اماله در اصطلاح تجویدی عبارت است از: "میل دادن الف مدی به سوی یأ مدی". اگر الف مدّی از حالت طبیعی خود که همان ترقیق است (و به آن فتح هم گفتهاند) بازتر شود و به سوی یأ مدی میل پیدا کند، به آن اماله میگویند. اماله الف مدی دو نوع است: اماله کبری و اماله صغری. اماله کبری به این معناست که الف مدی تا حد زیادی به سوی یأ مدی مایل شود، به گونهای که عملاً مانند کسره کشیده فارسی تلفظ گردد. این نوع از اماله، در روایت حفص از عاصم، فقط در یک کلمه آمده است و آن الف مدّی بعد از راء در کلمه "مجریَها" (هود، 41) است که باید حتماً رعایت شود. اماله صغری، به این معناست که الف مدّی مقدار اندکی از حالت فتح (معمولی)، به سوی یأ مدّی مایل شود. به این حالت "تقلیل" یا "بَین بَیْن" میگویند. این نوع اماله در روایت حفص نیامده است.(حلیة القرآن 2، سیدمحسن موسوی بلده، ص 69، دارالقرآن الکریم.) eporsesh.com
اماله در اصطلاح تجویدی عبارت است از: "میل دادن الف مدی به سوی یأ مدی". اگر الف مدّی از حالت طبیعی خود که همان ترقیق است (و به آن فتح هم گفتهاند) بازتر شود و به سوی یأ مدی میل پیدا کند، به آن اماله میگویند.
اماله الف مدی دو نوع است: اماله کبری و اماله صغری.
اماله کبری به این معناست که الف مدی تا حد زیادی به سوی یأ مدی مایل شود، به گونهای که عملاً مانند کسره کشیده فارسی تلفظ گردد. این نوع از اماله، در روایت حفص از عاصم، فقط در یک کلمه آمده است و آن الف مدّی بعد از راء در کلمه "مجریَها" (هود، 41) است که باید حتماً رعایت شود.
اماله صغری، به این معناست که الف مدّی مقدار اندکی از حالت فتح (معمولی)، به سوی یأ مدّی مایل شود. به این حالت "تقلیل" یا "بَین بَیْن" میگویند. این نوع اماله در روایت حفص نیامده است.(حلیة القرآن 2، سیدمحسن موسوی بلده، ص 69، دارالقرآن الکریم.)
eporsesh.com
- [سایر] تاریخ زندگانی حضرت خدیجه- علیها السلام-را بنویسید.
- [سایر] تاریخ زندگانی حضرت خدیجه را بنویسید.
- [سایر] طرز تلفظ انواع حروف قرآنی از جمله ص ث س ز ذ را بنویسید؟
- [آیت الله خامنه ای] شک در مورد تلفظ کلمات در غیر قرائت (حمد و سوره) مثلاً در تکبیرة الاحرام چگونه است؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا بر قرائت قلبی در نماز یعنی گذراندن کلمات در قلب بدون تلفظ آنها، قرائت صدق می کند یا خیر؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] اگر در ماه مبارک رمضان، قرآن را به طرز غلطی بخوانیم، آیا ضرری متوجه روزه میشود؟(عدم تلفظ صحیح کلمات)
- [آیت الله خامنه ای] در نمازهایم خیلی شکاک شدهام. در مورد تلفظ صحیح کلمات همیشه دو دل هستم و همیشه در آخر، سجده سهو بهجا میآورم. مخصوصاً در نمازهای ظهر و عصر که باید کلمات به آهستگی تلفظ شود، بیشتر شک میکنم. آیا در این نمازها اگر صدای ادای بعضی از حروف بلند شود، به وجوب اخفات در نماز ضرری نمیزند؟
- [آیت الله خامنه ای] اگر امام جماعت تلفظ یکی از کلمات تشهد را یقیناً صحیح نخواند و علی رغم تذکر به وی اصلاح نکند حکم نماز چیست؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا ادا کامل الفاظ عربی در نماز واجب است؟ آیا اگر کلمات به صورت عربی صحیح و کامل تلفظ نشود، نماز محکوم به صحّت است؟
- [آیت الله خامنه ای] شخصی است که حدود 35 یا 40 سال سن دارد و پدر و مادرش در دوران کودکی به او نماز یاد نداده اند و سواد هم ندارد، اما سعی کرده است که نماز را به صورت صحیح یاد بگیرد، ولی قادر بر ادای صحیح کلمات و ذکرهای نماز نیست و بعضی از کلمات را اصلاً نمی تواند تلفظ کند، آیا نماز او صحیح است؟
- [آیت الله جوادی آملی] .در صورت اتصال (االله اکبر) به سابق, باید همزه (االله) تلفّظ شود و در صورت اتصال آن به لاحق , باید حرکت , یعنی پیش (ضمّه) (ر) اکبر تلفّظ شود.
- [آیت الله علوی گرگانی] اماله کردن با چیز روان اگرچه از روی ناچاری وبرای معالجه باشد، روزه را باطل میکند.
- [آیت الله مظاهری] استعمال سیگار و تریاک و هرویین و سایر دخانیات روزه را باطل میکند. 3 - اماله کردن:
- [آیت الله بروجردی] اماله کردن با چیز روان، اگر چه از روی ناچاری و برای معالجه باشد، روزهی را باطل میکند.
- [آیت الله وحید خراسانی] اماله کردن با چیز روان اگر چه از روی ناچاری و برای معالجه باشد روزه را باطل می کند
- [آیت الله سیستانی] اماله کردن با چیز روان اگرچه از روی ناچاری و برای معالجه باشد، روزه را باطل میکند. ? قی کردن:
- [آیت الله شبیری زنجانی] اماله کردن با چیز روان؛ اگر چه از روی ناچاری و برای معالجه باشد، روزه را باطل میکند.
- [آیت الله بهجت] اگر یکی از کلمات حمد یا سوره را نداند، یا عمداً آن را نگوید یا به جای حرفی حرف دیگر بگوید، مثلاً به جای (ض)، (ظ) بگوید، بهطوریکه در زبان عربی بگویند آن حرف را تلفظ نکرده، و موافق هیچ یک از قرائتهای هفتگانه نباشد؛ یا جایی که باید بدون زیر و زبر خوانده شود، زیر و زبر بدهد، یا تشدید را نگوید، نماز او باطل است؛ بنابر احتیاط.
- [آیت الله بهجت] اماله کردن با چیز مایع اگرچه از روی ناچاری و برای معالجه باشد، بنابر اظهر روزه را باطل میکند. قِی کردن
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر در میان حرفها یا کلمات قرائت، یا کلمات ذکر و تشهد سهواً فاصله بیاندازد که صورت قرائت و کلمات از بین برود ولی صورت نماز از بین نرود باید برگردد و بطور صحیح بخواند، مگر آن که وارد رکن بعد شده باشد که نمازش صحیح است و بازگشت ندارد.