از جمله اعتقادات دینی ما که در جای خود به طور مفصل از آن بحث شده و قرآن کریم هم در آیات فراوانی به آن اشاره فرموده است، مسأله معاد جسمانی است. آنچه از قرآن کریم استفاده می‌شود این است که حیات پس از مرگ دارای دو جنبه روحانی و جسمانی است ولیتوجه به چند نکته ضروری است: 1- نوع حیات در آخرت و مختصات زندگی پس از مرگ با زندگی دنیوی تفاوت بنیادی دارد. محدودیت، نسبیت، ناخالصی لذت‌ها و غیره از عمده‌ترین ویژگی‌های حیات دنیا است که هیچ‌کدام در آخرت وجود ندارد. 2- برهان‌های عقلی، اصل مسأله معاد را اثبات می‌کند و برخی از خصوصیات عالم پس از مرگ را نشان می‌دهد ولیاز درک بسیاری از جزئیات مربوط به معاد و کیفیت ثواب و عقاب و... عاجز است و تنها راه شناخت آن، کتاب و سنتاست، بنابراین مواردی که قرآن و سنت از ذکر آن ساکت مانده‌اند، ما را به آن دسترسی نیست. 3- برای فهم آیات قرآن کریم باید به مجموعه آیات نظر کرد و توجه نمود که برخی از آیات، شارح و مفسر بعضی دیگراست. اگر چه در بخشی از آیات، نعمت و پاداش‌های بهشتی با تعابیری نظیر انواع میوه‌ها، حورالعین و... بیان شدهاست ولی از آیات دیگر استفاده می‌شود که نعمت‌های بهشتی هیچ‌گونه ناخالصی، محدودیت و تغییر و دگرگونی ازنوع تغییرات و تحولات عالم مادی دنیا را ندارد. 4- نعمت‌های بهشتی به تناسب درجات کمالات انسان‌ها، دارای مراتب و درجات گوناگونی است که اهل درجات عالی از تمام لذت‌ها و بهره‌های مراتب پایین‌تر نیز برخوردارند ولی افرادی که در مرتبه‌های پایین‌تر هستند از کمالات و پاداش‌های مراتب عالی‌تر بهره‌مند نیستند. 5- و اما در مورد علت به کار رفتن این گونه تعبیر در قرآن، مباحث علمی و نظرات گوناگونی از سوی بزرگان اهل تفسیرمطرح است. اجمال مطلب این که عالم الفاظ و رابطه آن با معانی، امری است مربوط به دنیا و به همین جهت ویژگی‌های خاص خود را دارد، آنچه مسلم است اگر قرار باشد نعمت‌ها و پاداش‌های بی‌حد و حصر بهشتی در قالب تنگ الفاظ گنجانده و برای مردم عادی بیان شود، تعابیر به کار رفته در قرآن بهترین و مناسب‌ترین بیان ممکن برای آن است و به عبارت دیگر الفاظ و تعابیر قرآن، تنزل یافته آن حقایق اخروی است (کاملاً دقت شود). در پایان گفتنی است آنچه در بهشت وجود دارد لذت و پاکی و به دور از هرگونه آلودگی و ناپاکی است. eporsesh.com
در قرآن از وجود ازدواج در بهشت سخن به میان می آید آیا این به معنی وجود لذت و شهوت در بهشت می باشد؟و چه توجیهی برای بیان این موضوع است؟
از جمله اعتقادات دینی ما که در جای خود به طور مفصل از آن بحث شده و قرآن کریم هم در آیات فراوانی به آن اشاره فرموده است، مسأله معاد جسمانی است.
آنچه از قرآن کریم استفاده میشود این است که حیات پس از مرگ دارای دو جنبه روحانی و جسمانی است ولیتوجه به چند نکته ضروری است:
1- نوع حیات در آخرت و مختصات زندگی پس از مرگ با زندگی دنیوی تفاوت بنیادی دارد. محدودیت، نسبیت، ناخالصی لذتها و غیره از عمدهترین ویژگیهای حیات دنیا است که هیچکدام در آخرت وجود ندارد.
2- برهانهای عقلی، اصل مسأله معاد را اثبات میکند و برخی از خصوصیات عالم پس از مرگ را نشان میدهد ولیاز درک بسیاری از جزئیات مربوط به معاد و کیفیت ثواب و عقاب و... عاجز است و تنها راه شناخت آن، کتاب و سنتاست، بنابراین مواردی که قرآن و سنت از ذکر آن ساکت ماندهاند، ما را به آن دسترسی نیست.
3- برای فهم آیات قرآن کریم باید به مجموعه آیات نظر کرد و توجه نمود که برخی از آیات، شارح و مفسر بعضی دیگراست. اگر چه در بخشی از آیات، نعمت و پاداشهای بهشتی با تعابیری نظیر انواع میوهها، حورالعین و... بیان شدهاست ولی از آیات دیگر استفاده میشود که نعمتهای بهشتی هیچگونه ناخالصی، محدودیت و تغییر و دگرگونی ازنوع تغییرات و تحولات عالم مادی دنیا را ندارد.
4- نعمتهای بهشتی به تناسب درجات کمالات انسانها، دارای مراتب و درجات گوناگونی است که اهل درجات عالی از تمام لذتها و بهرههای مراتب پایینتر نیز برخوردارند ولی افرادی که در مرتبههای پایینتر هستند از کمالات و پاداشهای مراتب عالیتر بهرهمند نیستند.
5- و اما در مورد علت به کار رفتن این گونه تعبیر در قرآن، مباحث علمی و نظرات گوناگونی از سوی بزرگان اهل تفسیرمطرح است.
اجمال مطلب این که عالم الفاظ و رابطه آن با معانی، امری است مربوط به دنیا و به همین جهت ویژگیهای خاص خود را دارد، آنچه مسلم است اگر قرار باشد نعمتها و پاداشهای بیحد و حصر بهشتی در قالب تنگ الفاظ گنجانده و برای مردم عادی بیان شود، تعابیر به کار رفته در قرآن بهترین و مناسبترین بیان ممکن برای آن است و به عبارت دیگر الفاظ و تعابیر قرآن، تنزل یافته آن حقایق اخروی است (کاملاً دقت شود).
در پایان گفتنی است آنچه در بهشت وجود دارد لذت و پاکی و به دور از هرگونه آلودگی و ناپاکی است.
eporsesh.com
- [سایر] آیا در بهشت تنوع لذّت و تعدّد ازدواج برای خانم ها هم وجود دارد؟
- [سایر] در کدام سوره قرآن کریم از نعمتهای وصفناپذیر بهشت سخن به میان آمده است؟ آن نعمتها را بیان کنید؟
- [سایر] چگونه می توان لذت را از شهوت تشخیص داد؟
- [سایر] آیا در بهشت لذت های روحانی هم وجود دارد؟
- [سایر] اگر لذت های بهشت ملال آور نیست چگونه بهشتییان از لذتی دست کشیده و به لذت دیگر می پردازند؟
- [سایر] آیا شرکت در کلاسهای آموزشی و توجیهی قانون کار حکم مأموریت موضوع ماده 46 این قانون را پیدا می کند؟
- [آیت الله اردبیلی] آیا بوسیدن همسر در حال احرام، بدون شهوت و لذّت، جایز است؟
- [سایر] آیا اینکه زبان سخن گفتن با خدا و حتی حوریان بهشتی و اهل بهشت عربی است، این موضوع برتری نژاد عرب را بر دیگر نژادها نزد خدا بیان نمیکند؟
- [سایر] آیاتی که در قرآن در باب "توکل" سخن گفته است، چه آیاتی است؟ آیا می توانید منبعی در این موضوع معرفی کنید؟
- [سایر] قوامیت مردان بر زنان در خانواده از نگاه قرآن چه توجیهی دارد؟
- [آیت الله سبحانی] صیغه کردن زن در صورتی که قصد زناشوئی داشته باشد صحیح است اگرچه برای لذت بردن هم نباشد.
- [آیت الله سیستانی] ازدواج موقت اگر چه برای لذت بردن هم نباشد ، صحیح است ، ولی نمیشود زن شرط کند که مرد از او هیچ لذت جنسی نبرد .
- [آیت الله سبحانی] صیغه کردن زن در صورتی که قصد زناشوئی داشته باشد صحیح است اگرچه برای لذت بردن هم نباشد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] نگاه کردن مرد به بدن زن نامحرم چه با قصد لذّت و چه بدون آن حرام است، و نگاه کردن به صورت و دستها اگر به قصد لذّت باشد حرام است، ولی اگر بدون قصد لذّت باشد مانعی ندارد، اگر چه احوط اجتناب است. و نیز نگاه کردن زن به بدن مرد نامحرم با قصد لذّت و به غیر صورت و دستها بدون آن حرام می باشد. و نگاه کردن به صورت و بدن و موی دختر نابالغ اگر به قصد لذّت نباشد و موجب تحریک شهوت نگردد و بواسطه نگاه کردن انسان نترسد که به حرام بیفتد مانعی ندارد.
- [آیت الله وحید خراسانی] متعه کردن زن اگرچه برای لذت بردن هم نباشد صحیح است
- [آیت الله نوری همدانی] صیغه کردن زن اگر چه برای لذّت بردن هم نبا شد صحیح است .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . متعه کردن زن اگر چه برای لذت بردن هم نباشد صحیح است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] صیغه کردن زن اگرچه برای لذت بردن هم نباشد صحیح است.
- [آیت الله خوئی] صیغه کردن زن اگرچه برای لذت بردن هم نباشد صحیح است.
- [امام خمینی] صیغه کردن زن اگر چه برای لذت بردن هم نباشد صحیح است.