1. فلسفة آفرینش انسان; عبودیت، رسیدن به کمال نهایی و نزدیک شدن به خداست و بهترین چیزی که میتواند در این حرکت به او یاری رساند، قرآن است. معارف قرآنی که شامل سه محور اصلی اعتقادات، احکام و اخلاقیات میشود، نقش هدایت و ایصال، یعنی رساندن مردم به کمال مطلوب را برعهده دارد و از این رهگذر، مایة هدایت و رحمت برای مؤمنان است; چنان که خدای متعال میفرماید: "و إنّه لهدی و رحمة للمؤمنین;(نمل، 77.) و به درستی که قرآن برای مؤمنان، هدایت و رحمت است." و "تلک ءایَت الکتَب الحکیم# هدی و رحمة للمحسنین;(لقمان، 2 و 3.) این آیاتِ کتابِ حکمتآموز، هدایت و رحمت برای نیکوکاران است و..." 2. از جهت دیگر میتوان گفت که پیامبراکرمخاتم پیامبران است و پس از او پیامبری نخواهد بود; لذا باید آیین و عقاید مذهب او در کتابی موجود باشد تا آیندگان و کسانیکه او را نخواهند دید و کلمات وحی را از زبان او نخواهند شنید، بتوانند سخنان پروردگارشان را در کتاب او بخوانند و هدایت شوند; علاوه بر اینکه شنیدن مستقیم کلمات خدا با انشای او، خود مزید هدایت بوده و لطفی افزون دارد. 3. دیگر آن که قرآن، معجزة الهی است و جاودان خواهد بود; لذا همیشه سند حقانیت پیامبر اکرم، حتی برای کسانی است که پیامبر را ندیده باشند. قرآن، راهنمای بشر بهسوی سعادت و کمال است و این راهنما، تا دنیا باقی است، باقی خواهد بود; از این رو شایسته است بدان چنگ زده، از معارف آن کاملاً استفاده کنیم. eporsesh.com
1. فلسفة آفرینش انسان; عبودیت، رسیدن به کمال نهایی و نزدیک شدن به خداست و بهترین چیزی که میتواند در این حرکت به او یاری رساند، قرآن است. معارف قرآنی که شامل سه محور اصلی اعتقادات، احکام و اخلاقیات میشود، نقش هدایت و ایصال، یعنی رساندن مردم به کمال مطلوب را برعهده دارد و از این رهگذر، مایة هدایت و رحمت برای مؤمنان است; چنان که خدای متعال میفرماید: "و إنّه لهدی و رحمة للمؤمنین;(نمل، 77.) و به درستی که قرآن برای مؤمنان، هدایت و رحمت است." و "تلک ءایَت الکتَب الحکیم# هدی و رحمة للمحسنین;(لقمان، 2 و 3.) این آیاتِ کتابِ حکمتآموز، هدایت و رحمت برای نیکوکاران است و..."
2. از جهت دیگر میتوان گفت که پیامبراکرمخاتم پیامبران است و پس از او پیامبری نخواهد بود; لذا باید آیین و عقاید مذهب او در کتابی موجود باشد تا آیندگان و کسانیکه او را نخواهند دید و کلمات وحی را از زبان او نخواهند شنید، بتوانند سخنان پروردگارشان را در کتاب او بخوانند و هدایت شوند; علاوه بر اینکه شنیدن مستقیم کلمات خدا با انشای او، خود مزید هدایت بوده و لطفی افزون دارد.
3. دیگر آن که قرآن، معجزة الهی است و جاودان خواهد بود; لذا همیشه سند حقانیت پیامبر اکرم، حتی برای کسانی است که پیامبر را ندیده باشند. قرآن، راهنمای بشر بهسوی سعادت و کمال است و این راهنما، تا دنیا باقی است، باقی خواهد بود; از این رو شایسته است بدان چنگ زده، از معارف آن کاملاً استفاده کنیم.
eporsesh.com
- [سایر] سوره لقمان در ارتباط با چه موضوعی نازل شد و چندمین سورهای است که بر پیامبر اکرم (صلّی الله علیه و آله و سلم) نازل شده است؟
- [سایر] قرآن در زمان پیامبر اکرم(صلّی الله علیه و آله و سلم) به چه نام معروف بوده است؟
- [سایر] علت نام گذاری سوره مؤمن به این اسم چیست و این سوره در کجا بر پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) نازل شده است؟
- [سایر] به نظر می رسد که هیچ دلیلی وجود ندارد که قرآن موجود همان قرآن نازل شده بر پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) است.
- [سایر] اگر دعوت پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) جهان شمول بوده است پس چرا قرآن کریم به زبان عربی نازل شده است؟
- [سایر] مهمترین مکانهایی که آیات قرآن از جانب خدا، بر پیامبر اکرم (صلّی الله علیه و آله و سلم) نازل شده است کداماند؟
- [سایر] معجزههایی که هنگام تولد پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) اتفاق افتاد، در کدام سوره قرآن کریم بیان شده است؟
- [سایر] مراحل سهگانه عصمت علمی پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) در قرآن چگونه است؟
- [سایر] نام های حضرت محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) در قرآن چیست؟
- [سایر] رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) چه سفارش هایی درباره ی قرآن فرمودند؟
- [امام خمینی] مستحب است بعد از تکبیرة الاحرام بگوید: "یا محسن قد اتاک المسیی ء و قد امرت المحسن ان یتجاوز عن المسیی ء انت المحسن و انا المسیی ء بحق محمد و آل محمد صل علی محمد و آل محمد و تجاوز عن قبیح ما تعلم منی"، یعنی ای خدایی که به بندگان احسان می کنی، بنده گنهکار به در خانه تو آمده و تو امر کرده ای که نیکوکار از گنهکار بگذرد، تو نیکوکاری و من گناهکار، به حق محمد و آل محمد صلی الله علیه و آله و سلم رحمت خود را بر محمد و آل محمد بفرست و از بدیهایی که می دانی از من سر زده بگذر.
- [آیت الله خوئی] مستحب است بعد از تکبیرة الاحرام بگوید:" یا محسن قد اتاک المسییء و قد امرت المحسن ان یتجاوز عن المسیء انت المحسن و انا المسیء بحق محمد و آل محمد صل علی محمد و آل محمد و تجاوز عن قبیح ما تعلم منی"، یعنی ای خدایی که به بندگان احسان میکنی بنده گنهکار به در خانه تو آمده و تو امر کردهای که نیکوکار از گنهکار بگذرد، تو نیکوکاری و من گناهکار، به حق محمد و آل محمد صلی الله علیه و آله و سلم رحمت خود را بر محمد و آل محمد بفرست و از بدیهایی که میدانی از من سر زده بگذر.
- [امام خمینی] موقع نوشتن اسم مبارک حضرت رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم مستحب است صلوات را هم بنویسد. و نیز بهتر است هر وقت آن حضرت را یاد می کند صلوات بفرستد
- [آیت الله نوری همدانی] موقع نوشتن اسم مبارک حضرت رسول – صلی الله علیه و آله و سلم – مستحب است صلوات را هم بنویسد . و نیز بهتر است هر وقت آن حضرت را یاد می کند ، صلوات بفرستد .
- [آیت الله شبیری زنجانی] صلوات بر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و آل او از مستحبات مؤکد است و هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول صلی الله علیه و آله مانند محمد و احمد یا لقب یا کنیه آن جناب؛ مثل مصطفی و ابو القاسم، را بگوید یا بشنود، اگر چه در نماز باشد، مستحب است صلوات بفرستد.
- [آیت الله خوئی] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم) را مانند محمد و احمد یا لقب و کنیه آن جناب را مثل مصطفی و ابوالقاسم بگوید یا بشنود، اگرچه در نماز باشد، مستحب است صلوات بفرستد.
- [امام خمینی] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم مانند محمد و احمد یا لقب و کنیه آن جناب را مثل مصطفی و ابوالقاسم بگوید یا بشنود اگر چه در نماز باشد، مستحب است صلوات بفرستد.
- [آیت الله نوری همدانی] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول – صلی الله علیه و آله و سلم – مانند محمد و احمد ، یا لقب و کنیة آن جناب را مثل مصطفی و ابوالقاسم ، بگوید یا بشنود ، اگر چه در نماز باشد ، مستحب است صلوات بفرست .
- [آیت الله مکارم شیرازی] اشْهد انْ لا اله إلا الله وحْده لا شریک له: گواهی می دهم هیچ کس شایسته پرستش جز خداوند نیست، یگانه است و شریک ندارد. و اشْهد ان محمداً عبْده و رسوله: و گواهی می دهم محمد(صلی الله علیه وآله) بنده و فرستاده اوست. اللهم صل علی محمد و آل محمد: خداوندا! درود بفرست بر محمد(صلی الله علیه وآله) و اهل بیت او(علیهم السلام).
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مستحب است قبل از تکبیرة الاحرام بگوید: یا مُحْسِنُ قَدْ اَتَاکَ الْمُسِیَیءُ وَقَد اَمَرْتَ الْمُحْسِنَ اَنْ یَتَجاوَزَ عَنِ الْمُسِییء أنْتَ الْمُحْسِنُ وَاَناَ المُسِیءُ بِحَقِّ مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد صَلِّ عَلَی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَتَجاوَزْ عَنْ قَبیحِ ما تَعْلَمُ مِنِّی یعنی ای خدائی که به بندگان احسان می کنی بنده گنهکار به در خانه تو آمده و تو امر کرده ای که نیکوکار از گنهکار بگذرد تو نیکوکاری و من گنهکار به حق محمد و آل محمد(صلی الله علیه وآله) رحمت خود را بر محمد و آل محمد بفرست و از بدی هائی که می دانی از من سر زده بگذر.