قرآن در آیاتی از صیانت و حفاظت خود از دستبرد حوادث، گزارش داده و از این طریق حفظ کتاب آسمانی را از هر نوع تحریف و کم و زیاد گشتن ضمانت کرده است. اینک توجه شما را به آیه زیر جلب میکنیم (إِنا نَحنُ نَزًلنا الذًکرَ وَ إِنا لَهُ لَحافِظُونَ). حجر/9: [ما قرآن را نازل نمودهایم و ما او را (از هر حادثه بد) صیانت خواهیم کرد.] قرآن مجید در طول این چهارده قرن از هر نوع دستبرد و تحریف مصون مانده است و کلمهای از آن کم نشده است. عنایت مسلمانان در آغاز اسلام به آموزش و نوشتن و حفظ قرآن، خارج از حد توصیف و بیان میباشد. بزرگترین گواه بر عنایت آنان به قرآن، همان پایه گذاری رشتههای علوم اسلامی است که همگی به عنوان کلید فهم مضامین قرآن تأسیس گردیدند و در هر عصری صدها متخصص در فنون مختلف روی قرآن کار کرده و افکار و زحمات خود را به صورت عالیترین گنجینههای علمی و تفسیری در اختیار آیندگان گذاردهاند. هنگامی که عثمان برای جلوگیری از اختلاف و برای تثبیت لهجه قریش که صحیحترین تیرههای عرب بودند دستور نوشتن چهار قرآن را داد تا هر یکی را به قطری از اقطار اسلامی بفرستد. درباره (واو) آیه (وَ الذِینَ یَکنِزُونَ الذَهَبَ وَ الفِضًة) توبه/34 میان عثمان و ابی بن کعب اختلاف پدید آمد؛ عثمان مدعی بود که آیه یاد شده بدون حرف (واو) است ولی ابی مدعی بود که از رسول خدا با قرائت (واو) شنیده است سرانجام (ابی) با تهدید فراوان که اگر (واو) را ننویسند خون راه میاندازد موفق شد که (واو) در محل خود نوشته شود. جایی که برای یک حرف قرآن این اندازه گفتگو و جنجال برپا میگردد تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل پس ادعای گروهی دور از اطلاع، نسبت به تحریف قرآن با نص الهی و تاریخ قطعی اسلام و اتفاق و اجماع مسلمانان مردود و بی اساس است. eporsesh.com
قرآن در آیاتی از صیانت و حفاظت خود از دستبرد حوادث، گزارش داده و از این طریق حفظ کتاب آسمانی را از هر نوع تحریف و کم و زیاد گشتن ضمانت کرده است. اینک توجه شما را به آیه زیر جلب میکنیم (إِنا نَحنُ نَزًلنا الذًکرَ وَ إِنا لَهُ لَحافِظُونَ). حجر/9: [ما قرآن را نازل نمودهایم و ما او را (از هر حادثه بد) صیانت خواهیم کرد.]
قرآن مجید در طول این چهارده قرن از هر نوع دستبرد و تحریف مصون مانده است و کلمهای از آن کم نشده است. عنایت مسلمانان در آغاز اسلام به آموزش و نوشتن و حفظ قرآن، خارج از حد توصیف و بیان میباشد. بزرگترین گواه بر عنایت آنان به قرآن، همان پایه گذاری رشتههای علوم اسلامی است که همگی به عنوان کلید فهم مضامین قرآن تأسیس گردیدند و در هر عصری صدها متخصص در فنون مختلف روی قرآن کار کرده و افکار و زحمات خود را به صورت عالیترین گنجینههای علمی و تفسیری در اختیار آیندگان گذاردهاند. هنگامی که عثمان برای جلوگیری از اختلاف و برای تثبیت لهجه قریش که صحیحترین تیرههای عرب بودند دستور نوشتن چهار قرآن را داد تا هر یکی را به قطری از اقطار اسلامی بفرستد.
درباره (واو) آیه (وَ الذِینَ یَکنِزُونَ الذَهَبَ وَ الفِضًة) توبه/34 میان عثمان و ابی بن کعب اختلاف پدید آمد؛ عثمان مدعی بود که آیه یاد شده بدون حرف (واو) است ولی ابی مدعی بود که از رسول خدا با قرائت (واو) شنیده است سرانجام (ابی) با تهدید فراوان که اگر (واو) را ننویسند خون راه میاندازد موفق شد که (واو) در محل خود نوشته شود. جایی که برای یک حرف قرآن این اندازه گفتگو و جنجال برپا میگردد تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل پس ادعای گروهی دور از اطلاع، نسبت به تحریف قرآن با نص الهی و تاریخ قطعی اسلام و اتفاق و اجماع مسلمانان مردود و بی اساس است.
eporsesh.com
- [سایر] در خصوص حفظ و صیانت از بیت المال مواد قانونی مربوطه ذکر بفرمایید.
- [سایر] پیشگویی قرآن درباره پیروزی رومیان چگونه تحقق پذیرفت؟
- [سایر] پیشگویی قرآن درباره ورود پیروزمندانه مسلمانان به مسجد الحرام چگونه محقق شد؟
- [سایر] حفظ قرآن چه اثراتی دارد؟
- [سایر] چگونه قرآن را حفظ کنیم؟
- [سایر] حفظ قرآن چه اثراتی دارد؟
- [سایر] حفظ قرآن با معنا یا خواندن تفسیر کدامیک بهتر است؟
- [سایر] روش صحیح حفظ قرآن چیست؟
- [سایر] روش صحیح حفظ قرآن چیست؟
- [سایر] اهمیت حفظ قرآن چقدر است؟
- [آیت الله سیستانی] اول ماه با پیشگوئی منجّمین ثابت نمیشود ، مگر این که انسان از گفته آنان یقین یا اطمینان پیدا کند .
- [آیت الله نوری همدانی] اگر معروف یا منکر از اموری باشد که شارع مقدس به آن اهمیّت زیاد می دهد مثل اصول دین یامذهب و حفظ قرآن مجید وحفظ عقاید مسلمانان یا احکام ضروریّه ، باید ملاحظه اهمیّت شود ، و مجردّ ضرر ، موجب واجب نبودن نمی شود ، پس اگر توقّف داشته باشد ، حفظ عقائد مسلمانان یا حفظ احکام ضروریّه اسلام بر بذل جان و مال ، واجب است بذل آن
- [آیت الله اردبیلی] اگر معروف یا منکر از اموری باشد که شارع مقدّس به آن اهمیّت زیاد میدهد، مثل اصول دین یا مذهب و حفظ قرآن مجید و حفظ عقاید مسلمانان یا احکام ضروری اسلام، باید ملاحظه این اهمیّت بشود و مجرّدِ خوف ضرر، موجب سقوط وجوب آن نمیشود؛ پس اگر حفظ عقاید مسلمانان یا حفظ احکام ضروری اسلام بر بذل جان و مال توقّف داشته باشد، بذل آن واجب است.
- [آیت الله علوی گرگانی] دادن قرآن به کافر حرام وگرفتن قرآن از او واجب است در صورتی که موجب هتک یا نجاست آن بشود ولی اگر برای آگاهی بگیرد با حفظ شرائط دادن حرام نیست و گرفتن هم واجب نمیباشد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اول ماه با پیشگوئی منجمین ثابت نمی شود، ولی اگر انسان از گفته آنان یقین پیدا کند باید به آن عمل نماید.
- [آیت الله مظاهری] اوّل ماه با پیشگویی منجمین ثابت نمیشود ولی اگر انسان از گفته آنان اطمینان پیدا کند، باید به آن عمل نماید.
- [آیت الله نوری همدانی] اول ماه با پیشگوئی منجمین ثابت نمی شود . ولی اگر انسان از گفتة آنان یقین پیدا کند ، باید به آن عمل نماید .
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اول ماه با پیشگوئی منجمین ثابت نمی شود؛ ولی اگر انسان از گفته آنان یقین یا اطمینان پیدا کند؛ باید به آن عمل نماید.
- [امام خمینی] اول ماه با پیشگویی منجمین ثابت نمی شود، ولی اگر انسان از گفته آنان یقین پیدا کند، باید به آن عمل نماید.
- [آیت الله علوی گرگانی] اوّل ماه با پیشگویی منجّمین ثابت نمیشود، ولی اگر انسان از گفته آنان یقین پیدا کند، باید به آن عمل نماید.