سوره "فجر" چه زمانی بر پیامبر اکرم (صلّی الله علیه و آله و سلم) نازل شد؟ موضوع این سوره مبارکه چیست‌؟
سورة "فجر"، از سور "مکی‌" است‌، و قبل از هجرت نازل شده است‌. موضوعات این سوره در چند بخش خلاصه می‌شود: 1. سوگندهای بی‌سابقه که مقدمه‌ای برای تهدید جباران به عذاب‌های الهی است‌. 2. اشاره‌ای به بعضی از اقوام طغیانگر پیشین‌، مانند قوم عاد، ثمود، فرعون‌، و انتقام شدید خداوند از آنان کرده است‌، تا قدرت‌های دیگر حساب خود را برسند. 3. اشارة مختصری به امتحان و آزمایش انسان دارد. 4. و در آخرین بخش این سوره‌، مسالة معاد و سرنوشت مجرمان و کافران‌، و هم‌چنین پاداش عظیم مؤمنانی که صاحب نفوس مطمئنه هستند مطرح شده است‌. در پایان شایسته است بگوییم‌: این سوره‌، به سورة امام حسین‌معروف است‌.(ر.ک‌: تفسیر نمونه‌، آیت‌اللّه مکارم شیرازی و دیگران‌، ج 26، ص 438 475، دارالکتب الاسلامیه‌.) همچنان که در روایتی از حضرت صادق(ع)‌آمده است‌: سورة فجر را در نمازهای واجب و مستحب بخوانید; چون سورة حسین بن علی‌است و کسی که آن را بخواند، در بهشت‌، در درجه و مقام ایشان‌، خواهد بود."(تفسیر نورالثقلین‌، علامه حویزی‌، ج 8، ص 193، مؤسسة التاریخ العربی‌.) eporsesh.com
عنوان سوال:

سوره "فجر" چه زمانی بر پیامبر اکرم (صلّی الله علیه و آله و سلم) نازل شد؟ موضوع این سوره مبارکه چیست‌؟


پاسخ:

سورة "فجر"، از سور "مکی‌" است‌، و قبل از هجرت نازل شده است‌.
موضوعات این سوره در چند بخش خلاصه می‌شود:
1. سوگندهای بی‌سابقه که مقدمه‌ای برای تهدید جباران به عذاب‌های الهی است‌.
2. اشاره‌ای به بعضی از اقوام طغیانگر پیشین‌، مانند قوم عاد، ثمود، فرعون‌، و انتقام شدید خداوند از آنان کرده است‌، تا قدرت‌های دیگر حساب خود را برسند.
3. اشارة مختصری به امتحان و آزمایش انسان دارد.
4. و در آخرین بخش این سوره‌، مسالة معاد و سرنوشت مجرمان و کافران‌، و هم‌چنین پاداش عظیم مؤمنانی که صاحب نفوس مطمئنه هستند مطرح شده است‌.
در پایان شایسته است بگوییم‌: این سوره‌، به سورة امام حسین‌معروف است‌.(ر.ک‌: تفسیر نمونه‌، آیت‌اللّه مکارم شیرازی و دیگران‌، ج 26، ص 438 475، دارالکتب الاسلامیه‌.) همچنان که در روایتی از حضرت صادق(ع)‌آمده است‌: سورة فجر را در نمازهای واجب و مستحب بخوانید; چون سورة حسین بن علی‌است و کسی که آن را بخواند، در بهشت‌، در درجه و مقام ایشان‌، خواهد بود."(تفسیر نورالثقلین‌، علامه حویزی‌، ج 8، ص 193، مؤسسة التاریخ العربی‌.)
eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین