یکی از رشته های علوم اسلام , حدیث شناسی است که علم رجال و درایه نامیده می شود و راه تشخیص احادیث صحیح از غیر صحیح در آن بیان شده است . به طور خلاصه باید راوی یعنی کسی که آن را نقل کرده , شیعه و عادل و موثق باشد. برای شناخت این افراد کتاب هایی داریم که تک تک راویان را در آن جا معرفی کرده است . بعد از این که سند حدیث از جهت راویان بررسی شد, باید متن و مضمون آن بررسی شود که مخالف با عقل سلیم و قرآن و روایات دیگر نباشد. این کار هر کسی نیست و مربوط به اهل فن حدیث شناسی می باشد. بهترین دلیل بر عدم تحریف قرآن , این است که قرآن به تواتر رسیده و در هر عصری تواتر خود را حفظ نموده است و تحقیقات تاریخی و مقایسه بین قرآن های موجود و قرآن های صدر اسلام که نسخه هایی از آنها در موزه های بزرگ جهان موجود است , نشان می دهد که حتی یک ((واو)) از این کتاب الهی کم و زیاد نشده است . برای مطالعه بیشتر به منابع زیر مراجعه کنید: 1- آموزش علوم قرآن محمد هادی معرفت 2- قرآن شناسی مصباح یزدی 3- قرآن هرگز تحریف نشده است حسن زاده آملی 4- التحقیق فی نفی التحریف عن القرآن محمد هادی معرفت علاوه بر آن که محتوای قرآن نیز شاهد عدم تحریف است چرا که اگر کاستی و یا زیادتی در آن وجود داشت از نظر محتوا دچار تناقض می گشت و خود را نشان می داد. روابط ریاضی مستحکم بین سوره ها و ترتیبات عددی آن نیز شاهد دیگری بر این معناست . برای آگاهی بیشتر ر . ک : اعجاز عددی در قرآن . eporsesh.com
یکی از رشته های علوم اسلام , حدیث شناسی است که علم رجال و درایه نامیده می شود و راه تشخیص احادیث صحیح از غیر صحیح در آن بیان شده است . به طور خلاصه باید راوی یعنی کسی که آن را نقل کرده , شیعه و عادل و موثق باشد. برای شناخت این افراد کتاب هایی داریم که تک تک راویان را در آن جا معرفی کرده است . بعد از این که سند حدیث از جهت راویان بررسی شد, باید متن و مضمون آن بررسی شود که مخالف با عقل سلیم و قرآن و روایات دیگر نباشد. این کار هر کسی نیست و مربوط به اهل فن حدیث شناسی می باشد. بهترین دلیل بر عدم تحریف قرآن , این است که قرآن به تواتر رسیده و در هر عصری تواتر خود را حفظ نموده است و تحقیقات تاریخی و مقایسه بین قرآن های موجود و قرآن های صدر اسلام که نسخه هایی از آنها در موزه های بزرگ جهان موجود است , نشان می دهد که حتی یک ((واو)) از این کتاب الهی کم و زیاد نشده است . برای مطالعه بیشتر به منابع زیر مراجعه کنید: 1- آموزش علوم قرآن محمد هادی معرفت 2- قرآن شناسی مصباح یزدی 3- قرآن هرگز تحریف نشده است حسن زاده آملی 4- التحقیق فی نفی التحریف عن القرآن محمد هادی معرفت علاوه بر آن که محتوای قرآن نیز شاهد عدم تحریف است چرا که اگر کاستی و یا زیادتی در آن وجود داشت از نظر محتوا دچار تناقض می گشت و خود را نشان می داد. روابط ریاضی مستحکم بین سوره ها و ترتیبات عددی آن نیز شاهد دیگری بر این معناست . برای آگاهی بیشتر ر . ک : اعجاز عددی در قرآن .
eporsesh.com
- [سایر] علما و مجتهدین از چه راه هایی احادیث صحیح را از احادیث جعلی و تحریف شده تشخیص می دهند؟
- [سایر] علما و مجتهدین از چه راه هایی احادیث صحیح را از احادیث جعلی و تحریف شده تشخیص می دهند؟
- [سایر] با توجه به اینکه در کتاب کافی احادیث تحریف قرآن آمده آیا جناب کلینی معتقد به تحریف قرآن بوده اند؟
- [سایر] آیا روایات بر تحریف قرآن دلالت میکند؟
- [سایر] روایات تحریف قرآن را علمای شیعه متواتر میدانند یا مستفیضه؟
- [سایر] مصونیت قرآن از تحریف در روایات چگونه ذکر شده است؟
- [سایر] چگونه می توان اطمینان داشت که احادیث و آیات قرآن تحریف نشده است ؟
- [سایر] سلام علیکم س 1: نظر حضرت عالی در مورد احادیث تحریف قرآن چیست؟ س 2: حکم کسی که قائل به تحریف قرآن است، چیست؟ آیا چنین شخصی کافر محسوب می شود؟
- [سایر] چرا احادیث پالایش نمی شوند تا احادیث جعلی به طور کامل از کتابها حذف شوند؟
- [سایر] چگونه قرآن را بفهمیم؟ علل نیاز به تفسیر قرآن چیست؟
- [آیت الله بروجردی] وضو گرفتن از حوض تیمچهها و مسافرخانهها و مانند اینها برای کسانی که ساکن آن جاها نیستند، در صورتی صحیح است که معمولاً کسانی هم که ساکن آنجاها نیستند با آب آنها وضو بگیرند.
- [آیت الله خوئی] وضو گرفتن از حوض تیمچهها و مسافرخانهها و مانند اینها برای کسانی که ساکن آنجاها نیستند، در صورتی صحیح است که معمولًا کسانی هم که ساکن آنجاها نیستند آنها وضو بگیرند.
- [آیت الله بهجت] وضو گرفتن از حوض تیمچهها و مسافرخانهها و مانند اینها برای کسانی که ساکن آنجاها نیستند، در صورتی صحیح است که معمولاً کسانی هم که ساکن آنجاها نیستند از آب آنجا وضو بگیرند.
- [آیت الله سبحانی] الکل هایی که ذاتاً قابل شرب نیستند و نوعی سم حساب می شوند نجس نیستند، ولی اگر آنها را با آب رقیق کنند و قابل شرب بشوند حکم نجس دارند و نوشیدن آنها حرام است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] وضو گرفتن از حوض تیمچه ها و مسافرخانه ها و مانند اینها برای کسانی که ساکن آنجاها نیستند؛ در صورتی صحیح است که معمولا کسانی هم که ساکن آنجاها نیستند از آنها وضو بگیرند.
- [آیت الله سیستانی] وضو گرفتن از حوض تیمچهها و مسافرخانهها و مانند اینها برای کسانی که ساکن آنجاها نیستند ، در صورتی صحیح است که معمولاً کسانی هم که ساکن آنجاها نیستند ار آنها وضو بگیرند و کسی منع نکند .
- [آیت الله نوری همدانی] وضو گرفتن از حوض تیمچه ها و مسافر خانه ها و مانند اینها برای کسانی که ساکن آنجا ها نیستند ، در صورتی صحیح است که معمولا کسانی هم که ساکن آنجا ها نیستند با آب آنها وضو بگیرند .
- [امام خمینی] وضو گرفتن از حوض تیمچهها و مسافرخانهها و مانند اینها برای کسانی که ساکن آن جاها نیستند، در صورتی صحیح است که معمولاً کسانی هم که ساکن آن جاها نیستند، با آب آنها وضو بگیرند.
- [آیت الله جوادی آملی] .نماز قضا و مس تحب, مانند نماز واجبِ اداست که باید پوشاندن مرد و زن رعایت شود و نماز احتیاط و قضای سجده و قضای تشهد , حکم نماز واجب را دارند ; اما در سجده سهو پوشاندن شرط نیست , هرچند احتیاط در پوشاندن است . سجده تلاوت قرآن و سجده شکر , مشروط به آن نیستند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] سجده بر گلهایی که خوراکی نیستند صحیح است؛ هر چند مانند گل بنفشه برای مداوا خورده شوند.