در آیه 89 سوره نمل می‌خوانیم (مَنْ جاءَ بِالْحَسَنَهِ فَلَهُ خَیْرٌ مِنْها وَ هُمْ مِنْ فَزَعٍ یَوْمَئِذٍ آمِنُونَ) [کسانی که حسنه‌ای انجام دهند پاداشی بهتر از آن خواهند داشت ، و از وحشت آن روز (روز قیامت) در امانند]. در اینجا (حسنه)، مفهوم گسترده‌ای دارد که همة حسنات را در برمی‌گیرد ، و بشارت می‌دهد هر کسی حسنه‌ای انجام دهد ، خداوند پاداشی بهتر از آن به او می‌دهد ، و یکی از آثار مهم آن ایمنی از ترس و وحشت روز محشر است که بزرگترین وحشتهاست. ولی در بعضی از روایات (محبّت اهل بیت پیامبر(ص) به عنوان یکی از بارزترین و مهمترین مصداق حسنه در این آیه معرفی شده است و نشان می‌دهد که این محبّت از بهترین وسایل امنیّت در یوم المعاد است). آنچه به طور صریح در روایاتی که در تفسیر آن وارد شده ، آمده است ، این نکته روشن می‌شود که آل محمّد (ص) و اهلبیت پیامبر (ص) مخصوصاً علی و فاطمه و حسن و حسین (ع) مقام بسیار والایی دارند زیرا کسانی هستند که موّدت آنها اجر و پاداش رسالت است. نماز بدون درود و صلوات بر آنها باطل است . موقعیت آنها به عنوان صراط مستقیم شناخته شده است. آدم برای رهایی از خشم الهی که بر خاطر ترک اولی دامنگیرش شده بود خدا را به نامهای آنها سوگند داد و توبه کرد تا توبه‌اش پذیرفته شد!و بالاخره موّدت آنها حسنه‌ای است که هر فرد با ایمانی را از ترس و وحشت قیامت رهایی می‌بخشد. آری کسانی که دارای این اوصاف فوق العاده ممتاز هستند و عظمت مقام آنان در روایات معروف اهل سنّت و منابع مشهور اهل بیت آمده است، هرگز با دیگران برابری ندارند ، در نتیجه با وجود آنها نمی‌توان به سراغ دیگران رفت ، و به یقین این محبّت و موّدت مقدمه‌است برای مسأله ولایت و رهبری که تداوم خط رهبری پیامبر (ص) است. eporsesh.com
در آیه 89 سوره نمل میخوانیم (مَنْ جاءَ بِالْحَسَنَهِ فَلَهُ خَیْرٌ مِنْها وَ هُمْ مِنْ فَزَعٍ یَوْمَئِذٍ آمِنُونَ) [کسانی که حسنهای انجام دهند پاداشی بهتر از آن خواهند داشت ، و از وحشت آن روز (روز قیامت) در امانند].
در اینجا (حسنه)، مفهوم گستردهای دارد که همة حسنات را در برمیگیرد ، و بشارت میدهد هر کسی حسنهای انجام دهد ، خداوند پاداشی بهتر از آن به او میدهد ، و یکی از آثار مهم آن ایمنی از ترس و وحشت روز محشر است که بزرگترین وحشتهاست.
ولی در بعضی از روایات (محبّت اهل بیت پیامبر(ص) به عنوان یکی از بارزترین و مهمترین مصداق حسنه در این آیه معرفی شده است و نشان میدهد که این محبّت از بهترین وسایل امنیّت در یوم المعاد است).
آنچه به طور صریح در روایاتی که در تفسیر آن وارد شده ، آمده است ، این نکته روشن میشود که آل محمّد (ص) و اهلبیت پیامبر (ص) مخصوصاً علی و فاطمه و حسن و حسین (ع) مقام بسیار والایی دارند زیرا
کسانی هستند که موّدت آنها اجر و پاداش رسالت است.
نماز بدون درود و صلوات بر آنها باطل است . موقعیت آنها به عنوان صراط مستقیم شناخته شده است.
آدم برای رهایی از خشم الهی که بر خاطر ترک اولی دامنگیرش شده بود خدا را به نامهای آنها سوگند داد و توبه کرد تا توبهاش پذیرفته شد!و بالاخره موّدت آنها حسنهای است که هر فرد با ایمانی را از ترس و وحشت قیامت رهایی میبخشد.
آری کسانی که دارای این اوصاف فوق العاده ممتاز هستند و عظمت مقام آنان در روایات معروف اهل سنّت و منابع مشهور اهل بیت آمده است، هرگز با دیگران برابری ندارند ، در نتیجه با وجود آنها نمیتوان به سراغ دیگران رفت ، و به یقین این محبّت و موّدت مقدمهاست برای مسأله ولایت و رهبری که تداوم خط رهبری پیامبر (ص) است.
eporsesh.com
- [سایر] در مورد ایه 88 سوره نمل توضیح دهید؟
- [سایر] آیا اهل قبور با توجه به آیات ذیل می شنوند؟ سوره فاتر آیه 22 و سوره روم آیه 52 و سوره نمل آیه 80.
- [سایر] تفسیر آیه 82 سوره نمل چیست؟ و منظور از دابة الارض (جنبنده زمینی) در این آیه چیست؟
- [سایر] مقصود از آیه 80 سوره نمل «إِنَّکَ لا تُسْمِعُ اَلْمَوْتی » چیست؟
- [سایر] در آیه 8 سوره نمل منظور از کسی که در آتش است و کسی که اطراف آتش است چیست؟
- [سایر] در آیه 8 سوره نمل منظور از کسی که در آتش است و کسی که اطراف آتش است چیست؟
- [سایر] آثار دنیوی خواندن آیه 89 سوره مبارکه انبیا: (رَبِّ لا تَذَرْنی فَرْداً وَ أَنْتَ خَیْرُ الْوارِثینَ)، چیست؟
- [سایر] سوره نمل چه سوره ای است؟
- [سایر] مفهوم محتوای کلی سوره نمل چیست؟
- [سایر] سوره نمل و سوره نحل چه تفاوتی با هم دارند؟
- [آیت الله اردبیلی] جنب وقتی که دعای کمیل میخواند، نباید آیه (أفمن کان مؤمنا کمن کان فاسقا لا یستوون) را که آیه هجدهم سوره سجده میباشد، بخواند؛ ولی اگر آن را به قصد قرآن نخواند، اشکال ندارد، اگرچه نخواندن آن بهتر است.
- [آیت الله جوادی آملی] .در چهار سوره قرآن, آیه سجده هست: آیه 15 سوره (سجده), آیه 37 سوره (فصّلت), آیه 62 سوره (نجم) و آیه 19 سوره (علق). هر کس یکی از این چهار آیه را بخواند یا گوش فرا دهد، پس از تمام شدن آیه، فوراً باید سجده کند و اگر آن را فراموش کرده، هر وقت یادش آمد, باید سجده نماید.
- [آیت الله وحید خراسانی] مستحب است که بر بالین محتضر سوره مبارکه یس و صافات و احزاب و ایه الکرسی و ایه پنجاه و چهارم از سوره اعراف و سه ایه اخر سوره بقره بلکه هر چه از قران ممکن است بخوانند
- [آیت الله وحید خراسانی] مستحب است که بر بالین محتضر سوره مبارکه یس و صافات و احزاب و ایه الکرسی و ایه پنجاه و چهارم از سوره اعراف و سه ایه اخر سوره بقره بلکه هر چه از قران ممکن است بخوانند
- [آیت الله نوری همدانی] مستحب است برای راحت شدن محتضر بر بالین او سوره مبارکة یس و الصافات و آیه الکرسی و آیه پنجاه و چهارم ازو سورة اعراف و سه آیه آخر سوره بقره بلکه هر چه ازو قرآن ممکن بخوانند .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مستحب است برای راحت شدن محتضر بر بالین او سوره مبارکه یس، و الصافات و احزاب و آیة الکرسی و آیه پنجاه و چهارم از سوره اعراف یعنی آیه اِنَّ رَبَّکُمُ اللهُ الَّذی خَلَقَ السَّماواتِ... و سه آیه آخر سوره بقره بلکه هرچه از قرآن ممکن است بخوانند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در چهار سوره از قرآن مجید آیه سجده است (سوره های وَالنَّجم(53) اِقرَأْ(96) والم تنزیل(32) و حم سجده(41)) وهرگاه انسان آیه سجده را بخواند یا گوش کند باید فوراً به سجده رود، و اگر فراموش کرد هر زمان یادش آید سجده واجب است و اگر گوش ندهد بلکه آیه سجده به گوشش بخورد بنابر احتیاط واجب باید سجده کند.
- [آیت الله مظاهری] مستحب است برای راحت شدن محتضر بر بالین او سوره مبارکه یس و الصافات و احزاب و آیة الکرسی و آیه پنجاه و چهارم از سوره اعراف و سه آیه آخر سوره بقره بلکه هر چه از قرآن ممکن است بخوانند.
- [آیت الله سبحانی] مستحب است برای راحت شدن محتضر بر بالین او سوره مبارکه یس و الصافات و احزاب و آیة الکرسی و آیه پنجاه و چهارم از سوره اعراف (إنَّ ربَّکُمُ اللهُ الّذی خَلَقَ السموات و الارض) تا آخر، و سه آیه آخر سوره بقره بلکه هرچه از قرآن ممکن است بخوانند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مستحب است برای راحت شدن محتضر بر بالین او، سوره مبارکه یس و الصافات و احزاب و آیة الکرسی و آیه پنجاه و چهارم از سوره اعراف و سه آیه آخر سوره بقره، بلکه هر چه از قرآن ممکن است بخوانند.