آیا در بهشت تنوع لذّت و تعدّد ازدواج برای خانم ها هم وجود دارد؟
در این باره دو نظر، میان مفسران هست: 1. گروهی از جمله علامه طباطبایی بر این عقیده اند که: دقّت و توجّه درباره اوصافی که در قرآن مجید برای (حور) بیان گردیده، به گونه اوصاف زنانه است.1 اما اینکه لذّت زنان مون در بهشت چگونه است؟ در منابع کلامی و روایی چنین آمده که در روز قیامت، اگر همسر زن، اهل بهشت بود، او را اختیار میکند و اگر از اهل جهنم بود، یک مرد را از میان مردان بهشتی برمیگزیند. شاید فلسفه این کار این باشد که زن برخلاف مرد، از نظر طبیعت تعدّدپذیر نیست. 2. برخی دیگر بر این عقیده اند؛ که حورالعین میتواند مذکّر هم باشد، زیرا معنای (حور) سیاه چشمان است که دارای زیبایی ویژه میباشد و این اختصاص به زنان ندارد. در هر صورت بنابر اینکه هر نوع لذت و خواسته بهشتیان برآورده می شود اگر برای زنان نیز لذّت جنسی مطرح باشد برایشان تأمین است چه از سوی همسران مؤمن خویش و چه از سوی موجودات بهشتی مانند غلمان. از امیرمونان علیه السلام روایت شده است: (در بهشت بازاری است که در آن خرید و فروشی نیست؛ تنها در آنجا تصویر مردان و زنان وجود دارد. هر کس که تمایلی به آنان پیدا کند، از همان جا بر او وارد می شود)2. پی نوشت: 1. المیزان، ج 18، ص 240 و ج 19، ص 223 و 247. 2. بحارالانوار، ج 1، ص 148. منبع: www.porseman.org
عنوان سوال:

آیا در بهشت تنوع لذّت و تعدّد ازدواج برای خانم ها هم وجود دارد؟


پاسخ:

در این باره دو نظر، میان مفسران هست:
1. گروهی از جمله علامه طباطبایی بر این عقیده اند که: دقّت و توجّه درباره اوصافی که در قرآن مجید برای (حور) بیان گردیده، به گونه اوصاف زنانه است.1
اما اینکه لذّت زنان مون در بهشت چگونه است؟ در منابع کلامی و روایی چنین آمده که در روز قیامت، اگر همسر زن، اهل بهشت بود، او را اختیار میکند و اگر از اهل جهنم بود، یک مرد را از میان مردان بهشتی برمیگزیند. شاید فلسفه این کار این باشد که زن برخلاف مرد، از نظر طبیعت تعدّدپذیر نیست.
2. برخی دیگر بر این عقیده اند؛ که حورالعین میتواند مذکّر هم باشد، زیرا معنای (حور) سیاه چشمان است که دارای زیبایی ویژه میباشد و این اختصاص به زنان ندارد. در هر صورت بنابر اینکه هر نوع لذت و خواسته بهشتیان برآورده می شود اگر برای زنان نیز لذّت جنسی مطرح باشد برایشان تأمین است چه از سوی همسران مؤمن خویش و چه از سوی موجودات بهشتی مانند غلمان.
از امیرمونان علیه السلام روایت شده است: (در بهشت بازاری است که در آن خرید و فروشی نیست؛ تنها در آنجا تصویر مردان و زنان وجود دارد. هر کس که تمایلی به آنان پیدا کند، از همان جا بر او وارد می شود)2.
پی نوشت:
1. المیزان، ج 18، ص 240 و ج 19، ص 223 و 247.
2. بحارالانوار، ج 1، ص 148.
منبع: www.porseman.org





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین