چرا کتاب‌های آسمانی به جز قرآن تحریف شده‌اند؟ مگر همه آن‌ها از سوی خداوند نازل نشده‌اند؟
یکی از علل تحریف کتاب‌های آسمانی به وسیله سلطه‌جویان و زورمندان‌، معارض بودن پیام‌ها و دستورهای کتب آسمانی با منافع آنها بوده است‌. اما قرآن در طرح پیام‌ها و دستورهای خود، شیوه‌ای را برگزیده است که راه را بر هر گونه کتمان و تحریف بسته و این کتاب جاودانه را از دستبرد مغرضان و معاندان و منافقان محفوظ نگه داشته است‌، چون قرآن در بیان مطالب خویش به بیان کلّیات و اصول اکتفا نموده‌، و شرح و تفسیر آنها را به سنّت (پیامبراکرم صلی الله علیه و آله و سلم و امامان‌علیهم السلام) واگذاشته است‌، همین امر باعث شده تا از دستبرد مغرضان در امان بماند. به عنوان نمونه‌: خداوند در قرآن اوصاف امام و جانشین پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) را بیان کرده‌، امّا نام جانشین پیامبر9 را ذکر نکرده و بیان آن را به پیامبر9 واگذار کرد. از سوی دیگر دین اسلام جاودانه و ابدی است پس معجزه آن هم باید جاودانه بوده و هیچ‌گاه دستخوش تحریف قرار نگیرد. و قرآن چنین است‌. و از همه مهم‌تر اینکه‌، خداوند خودش سلامت قرآن را از هرگونه حادثه و دستبرد در همه زمانها و نسلها، تضمین کرده و این یک ضمانت الهی است که هرگز خلاف آن رخ نخواهد داد. زیرا خداوند دانا و تواناست و وعده او راست و تخلّف‌ناپذیر است‌. در آیه 9 سوره حجر می‌فرماید: "ما قرآن را نازل کردیم و خودمان به طور قطع نگهدار آنیم‌."(جهت اطلاعات بیشتر ر.ک‌: درسنامة علوم قرآنی‌، حسین جوان آراسته‌، ص 302 331.) همچنین در آیه دیگری آمده است‌: "وَ إِنَّه‌ُ لَکِتََب‌ٌ عَزِیز # لآ یَأْتِیه‌ِ الْبََطِل‌ُ مِن‌م بَیْن‌ِ یَدَیْه‌ِ وَ لاَ مِن‌ْ خَلْفِه‌ِ تَنزِیل‌ٌ مِّن‌ْ حَکِیم‌ٍ حَمِید;(فصلت‌:4142) و به راستی که آن کتابی ارجمند است‌، از پیش روی آن و از پشت سرش باطل به سویش نمی‌آید; وحی [نامه‌]ای است از حکیمی ستوده [صفات‌]." این آیه از آیه پیش صریح‌تر است که قرآن پیوسته از گزند حوادث مصون بوده است و برای همیشه نیز از پیش‌آمدهای ناگوار درامان خواهد بود و هرگز چیزی آن را ضایع نخواهد کرد. بنابراین‌، قرآن کریم‌، از آن‌جا که معجزه جاودانه پیامبراکرم‌می‌باشد و سایر کتب آسمانی دارای اعجاز نبوده و مانند احادیث قدسی هستند، به همین خاطر آن‌ها جاودانه نماندند و مورد تحریف و تصرف قرار گرفتند؛ ولی قرآن کریم خیر.(حجر، 9)(تاریخ قرآن‌، محمدهادی معرفت‌، ص 154 168، نشر سمت / قرآن‌شناسی‌، مصباح یزدی‌، ص 214 248، مؤسسة آموزشی و پژوهشی امام‌خمینی‌.) eporsesh.com
عنوان سوال:

چرا کتاب‌های آسمانی به جز قرآن تحریف شده‌اند؟ مگر همه آن‌ها از سوی خداوند نازل نشده‌اند؟


پاسخ:

یکی از علل تحریف کتاب‌های آسمانی به وسیله سلطه‌جویان و زورمندان‌، معارض بودن پیام‌ها و دستورهای کتب آسمانی با منافع آنها بوده است‌. اما قرآن در طرح پیام‌ها و دستورهای خود، شیوه‌ای را برگزیده است که راه را بر هر گونه کتمان و تحریف بسته و این کتاب جاودانه را از دستبرد مغرضان و معاندان و منافقان محفوظ نگه داشته است‌، چون قرآن در بیان مطالب خویش به بیان کلّیات و اصول اکتفا نموده‌، و شرح و تفسیر آنها را به سنّت (پیامبراکرم صلی الله علیه و آله و سلم و امامان‌علیهم السلام) واگذاشته است‌، همین امر باعث شده تا از دستبرد مغرضان در امان بماند. به عنوان نمونه‌: خداوند در قرآن اوصاف امام و جانشین پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) را بیان کرده‌، امّا نام جانشین پیامبر9 را ذکر نکرده و بیان آن را به پیامبر9 واگذار کرد. از سوی دیگر دین اسلام جاودانه و ابدی است پس معجزه آن هم باید جاودانه بوده و هیچ‌گاه دستخوش تحریف قرار نگیرد. و قرآن چنین است‌. و از همه مهم‌تر اینکه‌، خداوند خودش سلامت قرآن را از هرگونه حادثه و دستبرد در همه زمانها و نسلها، تضمین کرده و این یک ضمانت الهی است که هرگز خلاف آن رخ نخواهد داد. زیرا خداوند دانا و تواناست و وعده او راست و تخلّف‌ناپذیر است‌. در آیه 9 سوره حجر می‌فرماید: "ما قرآن را نازل کردیم و خودمان به طور قطع نگهدار آنیم‌."(جهت اطلاعات بیشتر ر.ک‌: درسنامة علوم قرآنی‌، حسین جوان آراسته‌، ص 302 331.)
همچنین در آیه دیگری آمده است‌: "وَ إِنَّه‌ُ لَکِتََب‌ٌ عَزِیز # لآ یَأْتِیه‌ِ الْبََطِل‌ُ مِن‌م بَیْن‌ِ یَدَیْه‌ِ وَ لاَ مِن‌ْ خَلْفِه‌ِ تَنزِیل‌ٌ مِّن‌ْ حَکِیم‌ٍ حَمِید;(فصلت‌:4142) و به راستی که آن کتابی ارجمند است‌، از پیش روی آن و از پشت سرش باطل به سویش نمی‌آید; وحی [نامه‌]ای است از حکیمی ستوده [صفات‌]."
این آیه از آیه پیش صریح‌تر است که قرآن پیوسته از گزند حوادث مصون بوده است و برای همیشه نیز از پیش‌آمدهای ناگوار درامان خواهد بود و هرگز چیزی آن را ضایع نخواهد کرد.
بنابراین‌، قرآن کریم‌، از آن‌جا که معجزه جاودانه پیامبراکرم‌می‌باشد و سایر کتب آسمانی دارای اعجاز نبوده و مانند احادیث قدسی هستند، به همین خاطر آن‌ها جاودانه نماندند و مورد تحریف و تصرف قرار گرفتند؛ ولی قرآن کریم خیر.(حجر، 9)(تاریخ قرآن‌، محمدهادی معرفت‌، ص 154 168، نشر سمت / قرآن‌شناسی‌، مصباح یزدی‌، ص 214 248، مؤسسة آموزشی و پژوهشی امام‌خمینی‌.)
eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین