خداوند متعال در آ یات 45 و46 سوره کهف می فرماید: (وَ اضْرِبْ لَهُمْ مَثَلَ الْحَیاةِ الدُّ نیا کَمآءٍ أ نْزَلْنا هُ مِنَ الْسَماءِ فَآ خْتَلَطَ بِهِ نَباتُ الْا رْضِ فَأ صْبَحَ هشیْماً تَذْ رُوهُ الِّریاحُ وَ کانَ الّلهُ عَلی کُلِّ شَیءٍ مُقْتَدِراً أَلْمالُ وَ الْبَنوُنُ زینَةُ الْحَیوةِ الْدُنْیا وَ الْباقِیاتُ الصّا لِحاتُ خَیْرٌ عِنْدَ رَبِّکَ ثَواباً وَ خَیْرٌ اَمَلاً) [(ای پیامبر!) زندگی دنیا را برای آنان به آبی که از آسمان فرو می فرستیم تشبیه کن. همان آبی که به وسیله آن ، گیاهان زمین ( سرسبز می شوند و ) درهم فرو می روند ؛ امّا بعداز مدّتی می خشکند و بادها آنان رابه هر سو پراکنده می کنند و خداوند بر همه چیز تواناست . مال و فرزند ، زینت زندگی دنیاست و باقیات صالحات [ارزشهای پایدار و شایسته] ثوابش نزد پروردگارت ، بهتر و امید بخشتر است.] خداوند متعال در این مثال زیبای قرآنی ، زندگی دنیا را به آب باران تشبیه کرده است. خصوصیّت بارز آب باران آن است که چند صباحی مایه طراوت و نشاط گیاهان و درختان است، ولی این طراوت و سرسبزی با فرا رسیدن فصل پائیز که آغاز ایّام مرگ موقّت گیاهان است به پایان می‌رسد و به این ترتیب یک دوره کوتاه وگذرا از عمر گیاهان سپری می شود و این در واقع هشداری است به انسان های غوطه ور در زندگی دنیا تا در یابند که زندگی آنها نیز روزی به فصل پائیز خود خواهد رسید. eporsesh.com
خداوند متعال در آ یات 45 و46 سوره کهف می فرماید:
(وَ اضْرِبْ لَهُمْ مَثَلَ الْحَیاةِ الدُّ نیا کَمآءٍ أ نْزَلْنا هُ مِنَ الْسَماءِ فَآ خْتَلَطَ بِهِ نَباتُ الْا رْضِ فَأ صْبَحَ هشیْماً تَذْ رُوهُ الِّریاحُ وَ کانَ الّلهُ عَلی کُلِّ شَیءٍ مُقْتَدِراً أَلْمالُ وَ الْبَنوُنُ زینَةُ الْحَیوةِ الْدُنْیا وَ الْباقِیاتُ الصّا لِحاتُ خَیْرٌ عِنْدَ رَبِّکَ ثَواباً وَ خَیْرٌ اَمَلاً) [(ای پیامبر!) زندگی دنیا را برای آنان به آبی که از آسمان فرو می فرستیم تشبیه کن. همان آبی که به وسیله آن ، گیاهان زمین ( سرسبز می شوند و ) درهم فرو می روند ؛ امّا بعداز مدّتی می خشکند و بادها آنان رابه هر سو پراکنده می کنند و خداوند بر همه چیز تواناست . مال و فرزند ، زینت زندگی دنیاست و باقیات صالحات [ارزشهای پایدار و شایسته] ثوابش نزد پروردگارت ، بهتر و امید بخشتر است.]
خداوند متعال در این مثال زیبای قرآنی ، زندگی دنیا را به آب باران تشبیه کرده است. خصوصیّت بارز آب باران آن است که چند صباحی مایه طراوت و نشاط گیاهان و درختان است، ولی این طراوت و سرسبزی با فرا رسیدن فصل پائیز که آغاز ایّام مرگ موقّت گیاهان است به پایان میرسد و به این ترتیب یک دوره کوتاه وگذرا از عمر گیاهان سپری می شود و این در واقع هشداری است به انسان های غوطه ور در زندگی دنیا تا در یابند که زندگی آنها نیز روزی به فصل پائیز خود خواهد رسید.
eporsesh.com
- [سایر] از ماجرای ملاقات حضرت موسی و خضر که در سورة کهف آمده، برای زندگی فردی و اجتماعی جامعه، چه استفادهای از آن میشود؟
- [سایر] محتوای سوره کهف و فضیلت قرائت آن چیست؟
- [سایر] تعالیم و آموزههای سوره کهف چیست؟
- [سایر] معرفی اجمالی از سوره کهف ارایه نمایید.
- [سایر] تفسیر لفظ «کلمات» در آیه 109 سوره کهف چیست؟
- [سایر] طبق آیه 32 سوره انعام، زندگی عاقلانه در دنیا چگونه است؟
- [سایر] خداوند در آیه 17 سوره بقره منافقان را به چه چیز تشبیه کرده است؟
- [آیت الله نوری همدانی] با توجه به آیه 13 سوره مبارکه کهف به نظر حضرت عالی بیان فرمائید آیا اصحاب کهف از نظر سنّی جوان بوده اند یا پیر؟
- [سایر] در آیه شریفه 41 سوره عنکبوت، بت پرستان و مشرکان به چه چیز تشبیه شدهاند؟
- [سایر] با توجه به آیات 103 و 104 سوره کهف، راه تشخیص کار نیک از بد و ناپسند چیست؟
- [آیت الله علوی گرگانی] مکروه است درتمام نمازهای یکشبانه روز، سوره )قل هو ا& احد( را نخواند.
- [آیت الله علوی گرگانی] خواندن سوره )قل هو ا& احد( به یک نفس مکروه است.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر در نماز، غیر از سوره )قل هو ا& احد وقل یا ایّها الکافرون(، سوره دیگر بخواند، تا تجاوز از نصف نکرده میتواند رها کند وسوره دیگر بخواند.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر در نماز جمعه یا نماز ظهر روز جمعه عمداً سوره )قل هو ا& احد( یا سوره )قل یا ایّها الکافرون( بخواند، اگرچه به نصف نرسیده باشد، بنابر احتیاط واجب نمیتواند رها کند وسوره جمعه ومنافقین را بخواند.
- [آیت الله علوی گرگانی] سورهای را که در رکعت اوّل خوانده مکروه است، در رکعت دوم بخواند ولی اگر سوره )قل هو ا& احد( را در هر دو رکعت بخواند مکروه نیست.
- [آیت الله جوادی آملی] .سوره در نماز مستحب لازم نیست , حتی اگر نماز مستحب بر اثر نذر واجب شود , مگر آنکه آ ن نماز مستحب , با سوره نذر شود . نماز های مستحب که سوره های خاص در آنها شرط شده باشد, مانند نماز شب دفن، بدون آن سوره به دستور عمل نمیشود.
- [آیت الله نوری همدانی] ا گر وقت نماز تنگ باشد ، یا انسان ناچار شود که سوره را نخواند ، مثلاً بترسد که اگر سوره ها را بخواند ، دزد یا درنده ، یا چیزدیگری به او صدمه بزند ، نباید سوره را بخواند و اگر در کاری عجله داشته باشد ، می تواند سوره را نخواند .
- [آیت الله علوی گرگانی] نماز احتیاط سوره وقنوت ندارد و باید آن را آهسته بخواند ونیّت آن را به زبان نیاورد و احتیاط واجب آن است که بسم ا& آن را هم آهسته بخواند.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر بعد از حمد مشغول خواندن سوره قل هو ا& احد یا سوره قل یا ایّها الکافرون شود، نمیتواند آن را رها کند وسوره دیگر بخواند، ولی در نماز جمعه ونماز ظهر روز جمعه اگر از روی فراموشی به جای سوره جمعه و منافقین، یکی از این دو سوره را بخواند، مادامی که تجاوز از نصف نکرده، میتواند آن را رها کند وسوره جمعه ومنافقین را بخواند.
- [آیت الله وحید خراسانی] محلی را که انسان برای اقامت و زندگی خود اختیار کرده وطن اوست ولی اگر در ان جا به دنیا امده و وطن پدر و مادرش باشد اختیار کردن برای زندگی معتبر نیست بلکه تا اعراض نکرده وطن اوست