سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اول، سوره أعلی (سوره 87) و در رکعت دوم، سوره شمس (سوره 91) را بخوانند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس "سوره 91" و در رکعت دوم سوره غاشیه "سوره 88" را بخوانند یا در رکعت اول سوره سبح اسم "سوره 87"و در رکعت دوم سوره شمس "سوره 91" را بخوانند.
- [آیت الله علوی گرگانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اوّل آن سوره شمس )سوره 91) و در رکعت دوم سوره غاشیه )سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اوّل سوره سبح اسم )سوره 87) و در رکعت دوم سوره شمس را بخوانند.
- [آیت الله سبحانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوم سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اول سوره سبح اسم (سوره 87) و در رکعت دوم سوره شمس را بخوانند.
- [آیت الله اردبیلی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اوّل آن سوره (شمس) (سوره 91) و در رکعت دوم سوره (غاشیه) (سوره 88) را بخوانند، یا در رکعت اوّل سوره (أعلی) (سوره 87) و در رکعت دوم سوره (شمس) را بخوانند.