در قرآن مجید همه موارد (الارض) مفرد آمده است و هیچ موردی به صورت جمع ذکر نگردیده، برخلاف کلمه(السمات) که در اکثر موارد جمع آمده است. تنها در سوره (طلاق ، آیه 12) چنین آمده است: (اوست که هفت آسمان آفریده و از زمین نیز همانند آنها)؛ ظاهر این آیه آناست که همانند هفت آسمان، هفت زمین نیز وجود داشته باشد. ولی این آیه تعارضی با دیگر آیات که الارض را مفرد آورده ندارد؛ زیرا بر فرض که هفت زمین موجود باشد در آنآیات اصل خلقت زمین مورد نظر بوده و در این آیه (سوره طلاق) تعداد آن. اما درباره این که معنای هفت زمین چیست نظراتی از سوی مفسران ابراز گردیده که خلاصه آن به شرح زیر است: الف - منظور از هفت طبقه، طبقات و لایه‌های مختلف کره زمین است. ب - منظور هفت اقلیم است که امروزه شامل دو منطقه منجمد شمالی و جنوبی، دو منطقه معتدل، دو منطقه حاره(گرم) و یک منطقه استوایی است. ج - منظور هفت کره همانند کره زمین است که البته به دلیل وسعت بی‌اندازه فضا، اکنون ما هیچ اطلاعی از زمین‌هایدیگر و موجودات آن نداریم؛ ولی قرآن آن را به عنوان خبر غیبی مطرح ساخته و شاید در آینده گوشه‌هایی از اینحقیقت آشکار گردد. خلاصه مطلب آن که مجموع آیات قرآن درباره خلقت زمین، هیچ تعارضی با یکدیگر ندارند. eporsesh.com
چرا در بعضی آیات قرآن کریم زمین ذکر شده و در بعضی هفت زمین آمده و منظور از هفت زمین چیست ؟
در قرآن مجید همه موارد (الارض) مفرد آمده است و هیچ موردی به صورت جمع ذکر نگردیده، برخلاف کلمه(السمات) که در اکثر موارد جمع آمده است.
تنها در سوره (طلاق ، آیه 12) چنین آمده است: (اوست که هفت آسمان آفریده و از زمین نیز همانند آنها)؛ ظاهر این آیه آناست که همانند هفت آسمان، هفت زمین نیز وجود داشته باشد.
ولی این آیه تعارضی با دیگر آیات که الارض را مفرد آورده ندارد؛ زیرا بر فرض که هفت زمین موجود باشد در آنآیات اصل خلقت زمین مورد نظر بوده و در این آیه (سوره طلاق) تعداد آن.
اما درباره این که معنای هفت زمین چیست نظراتی از سوی مفسران ابراز گردیده که خلاصه آن به شرح زیر است:
الف - منظور از هفت طبقه، طبقات و لایههای مختلف کره زمین است.
ب - منظور هفت اقلیم است که امروزه شامل دو منطقه منجمد شمالی و جنوبی، دو منطقه معتدل، دو منطقه حاره(گرم) و یک منطقه استوایی است.
ج - منظور هفت کره همانند کره زمین است که البته به دلیل وسعت بیاندازه فضا، اکنون ما هیچ اطلاعی از زمینهایدیگر و موجودات آن نداریم؛ ولی قرآن آن را به عنوان خبر غیبی مطرح ساخته و شاید در آینده گوشههایی از اینحقیقت آشکار گردد. خلاصه مطلب آن که مجموع آیات قرآن درباره خلقت زمین، هیچ تعارضی با یکدیگر ندارند.
eporsesh.com
- [سایر] منظور از سدرة المنتهی که در قرآن کریم نام آن ذکر شده است، چیست؟
- [سایر] منظور از سدرة المنتهی که در قرآن کریم نام آن ذکر شده است، چیست؟
- [سایر] چرا ترتیب آیات قرآن کریم به ترتیب نزول نیست ؟
- [سایر] آیات تطهیر در قرآن کریم کداماند؟
- [سایر] در مقابل بعضی از آیات قرآن، کلمه سجده مندوبه آمده، در صورت امکان منظور از این سجده را ذکر کنید و ذکر مربوط به آن را بنویسید؟
- [سایر] منظور از آسمان در قرآن کریم چیست؟
- [سایر] سلام 1- 5 عذاب الهی که در سوره اعراف بیان شده است کدامند؟ودر کدام آیات بیان شده اند؟ 2- آخرین دعای ذکر شده در قرآن کریم چیست؟
- [سایر] آیا اقتصاد دانش محور با آیات قرآن کریم تطابق دارد؟ کدام آیات در اینباره هستند؟
- [سایر] تفاوت انسان با بشر مطابق آیات قرآن کریم چیست؟
- [سایر] تفاوت انسان با بشر مطابق آیات قرآن کریم چیست؟
- [آیت الله بهجت] موقعی که ذکر سجده را میگوید باید تمام هفت عضو روی زمین باشند و از زمین برداشته نشوند، ولی موقعی که مشغول گفتن ذکر نیست، اگر غیر پیشانی جاهای دیگر را از زمین بردارد و دوباره بگذارد اشکال ندارد.
- [آیت الله وحید خراسانی] در سجده واجب قران باید پیشانی را بر چیزی که سجده بر ان صحیح است گذاشته و بنابر احتیاط واجب جاهای دیگر بدن را که در سجده نماز ذکر شد بر زمین بگذارد
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر موقعی که ذکر سجده را میگوید، یکی از هفت عضو را عمداً از زمین بردارد، نماز باطل میشود ولی موقعی که مشغول ذکر نیست، اگر غیر از پیشانی جاهای دیگر را از زمین بردارد ودوباره بگذارد اشکال ندارد.
- [آیت الله بروجردی] اگر موقعی که ذکر سجده را میگوید، یکی از هفت عضو را عمداً از زمین بردارد، نماز باطل میشود، ولی موقعی که مشغول گفتن ذکر نیست، اگر غیر پیشانی جاهای دیگر را از زمین بردارد و دوباره بگذارد اشکال ندارد.
- [آیت الله مظاهری] اگر موقعی که ذکر سجده را میگوید، یکی از هفت عضو را عمداً از زمین بردارد، نماز باطل میشود ولی موقعی که مشغول گفتن ذکر نیست اگر غیر پیشانی جاهای دیگر را از زمین بردارد و دوباره بگذارد اشکال ندارد.
- [آیت الله خوئی] اگر موقعی که ذکر سجده را میگوید، یکی از هفت عضو را عمداً از زمین بردارد، نماز باطل میشود، ولی موقعی که مشغول گفتن ذکر نیست اگر غیر پیشانی جاهای دیگر را از زمین بردارد و دوباره بگذارد، اشکال ندارد.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر پیش از تمام شدن ذکر سجده، سهواً پیشانی را از زمین بردارد نمیتواند دوباره به زمین بگذارد و باید آن را یک سجده حساب کند، ولی اگر جاهای دیگر را سهواً از زمین بردارد، باید دو مرتبه به زمین بگذارد و ذکر را بگوید.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر پیش از تمام شدن ذکر سجده سهواً پیشانی را از زمین بردارد نمی تواند دوباره به زمین بگذارد، و باید آن را یک سجده حساب کند. ولی اگر جاهای دیگر را سهواً از زمین بردارد، باید دو مرتبه به زمین بگذارد، و ذکر را بگوید.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر پیش از تمام شدن ذکر سجده سهواً پیشانی را از زمین بردارد نمی تواند دوباره به زمین بگذارد و باید آن را یک سجده حساب کند، ولی اگر جاهای دیگر را سهواً از زمین بردارد باید دو مرتبه به زمین بگذارد و ذکر را بگوید.
- [امام خمینی] اگر پیش از تمام شدن ذکر سجده سهوا پیشانی را از زمین بردارد نمی تواند دوباره به زمین بگذارد و باید آن را یک سجده حساب کند، ولی اگر جاهای دیگر را سهوا از زمین بردارد باید دو مرتبه به زمین بگذارد و ذکر را بگوید.