یکی از علل تحریف کتابهای آسمانی به وسیله سلطهجویان و زورمندان، معارض بودن پیامها و دستورهای کتب آسمانی با منافع آنها بوده است. اما قرآن در طرح پیامها و دستورهای خود، شیوهای را برگزیده است که راه را بر هر گونه کتمان و تحریف بسته و این کتاب جاودانه را از دستبرد مغرضان و معاندان و منافقان محفوظ نگه داشته است، چون قرآن در بیان مطالب خویش به بیان کلّیات و اصول اکتفا نموده، و شرح و تفسیر آنها را به سنّت (پیامبراکرم صلی الله علیه و آله و سلم و امامانعلیهم السلام) واگذاشته است، همین امر باعث شده تا از دستبرد مغرضان در امان بماند. به عنوان نمونه: خداوند در قرآن اوصاف امام و جانشین پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) را بیان کرده، امّا نام جانشین پیامبر9 را ذکر نکرده و بیان آن را به پیامبر9 واگذار کرد. از سوی دیگر دین اسلام جاودانه و ابدی است پس معجزه آن هم باید جاودانه بوده و هیچگاه دستخوش تحریف قرار نگیرد. و قرآن چنین است. و از همه مهمتر اینکه، خداوند خودش سلامت قرآن را از هرگونه حادثه و دستبرد در همه زمانها و نسلها، تضمین کرده و این یک ضمانت الهی است که هرگز خلاف آن رخ نخواهد داد. زیرا خداوند دانا و تواناست و وعده او راست و تخلّفناپذیر است. در آیه 9 سوره حجر میفرماید: "ما قرآن را نازل کردیم و خودمان به طور قطع نگهدار آنیم."(جهت اطلاعات بیشتر ر.ک: درسنامة علوم قرآنی، حسین جوان آراسته، ص 302 331.) همچنین در آیه دیگری آمده است: "وَ إِنَّهُ لَکِتََبٌ عَزِیز # لآ یَأْتِیهِ الْبََطِلُ مِنم بَیْنِ یَدَیْهِ وَ لاَ مِنْ خَلْفِهِ تَنزِیلٌ مِّنْ حَکِیمٍ حَمِید;(فصلت:4142) و به راستی که آن کتابی ارجمند است، از پیش روی آن و از پشت سرش باطل به سویش نمیآید; وحی [نامه]ای است از حکیمی ستوده [صفات]." این آیه از آیه پیش صریحتر است که قرآن پیوسته از گزند حوادث مصون بوده است و برای همیشه نیز از پیشآمدهای ناگوار درامان خواهد بود و هرگز چیزی آن را ضایع نخواهد کرد. بنابراین، قرآن کریم، از آنجا که معجزه جاودانه پیامبراکرممیباشد و سایر کتب آسمانی دارای اعجاز نبوده و مانند احادیث قدسی هستند، به همین خاطر آنها جاودانه نماندند و مورد تحریف و تصرف قرار گرفتند؛ ولی قرآن کریم خیر.(حجر، 9)(تاریخ قرآن، محمدهادی معرفت، ص 154 168، نشر سمت / قرآنشناسی، مصباح یزدی، ص 214 248، مؤسسة آموزشی و پژوهشی امامخمینی.) eporsesh.com
چرا کتابهای آسمانی به جز قرآن تحریف شدهاند؟ مگر همه آنها از سوی خداوند نازل نشدهاند؟
یکی از علل تحریف کتابهای آسمانی به وسیله سلطهجویان و زورمندان، معارض بودن پیامها و دستورهای کتب آسمانی با منافع آنها بوده است. اما قرآن در طرح پیامها و دستورهای خود، شیوهای را برگزیده است که راه را بر هر گونه کتمان و تحریف بسته و این کتاب جاودانه را از دستبرد مغرضان و معاندان و منافقان محفوظ نگه داشته است، چون قرآن در بیان مطالب خویش به بیان کلّیات و اصول اکتفا نموده، و شرح و تفسیر آنها را به سنّت (پیامبراکرم صلی الله علیه و آله و سلم و امامانعلیهم السلام) واگذاشته است، همین امر باعث شده تا از دستبرد مغرضان در امان بماند. به عنوان نمونه: خداوند در قرآن اوصاف امام و جانشین پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) را بیان کرده، امّا نام جانشین پیامبر9 را ذکر نکرده و بیان آن را به پیامبر9 واگذار کرد. از سوی دیگر دین اسلام جاودانه و ابدی است پس معجزه آن هم باید جاودانه بوده و هیچگاه دستخوش تحریف قرار نگیرد. و قرآن چنین است. و از همه مهمتر اینکه، خداوند خودش سلامت قرآن را از هرگونه حادثه و دستبرد در همه زمانها و نسلها، تضمین کرده و این یک ضمانت الهی است که هرگز خلاف آن رخ نخواهد داد. زیرا خداوند دانا و تواناست و وعده او راست و تخلّفناپذیر است. در آیه 9 سوره حجر میفرماید: "ما قرآن را نازل کردیم و خودمان به طور قطع نگهدار آنیم."(جهت اطلاعات بیشتر ر.ک: درسنامة علوم قرآنی، حسین جوان آراسته، ص 302 331.)
همچنین در آیه دیگری آمده است: "وَ إِنَّهُ لَکِتََبٌ عَزِیز # لآ یَأْتِیهِ الْبََطِلُ مِنم بَیْنِ یَدَیْهِ وَ لاَ مِنْ خَلْفِهِ تَنزِیلٌ مِّنْ حَکِیمٍ حَمِید;(فصلت:4142) و به راستی که آن کتابی ارجمند است، از پیش روی آن و از پشت سرش باطل به سویش نمیآید; وحی [نامه]ای است از حکیمی ستوده [صفات]."
این آیه از آیه پیش صریحتر است که قرآن پیوسته از گزند حوادث مصون بوده است و برای همیشه نیز از پیشآمدهای ناگوار درامان خواهد بود و هرگز چیزی آن را ضایع نخواهد کرد.
بنابراین، قرآن کریم، از آنجا که معجزه جاودانه پیامبراکرممیباشد و سایر کتب آسمانی دارای اعجاز نبوده و مانند احادیث قدسی هستند، به همین خاطر آنها جاودانه نماندند و مورد تحریف و تصرف قرار گرفتند؛ ولی قرآن کریم خیر.(حجر، 9)(تاریخ قرآن، محمدهادی معرفت، ص 154 168، نشر سمت / قرآنشناسی، مصباح یزدی، ص 214 248، مؤسسة آموزشی و پژوهشی امامخمینی.)
eporsesh.com
- [سایر] ادله عدم تحریف قرآن و تحریف کتاب آسمانی دیگر چیست؟
- [سایر] نگاه قرآن به کتابهای آسمانی پیشین چگونه است؟
- [سایر] دلایل تحریف کتب آسمانی بجز قرآن چیست؟
- [سایر] چرا خداوند کتابهای آسمانی دیگر را منسوخ کرد؟
- [سایر] آیا آیات قرآن به ترتیب نازل شدهاند؟
- [سایر] در قرآن از چه کتابهای آسمانی دیگر نام برده شده است؟
- [سایر] از کجا معلوم که قرآن هم مانند تورات و بقیه کتب آسمانی تحریف نشده است؟
- [سایر] با اینکه خدا تورات و انجیل را نازل کرده بود پس چرا آنها را مثل قران از تحریف حفظ نکرد آیا نمی شد که تورات و انجیل هم تا قیامت از تحریف حفظ شوند.
- [سایر] در یکی از آیات قرآن آمده است این قرآن در کتابهای آسمانی قبلی نیز وجود دارد، آیا چنین چیزی امکان پذیر است؟
- [سایر] چرا مسأله طول عمر امام زمان (عج) در کتابهای آسمانی پیشین نیامده است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] کافر یعنی کسی که خدا، یا پیامبر اسلام(صلی الله علیه وآله) را قبول ندارد، یا برای خدا شریکی قرار می دهد بنابر احتیاط نجس است، هرچند به یکی از ادیان آسمانی، مانند آیین یهود و نصاری ایمان داشته باشد.
- [آیت الله خوئی] اگر چند زخم در بدن باشد و به طوری نزدیک هم باشند که یک زخم حساب شود، تا وقتی همه خوب نشدهاند، نماز خواندن با خون آنها اشکال ندارد. ولی اگر به قدری از هم دور باشند که هر کدام یک زخم حساب شود، هر کدام که خوب شد، باید برای نماز بدن و لباس را از خون آن آب بکشد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کسی که زنش را طلاق رجعی داده، حرام است او را از خانهای که موقع طلاق در آن خانه بوده بیرون کند، ولی در بعضی از مواقع که در کتابهای مفصل گفته شده، و از جمله آنها فحاشی و رفت و آمد با اجانب است، بیرونکردن او اشکال ندارد، و نیز حرام است زن برای کارهای غیر لازم از آن خانه بیرون برود.
- [آیت الله خوئی] پاک کردن مخرج غائط با چیزهائی که احترام آنها لازم است مانند کاغذی که اسم خدا و پیغمبران بر آن نوشته شده حرام است و پاک شدن مخرج با استخوان و سرگین محل اشکال است.
- [آیت الله مظاهری] اگر ورق قرآن یا چیزی که احترام آن لازم است - مثل کاغذی که اسم خدا یا پیامبر یا امام بر آن نوشته شده یا تربت - در مستراح بیفتد بیرون آوردن و آب کشیدن آن گرچه خرج داشته باشد واجب است، و اگر بیرون آوردن آن ممکن نباشد رفتن به آن مستراح مانعی ندارد و نیز انداختن آنها در سطل زباله و یا نهادن چیزی مثل گوشت و مانند آن در آنها جایز نیست.
- [آیت الله خوئی] قرآن و انگشتر و شمشیر میت و لباسهائی را که پوشیده مال پسر بزرگتر است و اگر میت از سه چیز اول بیشتر از یکی دارد، مثلًا دو قرآن یا دو انگشتر دارد احتیاط واجب آن است که پسر بزرگ در آنها با ورث دیگر صلح کند.
- [آیت الله بروجردی] قرآن خواندن در سجده مکروه است و نیز مکروه است برای برطرف کردن گرد و غبار، جای سجده را فوت کند و اگر در اثر فوت کردن دو حرف از دهان بیرون آید، نماز باطل است و غیر از اینها مکروهات دیگری هم در کتابهای مفصّل گفته شده است.
- [آیت الله مظاهری] هرگاه کسی به خدا یا پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم یا یکی از ائمّه معصومین علیهم السلام یا فاطمه زهرا علیها السلام ناسزا گوید یا با یکی از اینها دشمنی داشته باشد و یا یکی از ائمه علیهم السلام یا غیر آنها را خدا بداند کافر است.
- [آیت الله وحید خراسانی] مس نمودن خط قران یعنی رساندن جایی از بدن به خط قران برای کسی که وضو ندارد حرام است و رساندن موی بدن به قران مانعی ندارد در صورتی که از توابع بشره شمرده نشود و اگر قران را به زبان فارسی یا به زبان دیگری ترجمه کنند مس ان در غیر اسم ذات و اسماء صفات خداوند متعال اشکال ندارد
- [آیت الله سیستانی] اگر بر جائی از بدن ، آیه قرآن یا اسم خداوند متعال نوشته شده باشد ، چنانچه بخواهد غسل را ترتیبی بجا آورد ، باید آب را طوری به بدن برساند که دست او به نوشته نرسد . و همچنین اگر بخواهد وضو بگیرد در مورد آیه قرآن بلکه در مورد اسم خداوند نیز بنابر احتیاط واجب .