محتوای سوره نمل بطور کلی همان محتوای سوره های مکی است، از نظر اعتقادی بیشتر روی مبدأ و معاد تکیه می کند، و از قرآن و وحی و نشانه های خدا در عالم آفرینش و چگونگی معاد و رستاخیز، سخن می گوید. و از نظر مسائل عملی و اخلاقی، بخش قابل ملاحظه ای از سرگذشت پنج پیامبر بزرگ الهی، و مبارزات آنها با اقوام منحرف بحث می کند، تا هم دلداری و تسلّی خاطر برای مؤمنانی باشد که مخصوصاً در آن روز در مکه در اقلیت بودند، و هم هشداری باشد برای مشرکان لجوج و بیدادگر، که سرانجام کار خویش را در صفحه تاریخ طاغیان گذشته ببینند، شاید بیدار شوند و به خود آیند. یکی از امتیازات این سوره، بیان بخش مهمی از داستان حضرت "سلیمان" و "ملکه سبأ" و چگونگی ایمان آوردن او، و سخن گفتن پرندگانی، همچون هدهد، و حشراتی همچون مورچه، با سلیمان است. این سوره به خاطر همین، سوره "نمل" (مورچه) نامیده شده، و در بعضی از روایات به نام سوره سلیمان آمده است، (گاه سوره سلیمان و گاه مورچه) این سوره از علم بی پایان پروردگار و نظارت او بر همه چیز در عالم هستی، و حاکمیت او در میان بندگان که توجّه به آن، اثر تربیتی فوق العادهای در انسان دارد سخن می گوید: این سوره با "بشارت" شروع می شود و با "تهدید" پایان می یابد. بشارتی که قرآن برای مؤمنان آورده، و تهدید به این که خداوند از اعمال شما بندگان غافل نیست.(ر.ک: تفسیر نمونه،آیت الله مکارم شیرازی، ج 15، ص 391، نشر دارالکتب الاسلامیه.) eporsesh.com
محتوای سوره نمل بطور کلی همان محتوای سوره های مکی است، از نظر اعتقادی بیشتر روی مبدأ و معاد تکیه می کند، و از قرآن و وحی و نشانه های خدا در عالم آفرینش و چگونگی معاد و رستاخیز، سخن می گوید. و از نظر مسائل عملی و اخلاقی، بخش قابل ملاحظه ای از سرگذشت پنج پیامبر بزرگ الهی، و مبارزات آنها با اقوام منحرف بحث می کند، تا هم دلداری و تسلّی خاطر برای مؤمنانی باشد که مخصوصاً در آن روز در مکه در اقلیت بودند، و هم هشداری باشد برای مشرکان لجوج و بیدادگر، که سرانجام کار خویش را در صفحه تاریخ طاغیان گذشته ببینند، شاید بیدار شوند و به خود آیند. یکی از امتیازات این سوره، بیان بخش مهمی از داستان حضرت "سلیمان" و "ملکه سبأ" و چگونگی ایمان آوردن او، و سخن گفتن پرندگانی، همچون هدهد، و حشراتی همچون مورچه، با سلیمان است. این سوره به خاطر همین، سوره "نمل" (مورچه) نامیده شده، و در بعضی از روایات به نام سوره سلیمان آمده است، (گاه سوره سلیمان و گاه مورچه) این سوره از علم بی پایان پروردگار و نظارت او بر همه چیز در عالم هستی، و حاکمیت او در میان بندگان که توجّه به آن، اثر تربیتی فوق العادهای در انسان دارد سخن می گوید: این سوره با "بشارت" شروع می شود و با "تهدید" پایان می یابد. بشارتی که قرآن برای مؤمنان آورده، و تهدید به این که خداوند از اعمال شما بندگان غافل نیست.(ر.ک: تفسیر نمونه،آیت الله مکارم شیرازی، ج 15، ص 391، نشر دارالکتب الاسلامیه.)
eporsesh.com
- [سایر] مفهوم محتوای کلی سوره نمل چیست؟
- [سایر] سوره نمل و سوره نحل چه تفاوتی با هم دارند؟
- [سایر] معرفی اجمالی از سوره نمل ارایه نمایید.
- [سایر] لطفاً دلیل نزول سوره نمل را بنویسید؟
- [سایر] در مورد ایه 88 سوره نمل توضیح دهید؟
- [سایر] منظور از «دابة الارض» در سوره نمل چیست؟
- [سایر] منظور از «دابة الارض» در سوره نمل چیست؟
- [سایر] بهترین حسنات در آیه 89 سوره نمل چه میباشد؟
- [سایر] چرا سوره نمل دو بسم الله دارد؟
- [سایر] اسمهای سوره های قرآن مانند بقره،نمل، دخان، فیل چه مناسبتی دارد؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوم، سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اول، سوره أعلی (سوره 87) و در رکعت دوم، سوره شمس (سوره 91) را بخوانند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس "سوره 91" و در رکعت دوم سوره غاشیه "سوره 88" را بخوانند یا در رکعت اول سوره سبح اسم "سوره 87"و در رکعت دوم سوره شمس "سوره 91" را بخوانند.
- [آیت الله علوی گرگانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اوّل آن سوره شمس )سوره 91) و در رکعت دوم سوره غاشیه )سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اوّل سوره سبح اسم )سوره 87) و در رکعت دوم سوره شمس را بخوانند.
- [آیت الله سبحانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوم سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اول سوره سبح اسم (سوره 87) و در رکعت دوم سوره شمس را بخوانند.
- [آیت الله اردبیلی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اوّل آن سوره (شمس) (سوره 91) و در رکعت دوم سوره (غاشیه) (سوره 88) را بخوانند، یا در رکعت اوّل سوره (أعلی) (سوره 87) و در رکعت دوم سوره (شمس) را بخوانند.
- [امام خمینی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره"شمس" سوره و در رکعت دوم سوره "کاشیه" سوره را بخوانند، یا در رکعت اول سوره "سبح اسم" سوره و در رکعت دوم سوره "شمس" را بخوانند.
- [آیت الله مظاهری] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اوّل آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوّم سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اوّل سوره اعلی (سوره 87) و در رکعت دوّم سوره شمس را بخوانند.
- [آیت الله وحید خراسانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول ان سوره سبح اسم ربک الاعلی سوره و در رکعت دوم سوره شمس سوره را بخوانند و افضل از همه ان است که در رکعت اول سوره شمس و در رکعت دوم سوره غاشیه سوره را بخوانند
- [آیت الله فاضل لنکرانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوم سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اول سوره سبح اسم (سوره 87) و در رکعت دوم سوره شمس را بخوانند.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوم سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند؛ یا در رکعت اول سوره سبح اسم (سوره 87) و در رکعت دوم سوره شمس را بخوانند.