در سورهها و آیات فراوانی از بهشت و نعمتهای بهشتی سخن به میان آمده است که بیان همه آنها از گنجایش یک پاسخ خارج است. در این جا به برخی از آنها اشاره میشود. الف سوره الرحمن، آیههای 48 تا 76. نعمتهای یاد شده در این آیهها: 1. شاخههای با طراوت درختان بهشتی؛ 2. چشمههای آب همیشه جاری؛ 3. از هر میوهای دو نوع؛ 4. فرشهایی با آسترهایی از پارچههای ابریشمین؛ 5. میوههای رسیده و در دسترس؛ 6. همسران پاک همچون یاقوت و مرجان که جز به همسران خود چشم ندوخته و جز به آنان عشق نمیورزند؛ 7. میوههای فراوان؛ 8. درختان خرما و انار؛ 9. زنان نیکو خلق و زیبا؛ 10. تختهایی که با بهترین و زیباترین پارچههای سبزرنگ پوشانده شده است. ب سوره واقعه، آیههای 15 تا 28. نعمتهای یاد شده در این آیهها: 1. تختهای صف کشیده و به هم پیوسته؛ 2. نوجوانانی که همواره در شکوه و طراوت جوانی به سر میبرند، گرداگرد مقربان میگردند و در خدمت آنان هستند؛ 3. جامهایی پر از شراب طهور از نهرهای جاری بهشتی؛ 4. هر نوع میوهای که بهشتیان میل داشته باشند؛ 5. گوشت پرندگان از هر نوع که بخواهند؛ 6. همسرانی از حورالعین همچون مروارید در صدف پنهان؛ 7. سایه درخت سدر بی خار؛ 8. سایه درختان سبز و خوش رنگ و خوش بو؛ 9. سایه کشیده و گسترده؛ 10. آبهای آبشار مانند؛ 11. میوههای فراوان که هیچ گاه قطع و ممنوع نمیشوند؛ 12. همسران گرانقدر و دوشیزه که به همسرانشان عشق میورزند و با همسرانشان هم سن و سال هستند. ج سوره انسان، آیههای 12 تا 21 نعمتهای یاد شده در این آیهها: 1. لباسهای حریر؛ 2. تختهای زیبا؛ 3. سایههای درختان بهشتی؛ 4. میوههایی که چیدن آنها بسیار آسان است؛ 5. ظرفهای سیمین و قدحهای بلورین پر از غذاها و نوشیدنیها؛ 6. جامهای لبریز از شراب طهوری آمیخته با زنجبیل از چشمه سلسبیل؛ 7. لباسهایی از حریر نازک سبز رنگ و از دیبای ضخیم؛ 8. دستبندهایی از نقره؛ 9. شراب طهور که پروردگارشان به آنان مینوشاند. و نیز در سوره غاشیه، آیههای 11 تا 16؛ مطففین، 23 تا 28؛ نبأ، 32 تا 34. آنچه ذکر شد، برخی از نعمتهای مادی در بهشت است و نعمتهای معنوی هم در بهشت وجود دارد که از نعمتهای مادی برتر است. یکی از نعمتهای معنوی رضوان و خشنودی خداوند است که از همه نعمتهای مادی برتر است.(توبه،72) eporsesh.com
در کدام سوره قرآن کریم از نعمتهای وصفناپذیر بهشت سخن به میان آمده است؟ آن نعمتها را بیان کنید؟
در سورهها و آیات فراوانی از بهشت و نعمتهای بهشتی سخن به میان آمده است که بیان همه آنها از گنجایش یک پاسخ خارج است. در این جا به برخی از آنها اشاره میشود.
الف سوره الرحمن، آیههای 48 تا 76.
نعمتهای یاد شده در این آیهها:
1. شاخههای با طراوت درختان بهشتی؛
2. چشمههای آب همیشه جاری؛
3. از هر میوهای دو نوع؛
4. فرشهایی با آسترهایی از پارچههای ابریشمین؛
5. میوههای رسیده و در دسترس؛
6. همسران پاک همچون یاقوت و مرجان که جز به همسران خود چشم ندوخته و جز به آنان عشق نمیورزند؛
7. میوههای فراوان؛
8. درختان خرما و انار؛
9. زنان نیکو خلق و زیبا؛
10. تختهایی که با بهترین و زیباترین پارچههای سبزرنگ پوشانده شده است.
ب سوره واقعه، آیههای 15 تا 28.
نعمتهای یاد شده در این آیهها:
1. تختهای صف کشیده و به هم پیوسته؛
2. نوجوانانی که همواره در شکوه و طراوت جوانی به سر میبرند، گرداگرد مقربان میگردند و در خدمت آنان هستند؛
3. جامهایی پر از شراب طهور از نهرهای جاری بهشتی؛
4. هر نوع میوهای که بهشتیان میل داشته باشند؛
5. گوشت پرندگان از هر نوع که بخواهند؛
6. همسرانی از حورالعین همچون مروارید در صدف پنهان؛
7. سایه درخت سدر بی خار؛
8. سایه درختان سبز و خوش رنگ و خوش بو؛
9. سایه کشیده و گسترده؛
10. آبهای آبشار مانند؛
11. میوههای فراوان که هیچ گاه قطع و ممنوع نمیشوند؛
12. همسران گرانقدر و دوشیزه که به همسرانشان عشق میورزند و با همسرانشان هم سن و سال هستند.
ج سوره انسان، آیههای 12 تا 21
نعمتهای یاد شده در این آیهها:
1. لباسهای حریر؛
2. تختهای زیبا؛
3. سایههای درختان بهشتی؛
4. میوههایی که چیدن آنها بسیار آسان است؛
5. ظرفهای سیمین و قدحهای بلورین پر از غذاها و نوشیدنیها؛
6. جامهای لبریز از شراب طهوری آمیخته با زنجبیل از چشمه سلسبیل؛
7. لباسهایی از حریر نازک سبز رنگ و از دیبای ضخیم؛
8. دستبندهایی از نقره؛
9. شراب طهور که پروردگارشان به آنان مینوشاند.
و نیز در سوره غاشیه، آیههای 11 تا 16؛ مطففین، 23 تا 28؛ نبأ، 32 تا 34.
آنچه ذکر شد، برخی از نعمتهای مادی در بهشت است و نعمتهای معنوی هم در بهشت وجود دارد که از نعمتهای مادی برتر است. یکی از نعمتهای معنوی رضوان و خشنودی خداوند است که از همه نعمتهای مادی برتر است.(توبه،72)
eporsesh.com
- [سایر] کدام سوره نیمی از معنی قرآن کریم را در بر گرفته است؟
- [سایر] در چه آیاتی از قرآن کریم گفته شده که، انسان از نعمتهای دنیوی استفاده کند؟
- [سایر] در چه آیاتی از قرآن کریم گفته شده که، انسان از نعمتهای دنیوی استفاده کند؟
- [سایر] در کدام سوره از قرآن از چهار زن بهشتی و چهار مرد جهنمی سخن گفته شده است؟ نام آنان چیست؟
- [سایر] خداوند در سوره زمر، از چه چیزی سخن گفته است؟
- [سایر] کدام سورهها از قیامت بیشتر سخن گفته است؟ آیا سوره تکویر است یا سوره واقعه؟
- [سایر] نام چند پیامبر در قرآن کریم ذکر شده است؟
- [سایر] معجزههایی که هنگام تولد پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) اتفاق افتاد، در کدام سوره قرآن کریم بیان شده است؟
- [سایر] لطفاً تصویر قرآن کریم در مورد بهشت را در توصیفی دقیق بیان کند. یا منبع یا سوره مورد نظر را برایم بنویسید.
- [سایر] لفظ قرآن کریم در کدام سورهها آمده است؟
- [آیت الله وحید خراسانی] مستحب است که بر بالین محتضر سوره مبارکه یس و صافات و احزاب و ایه الکرسی و ایه پنجاه و چهارم از سوره اعراف و سه ایه اخر سوره بقره بلکه هر چه از قران ممکن است بخوانند
- [آیت الله علوی گرگانی] مستحبّ است برای راحت شدن محتضر بر بالین او، سوره مبارکه یس والصافات واحزاب وآیْ الکرسی وآیه پنجاه وچهارم از سوره اعراف وسه آیه آخر سوره بقره بلکه هرچه از قرآن ممکن است بخوانند.
- [آیت الله وحید خراسانی] مستحب است که بر بالین محتضر سوره مبارکه یس و صافات و احزاب و ایه الکرسی و ایه پنجاه و چهارم از سوره اعراف و سه ایه اخر سوره بقره بلکه هر چه از قران ممکن است بخوانند
- [آیت الله نوری همدانی] مستحب است برای راحت شدن محتضر بر بالین او سوره مبارکة یس و الصافات و آیه الکرسی و آیه پنجاه و چهارم ازو سورة اعراف و سه آیه آخر سوره بقره بلکه هر چه ازو قرآن ممکن بخوانند .
- [آیت الله مکارم شیرازی] در رکعت اوّل و دوم نمازهای واجب روزانه باید بعد از تکبیرة الاحرام سوره حمد را قرائت کند و بعد از آن بنابر احتیاط واجب یک سوره تمام از قرآن مجید را بخواندن. و باید توجّه داشت که سوره (فیل) و (ایلاف) یک سوره حساب می شود و همچنین سوره (والضّحی) و (الم نشرح).
- [آیت الله مکارم شیرازی] در رکعت اول و دوم نمازهای واجب روزانه باید بعد از تکبیرة الاحرام سوره حمد را قرائت کند و بعد از آن بنابر احتیاط واجب یک سوره تمام از قرآن مجید را و خواندن یک یا چند آیه کافی نیست. و باید توجه داشت که سوره (فیل) و (ایلاف) یک سوره حساب می شود و همچنین سوره (والضحی) و (الم نشرح).
- [آیت الله جوادی آملی] .در چهار سوره قرآن, آیه سجده هست: آیه 15 سوره (سجده), آیه 37 سوره (فصّلت), آیه 62 سوره (نجم) و آیه 19 سوره (علق). هر کس یکی از این چهار آیه را بخواند یا گوش فرا دهد، پس از تمام شدن آیه، فوراً باید سجده کند و اگر آن را فراموش کرده، هر وقت یادش آمد, باید سجده نماید.
- [آیت الله اردبیلی] پنج چیز بر جنب حرام است: اوّل: رساندن جایی از بدن به خط قرآن یا به اسم خدا و نیز بنابر احتیاط واجب، به اسامی مبارکه پیامبران و امامان علیهمالسلام و حضرت زهرا علیهاالسلام . دوم: رفتن در مسجدالحرام و مسجدالنبی صلیاللهعلیهوآلهوسلم ، اگرچه از یک در داخل و بدون توقف از در دیگر خارج شود. سوم: توقف در مساجد دیگر، ولی اگر از یک در داخل و از در دیگر بدون توقف خارج شود، مانعی ندارد و احتیاط واجب آن است که در حرم امامان علیهمالسلام نیز توقف نکند. چهارم: ورود به مسجد به قصد گذاشتن چیزی در آن و احتیاط واجب آن است که از گذاشتن چیزی در مسجد بدون وارد شدن به آن نیز اجتناب کند. پنجم: خواندن بعض یا تمام سورهای که سجده واجب دارد و آنها چهار سورهاند: 1 سوره (سجده) یعنی سوره سی و دوم قرآن (الم تنزیل)، 2 سوره (فصّلت) یعنی سوره چهل و یکم قرآن (حم سجده)، 3 سوره (نجم) یعنی سوره پنجاه و سوم قرآن (و النجم)، 4 سوره (علق) یعنی سوره نود و ششم قرآن (اقرء) و خواندن یک حرف از این چهار سوره نیز حرام است.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر وقت نماز تنگ باشد یا انسان ناچار شود که سوره را نخواند مثلا بترسد که اگر سوره را بخواند دزد یا درنده یا چیز دیگری به او صدمه بزند نباید سوره را بخواند و از مریض و کسی که در حاجتی عجله دارد سوره ساقط است و اگر خواند نباید به قصد جزییت نماز بخواند بلکه می تواند به قصد قرایت قران بخواند
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر اشتباها مشغول خواندن سوره ای شود که سجده واجب دارد چنانچه پیش از رسیدن به ایه سجده بفهمد باید ان سوره را رها کند و سوره دیگر بخواند و اگر بعد از خواندن ایه سجده بفهمد احتیاطا به سجده اشاره نموده و سوره را تمام کند و سوره دیگری هم به قصد قربت مطلقه یعنی اگر وظیفه اش سوره دیگری است این همان باشد وگرنه به عنوان قرایت قران باشد بخواند و بعد از نماز باید سجده ان را به جا اورد