پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله و سلم) آخرین پیامبر و رسول الهی است، (احزاب، 40) و قرآن کریم آخرین کتاب آسمانی برای هدایت بشر تا روز قیامت است. "...واوحِیَ اِلَیَّ هَذا القُرءانُ لاِ ُنذِرَکُم بِهِ ومَن بَلَغَ...; (انعام، 19) و این قرآن به من وحی شده تا به وسیلة آن، شما و هر کس را ]که این پیام به او[ برسد، هشدار دهم..." افزون بر این، معجزة جاودان پیامبر اسلاماست. قرآن از جهات متعددی معجزه است، یکی از آنها از جهت ادبی و فصاحت و بلاغت است.( جهت آگاهی از اقسام اعجاز قرآن رجوع شود به: المیزان، علامه طباطبایی، ج 1، دفتر انتشارات اسلامی / پیام قرآن، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران، ج 8، ص 113 329، دارالکتب الاسلامیة / اعجاز قرآن در نظر اهل بیت و بیست نفر از علمای بزرگ اسلام، سیدرضا مؤدب، ص 123 202، انتشارات احسن الحدیث. ) امکان ندارد به مرور زمان اشتباه نحوی در قرآن پیدا شود، زیرا: اولاً: چنین چیزی با اعجاز جاودانة قرآن سازگار نیست; ثانیاً: قواعد نحوی و ادبی، از کلام عرب جاهلی و قرآن کریم اخذ شده است، قرآن کریم معیار تشخیص صحت قواعد ادبی است، نه این که صحت قرآن با قواعد ادبی سنجیده شود. پس اگر قاعدة نحوی و ادبی پیدا شد که بر خلاف قرآن بود، اشتباه در آن قاعده است نه در قرآن کریم. eporsesh.com
پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله و سلم) آخرین پیامبر و رسول الهی است، (احزاب، 40) و قرآن کریم آخرین کتاب آسمانی برای هدایت بشر تا روز قیامت است. "...واوحِیَ اِلَیَّ هَذا القُرءانُ لاِ ُنذِرَکُم بِهِ ومَن بَلَغَ...; (انعام، 19) و این قرآن به من وحی شده تا به وسیلة آن، شما و هر کس را ]که این پیام به او[ برسد، هشدار دهم..."
افزون بر این، معجزة جاودان پیامبر اسلاماست.
قرآن از جهات متعددی معجزه است، یکی از آنها از جهت ادبی و فصاحت و بلاغت است.( جهت آگاهی از اقسام اعجاز قرآن رجوع شود به: المیزان، علامه طباطبایی، ج 1، دفتر انتشارات اسلامی / پیام قرآن، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران، ج 8، ص 113 329، دارالکتب الاسلامیة / اعجاز قرآن در نظر اهل بیت و بیست نفر از علمای بزرگ اسلام، سیدرضا مؤدب، ص 123 202، انتشارات احسن الحدیث. ) امکان ندارد به مرور زمان اشتباه نحوی در قرآن پیدا شود، زیرا:
اولاً: چنین چیزی با اعجاز جاودانة قرآن سازگار نیست;
ثانیاً: قواعد نحوی و ادبی، از کلام عرب جاهلی و قرآن کریم اخذ شده است، قرآن کریم معیار تشخیص صحت قواعد ادبی است، نه این که صحت قرآن با قواعد ادبی سنجیده شود. پس اگر قاعدة نحوی و ادبی پیدا شد که بر خلاف قرآن بود، اشتباه در آن قاعده است نه در قرآن کریم.
eporsesh.com
- [سایر] مرور آیات حفظ شده قرآن در ذهن چه فوایدی دارد؟
- [سایر] با توجه به این که قرآن کلام خداست، آیا ممکن نیست خداوند تمامی معانی را که الفاظ قرآن کریم به مرور زمان به خود می گیرد، اراده کند؟
- [سایر] سلام من تقریبا دی ماه گذشته حفظ کل قرآن را تمام کردم ولی به علت مشکلات تا حالا موفق به مرور نشدم حالا بعد از 6 ماه مرور نکردن لطفا میشود یک برنامه مرور روزانه به من بدهید من واقعا چه کنم؟ متشکرم
- [آیت الله سبحانی] آیا حق تألیف و ترجمه و چاپ کتاب، مشمول مرور زمان می شود؟
- [آیت الله بهجت] اگر کسی خواندن قرآن را نذر کرده باشد، می تواند معانی قرآن را در قلب بگذراند بدون آن که به زبان تلفظ کند؟ و اگر تلفظ به زبان باشد ولی سرعت تلفظ زیاد و غیر قابل فهم باشد چه طور؟ و آیا کثرت تلاوت و ختم قرآن در مدت اندک را که از اولیا و بزرگان دین نقل شده، می توان حمل بر تلفظ زبانی کرد یا آن هم مرور دادن معانی در قلب بوده است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا عبور و مرور حائض و جنب، از مقدار توسعه یافته مسجدالحرام و مسجدالنبی جایز است؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا جایز است دانشجویان معتکف درس های دانشگاهی خود را مرور کنند؟
- [آیت الله خوئی] احتمالاً مشعر تا منی را اگر سقف بزنند، حکم مرور محرم تحت سقف چیست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] در فقه اسلامی مرور زمانهایی وجود دارد که برخی از آنها به شرح زیر است: 1 مرور زمان امحا و تخریب گورستان یک صد سال (پنجاه سال هم شنیده ام). 2 مرور زمان شوهر مفقود الاثر برای زوجه هفت سال. 3 مرور زمان اشیای گمشده و مسکوکات هفت سال. 4 مرور زمان تحجیر (سنگچین کردن پیرامون زمین بایر، یا موات به منظور مالکیّت) یکسال. 5 مرور زمان غصب یک سال (که اگر صاحب مال مغصوبه مراجعه کند می تواند ادّعای غصب کند، و بعد از انقضای مدّت مزبور غصب معنا پیدا نمی کند. چون این مدّت دلیل بر اغماض یا رضایت یا اعراض مالک است; ولی به نحو دیگری می تواند مال خود را مطالبه کند.) 6 مرور زمان املاک بلا صاحب; مجهول المالک، یا مجهول المکان، یا املاکی که از آنها اعراض شده و متروک مانده اند. بر حسب عرف جامعه به نظر حاکم شرع (علم قاضی) است. ولی باید زمانی داشته باشد. (این مرور زمان در قانون 20 سال می باشد.) نظر حضرتعالی در مرور زمانهای مذکور چیست؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] آیا مرور زمان حق شرعی کسی را از بین می برد و موجب سقوط حق می شود یا نه؟
- [آیت الله اردبیلی] باید مهریّه برای طرفین عقد (زن و شوهر) به نحوی که رفع جهالت بشود، معلوم باشد.
- [آیت الله مظاهری] اگر کسی زن حامله را بکشد به نحوی که بچه او هم تلف شود، باید دیه هر دو را بدهد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] در زمین بسیار وسیع؛ بی اجازه مالک می شود نماز خواند به نحوی که در مسأله (277) در وضو گذشت.
- [آیت الله اردبیلی] کلمات تشهّد باید به عربی صحیح و به نحوی که معمول است پشت سر هم گفته شوند.
- [آیت الله وحید خراسانی] کسی که در تنگی وقت نماز باید تیمم کند اگر به قصد ان که وضو مستحب است یا برای امر مستحبی که وضو برای ان تشریع شده مثل خواندن قران وضو بگیرد صحیح است و اگر قصد کند برای خواندن ان نماز به نحوی که اگر امر به نماز با وضو نباشد قصد وضو نداشته باشد ان وضو باطل است
- [آیت الله اردبیلی] اگر کسی به نمازگزار به نحوی غلط سلام کند که سلام حساب نشود، جواب او واجب نیست.
- [آیت الله اردبیلی] در صورتی که فرزند نیاز به ازدواج داشته باشد به نحوی که با ترک آن مرتکب حرام میشود و یا به مشقّت میافتد بر پدر واجب است نسبت به آن اقدام نماید؛ همچنین در صورت نیاز شدید پدر یا مادر به ازدواج به نحوی که بدون آن به حرج و مشقّت میافتند و توانایی فرزند، واجب است فرزند نسبت به آن اقدام نماید.
- [آیت الله اردبیلی] اگر برخی از اعضای وضو را به نحوی که گفته شد با وضوی ارتماسی و برخی دیگر را با وضوی ترتیبی بشوید، اشکالی ندارد.
- [آیت الله سیستانی] انسان وسواس که در آب کشیدن چیز نجس یقین پیدا نمیکند ، اگر به همان نحوی که افراد متعارف آب میکشند رفتار نماید کفایت میکند . 12 رفتن خون متعارف :
- [آیت الله وحید خراسانی] عبور و مرور از زمین اوقاف عامه مانند مساجدی که در خیابان واقع شده جایز است ولی از اوقاف خاصه ای که موقوف علیه خاص دارد مانند وقف بر اولاد و مدارس محل اشکال است