بهترین حسنات در آیه 89 سوره نمل چه می‌باشد؟
در آیه 89 سوره نمل می‌خوانیم (مَنْ جاءَ بِالْحَسَنَهِ فَلَهُ خَیْرٌ مِنْها وَ هُمْ مِنْ فَزَعٍ یَوْمَئِذٍ آمِنُونَ) [کسانی که حسنه‌ای انجام دهند پاداشی بهتر از آن خواهند داشت ، و از وحشت آن روز (روز قیامت) در امانند]. در اینجا (حسنه)، مفهوم گسترده‌ای دارد که همة حسنات را در برمی‌گیرد ، و بشارت می‌دهد هر کسی حسنه‌ای انجام دهد ، خداوند پاداشی بهتر از آن به او می‌دهد ، و یکی از آثار مهم آن ایمنی از ترس و وحشت روز محشر است که بزرگترین وحشتهاست. ولی در بعضی از روایات (محبّت اهل بیت پیامبر(ص) به عنوان یکی از بارزترین و مهمترین مصداق حسنه در این آیه معرفی شده است و نشان می‌دهد که این محبّت از بهترین وسایل امنیّت در یوم المعاد است). آنچه به طور صریح در روایاتی که در تفسیر آن وارد شده ، آمده است ، این نکته روشن می‌شود که آل محمّد (ص) و اهلبیت پیامبر (ص) مخصوصاً علی و فاطمه و حسن و حسین (ع) مقام بسیار والایی دارند زیرا کسانی هستند که موّدت آنها اجر و پاداش رسالت است. نماز بدون درود و صلوات بر آنها باطل است . موقعیت آنها به عنوان صراط مستقیم شناخته شده است. آدم برای رهایی از خشم الهی که بر خاطر ترک اولی دامنگیرش شده بود خدا را به نامهای آنها سوگند داد و توبه کرد تا توبه‌اش پذیرفته شد!و بالاخره موّدت آنها حسنه‌ای است که هر فرد با ایمانی را از ترس و وحشت قیامت رهایی می‌بخشد. آری کسانی که دارای این اوصاف فوق العاده ممتاز هستند و عظمت مقام آنان در روایات معروف اهل سنّت و منابع مشهور اهل بیت آمده است، هرگز با دیگران برابری ندارند ، در نتیجه با وجود آنها نمی‌توان به سراغ دیگران رفت ، و به یقین این محبّت و موّدت مقدمه‌است برای مسأله ولایت و رهبری که تداوم خط رهبری پیامبر (ص) است. eporsesh.com
عنوان سوال:

بهترین حسنات در آیه 89 سوره نمل چه می‌باشد؟


پاسخ:

در آیه 89 سوره نمل می‌خوانیم (مَنْ جاءَ بِالْحَسَنَهِ فَلَهُ خَیْرٌ مِنْها وَ هُمْ مِنْ فَزَعٍ یَوْمَئِذٍ آمِنُونَ) [کسانی که حسنه‌ای انجام دهند پاداشی بهتر از آن خواهند داشت ، و از وحشت آن روز (روز قیامت) در امانند].
در اینجا (حسنه)، مفهوم گسترده‌ای دارد که همة حسنات را در برمی‌گیرد ، و بشارت می‌دهد هر کسی حسنه‌ای انجام دهد ، خداوند پاداشی بهتر از آن به او می‌دهد ، و یکی از آثار مهم آن ایمنی از ترس و وحشت روز محشر است که بزرگترین وحشتهاست.
ولی در بعضی از روایات (محبّت اهل بیت پیامبر(ص) به عنوان یکی از بارزترین و مهمترین مصداق حسنه در این آیه معرفی شده است و نشان می‌دهد که این محبّت از بهترین وسایل امنیّت در یوم المعاد است).
آنچه به طور صریح در روایاتی که در تفسیر آن وارد شده ، آمده است ، این نکته روشن می‌شود که آل محمّد (ص) و اهلبیت پیامبر (ص) مخصوصاً علی و فاطمه و حسن و حسین (ع) مقام بسیار والایی دارند زیرا
کسانی هستند که موّدت آنها اجر و پاداش رسالت است.
نماز بدون درود و صلوات بر آنها باطل است . موقعیت آنها به عنوان صراط مستقیم شناخته شده است.
آدم برای رهایی از خشم الهی که بر خاطر ترک اولی دامنگیرش شده بود خدا را به نامهای آنها سوگند داد و توبه کرد تا توبه‌اش پذیرفته شد!و بالاخره موّدت آنها حسنه‌ای است که هر فرد با ایمانی را از ترس و وحشت قیامت رهایی می‌بخشد.
آری کسانی که دارای این اوصاف فوق العاده ممتاز هستند و عظمت مقام آنان در روایات معروف اهل سنّت و منابع مشهور اهل بیت آمده است، هرگز با دیگران برابری ندارند ، در نتیجه با وجود آنها نمی‌توان به سراغ دیگران رفت ، و به یقین این محبّت و موّدت مقدمه‌است برای مسأله ولایت و رهبری که تداوم خط رهبری پیامبر (ص) است.
eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین