در قرآن کریم، آیه یا سورهای نیست که نام تمام پیامبران: در آن آمده باشد. در مجموع، نام 26 پیامبر در آیات قرآن، دیده میشود: "وَتِلْکَ حُجَّتُنَآ ءَاتَیْنََهَآ إِبْرَ َهِیمَ عَلَیَ قَوْمِهِی نَرْفَعُ دَرَجََتٍ مَّن نَّشَآءُ إِنَّ رَبَّکَ حَکِیمٌ عَلِیمٌ # وَوَهَبْنَا لَهُوَّ إِسْحََقَ وَیَعْقُوبَ کُلاًّ هَدَیْنَا وَنُوحًا هَدَیْنَا مِن قَبْلُ وَمِن ذُرِّیَّتِهِی دَاوُودَ وَسُلَیْمََنَ وَأَیُّوبَ وَیُوسُفَ وَمُوسَیَ وَ هََرُونَ وَکَذَ َلِکَ نَجْزِی الْمُحْسِنِینَ # وَزَکَرِیَّا وَیَحْیَیَ وَعِیسَیَ وَإِلْیَاسَ کُلُّ مِّنَ الصََّلِحِینَ # وَإِسْمََعِیلَ وَالْیَسَعَ وَیُونُسَ وَلُوطًا وَکُلاًّ فَضَّلْنَا عَلَی الْعََلَمِینَ"(انعام، 83 86) که در این آیات شریفه، نام هیجده نفر از پیامبران آمده است. نام دیگر پیامبران به شرح زیر است: حضرت ادریس و ذالکفل(انبیا، 85)؛ هود و صالح(هود، 89)؛ عزیرغ(توبه، 30)؛ شعیبغ(عنکبوت، 36)؛ محمد6(فتح، 29)؛ آدمغ(آلعمران، 33)؛ خضرغ(کهف، 65). در پایان به دو نکته در این باره اشاره میکنیم: 1. گرچه در قرآن کریم، تعداد پیامبران مشخص نشده است، اما از بعضی آیات و روایات استفاده میشود که تعداد آنها بسیار است. امام رضا(ع) از پدران خود و آنها از پیامبراکرمنقل کردهاند: "خداوند یک صد و بیست و چهار هزار پیامبر آفریده که من از همة آنان نزد خدا گرامیترم، در عین حال فخر و مباهاتی نمیکنم."(بحارالانوار، مجلسی؛، ج 11، ص 30، مؤسسة الوفأ.) 2. ترتیب نام پیامبرانی که در برخی آیات آمده است، نه به لحاظ زمانی و نه رتبه و فضیلت است، بلکه به جهتهای دیگر میباشد. eporsesh.com
در قرآن کریم، آیه یا سورهای نیست که نام تمام پیامبران: در آن آمده باشد. در مجموع، نام 26 پیامبر در آیات قرآن، دیده میشود: "وَتِلْکَ حُجَّتُنَآ ءَاتَیْنََهَآ إِبْرَ َهِیمَ عَلَیَ قَوْمِهِی نَرْفَعُ دَرَجََتٍ مَّن نَّشَآءُ إِنَّ رَبَّکَ حَکِیمٌ عَلِیمٌ # وَوَهَبْنَا لَهُوَّ إِسْحََقَ وَیَعْقُوبَ کُلاًّ هَدَیْنَا وَنُوحًا هَدَیْنَا مِن قَبْلُ وَمِن ذُرِّیَّتِهِی دَاوُودَ وَسُلَیْمََنَ وَأَیُّوبَ وَیُوسُفَ وَمُوسَیَ وَ هََرُونَ وَکَذَ َلِکَ نَجْزِی الْمُحْسِنِینَ # وَزَکَرِیَّا وَیَحْیَیَ وَعِیسَیَ وَإِلْیَاسَ کُلُّ مِّنَ الصََّلِحِینَ # وَإِسْمََعِیلَ وَالْیَسَعَ وَیُونُسَ وَلُوطًا وَکُلاًّ فَضَّلْنَا عَلَی الْعََلَمِینَ"(انعام، 83 86) که در این آیات شریفه، نام هیجده نفر از پیامبران آمده است.
نام دیگر پیامبران به شرح زیر است:
حضرت ادریس و ذالکفل(انبیا، 85)؛
هود و صالح(هود، 89)؛
عزیرغ(توبه، 30)؛
شعیبغ(عنکبوت، 36)؛
محمد6(فتح، 29)؛
آدمغ(آلعمران، 33)؛
خضرغ(کهف، 65).
در پایان به دو نکته در این باره اشاره میکنیم:
1. گرچه در قرآن کریم، تعداد پیامبران مشخص نشده است، اما از بعضی آیات و روایات استفاده میشود که تعداد آنها بسیار است. امام رضا(ع) از پدران خود و آنها از پیامبراکرمنقل کردهاند: "خداوند یک صد و بیست و چهار هزار پیامبر آفریده که من از همة آنان نزد خدا گرامیترم، در عین حال فخر و مباهاتی نمیکنم."(بحارالانوار، مجلسی؛، ج 11، ص 30، مؤسسة الوفأ.)
2. ترتیب نام پیامبرانی که در برخی آیات آمده است، نه به لحاظ زمانی و نه رتبه و فضیلت است، بلکه به جهتهای دیگر میباشد.
eporsesh.com
- [آیت الله مظاهری] (القصاص حیاة) قرآن است یا حدیث؟
- [آیت الله مظاهری] حضرت عالی راجع به سؤالاتی (تفأّل به قرآن) آن را جایز ندانستهاید و فرمودهاید:معنی تفأّل، غیب خواستن از قرآن است و جایز نیست و تفأّل به قران را جسارت به قرآن دانستهاید و فرمودهاید تفأّل گرفتن به واسطه قرآن، جسارت به شأن و عظمت قرآن است. بعضی از مردم در تماسهای تلفنی خود ، درخواست تفأل دارند و ما نیز نظر مبارک حضرت عالی را مطرح میکنیم لکن بعضی از آنها با استناد به مفاتیح الجنان این درخواست را دارند که در آنجا طریقه تفأل به قرآن را ذکر کرده است.
- [سایر] چرا در آیه 21 سوره مبارکه نبأ، از جهنّم به عنوان "کمینگاه" نام برده شده است؟
- [سایر] معنای کلمة "قرآن" چیست؟ و چه کسی این نام را بر قرآن گذاشته است؟
- [آیت الله مظاهری] حدود واجب احترام به قرآن چیست؟ مثلاً قرار دادن قرآن و یا کتب روائی در ناحیه پائینتر از محل نشستن خود یا دیگران و یا درازکردن پا در مقابل قرآن و اموری از این قبیل حرام است و اگر صغیره است تکرار آن کبیره میشود؟
- [سایر] در چند سوره قرآن، داستانهایی از حیوانات آمده است، لطفاً چند داستان را بیان کنید؟
- [آیت الله مظاهری] آیا از ادلّه به طور واضح ترجیح قرآن بر اهل البیت یا بالعکس ثابت است یا نه؟ و اگر ثابت است به چه دلیل؟
- [سایر] در چه سوره و آیهای از قرآن، خداوند خوردن خوک، خون و گوشت مردار را حرام کرده است؟
- [سایر] آیا سورههایی که به نام پیامبران است، بر آنها نازل شده است؟
- [سایر] قرآن، همه مردم را به تحدی فراخوانده است، مگر الفاظ قرآن همین الفاظ عربی نیست؟ پس چگونه است که دیگران از مانند آوردن برای قرآن عاجزند؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کسی که بی اختیار خوابش برده، اگر نداند که در بین نماز خوابش برده یا بعد از آن، بنابر احتیاط لازم، باید نمازش را دوباره بخواند.
- [آیت الله وحید خراسانی] کسی که بی اختیار خوابش برده اگر نداند که در بین نماز خوابش برده یا بعد از ان بنابر احتیاط واجب باید نمازش را دوباره بخواند
- [آیت الله خوئی] کسی که بیاختیار خوابش برده، اگر نداند که در بین نماز خوابش برده یا بعد از آن باید نمازش را دوباره بخواند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] کسی که بیاختیار خوابش برده، اگر نداند که در بین نماز خوابش برده یا بعد از آن، باید نمازش را دوباره بخواند.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] کسی که بی اختیار خوابش برده؛ اگر نداند که در بین نماز خوابش برده یا بعد از آن؛ باید نمازش را دوباره بخواند.
- [آیت الله بروجردی] کسی که بیاختیار خوابش برده، اگر نداند که در بین نماز خوابش برده یا بعد از آن، باید نمازش را دوباره بخواند.
- [آیت الله اردبیلی] کسی که بیاختیار خوابش برده و نمیداند در بین نماز خوابش برده یا بعد از آن، باید نماز را دوباره بخواند.
- [آیت الله اردبیلی] اگر بر بدن کسی که جنب است آیه قرآن یا اسم خداوند متعال نوشته شده باشد، حرام است دست به آن نوشته بگذارد و اگر بخواهد غسل کند، باید آب را به گونهای به بدن برساند که دست او به نوشته نرسد و اسامی مبارک پیامبران و امامان و حضرت زهرا علیهمالسلام به احتیاط واجب حکم اسم خدا را دارند.
- [آیت الله مظاهری] هرگاه از شخصی که مال انسان را برده مالی نزد انسان باشد چنانچه از آمدن او مأیوس شد میتواند به قیمت مالی که از او برده از مال او تقاصّاً بردارد و بقیه آن حکم مجهول المالک را دارد.
- [آیت الله جوادی آملی] .در چهار سوره قرآن, آیه سجده هست: آیه 15 سوره (سجده), آیه 37 سوره (فصّلت), آیه 62 سوره (نجم) و آیه 19 سوره (علق). هر کس یکی از این چهار آیه را بخواند یا گوش فرا دهد، پس از تمام شدن آیه، فوراً باید سجده کند و اگر آن را فراموش کرده، هر وقت یادش آمد, باید سجده نماید.