قرآن مجید کتابی است که دارای صد و چهارده سوره بوده در مدت 23 سال بر پیامبر6 که دوران بعثت آن حضرت بود، نازل شد. علّت این که برخی از سورههای قرآن، به اسم انبیا نامگذاری شده است، آمدن سرگذشت آنها در آن سوره است; برای مثال در سوره یوسفغ سرگذشت آن حضرت و حوادثی که برای او از دوران کودکی تا پایان عمر پیش آمده، بیان شده است، یا در سوره ابراهیم، یونس و هود، آیاتی دربارة زندگانی آنها آمده است. اسم هر سوره از شاخصترین آیة آن سوره گرفته شده است. هم چنین باید توجه داشت نزول آیاتی که دربارة پیامبران گذشته، و قوم آنها آمده، به خاطر تأثیر تربیتی فراوانی است که میتواند در انسان داشته باشد. بدیهی است اگر انسان در سرگذشت قومی که بر اثر گناه و شرک و بتپرستی به هلاکت رسیدند، تدبّر کند، خود در آن مسیر حرکت نخواهد کرد; از این رو، قرآن مجید به پیامبر اکرماین چنین دستور میدهد: "فَاقْصُصِ الْقَصَصَ لَعَلَّهُمْ یَتَفَکَّرُونَ ;(اعراف،176) قصههای ]امم گذشته را[ برای امت خود بازگو کن شاید تفکّر و تدبّر کنند." هم چنین در سوره یوسف آمده است: "لَقَدْ کَانَ فِی قَصَصِهِمْ عِبْرَةٌ لاِ ّ وْلِی الاْ لْبََب;(یوسف،111) همانا در قصص آنان برای صاحبان عقل، عبرت کامل خواهد بود." eporsesh.com
قرآن مجید کتابی است که دارای صد و چهارده سوره بوده در مدت 23 سال بر پیامبر6 که دوران بعثت آن حضرت بود، نازل شد.
علّت این که برخی از سورههای قرآن، به اسم انبیا نامگذاری شده است، آمدن سرگذشت آنها در آن سوره است; برای مثال در سوره یوسفغ سرگذشت آن حضرت و حوادثی که برای او از دوران کودکی تا پایان عمر پیش آمده، بیان شده است، یا در سوره ابراهیم، یونس و هود، آیاتی دربارة زندگانی آنها آمده است. اسم هر سوره از شاخصترین آیة آن سوره گرفته شده است.
هم چنین باید توجه داشت نزول آیاتی که دربارة پیامبران گذشته، و قوم آنها آمده، به خاطر تأثیر تربیتی فراوانی است که میتواند در انسان داشته باشد. بدیهی است اگر انسان در سرگذشت قومی که بر اثر گناه و شرک و بتپرستی به هلاکت رسیدند، تدبّر کند، خود در آن مسیر حرکت نخواهد کرد; از این رو، قرآن مجید به پیامبر اکرماین چنین دستور میدهد: "فَاقْصُصِ الْقَصَصَ لَعَلَّهُمْ یَتَفَکَّرُونَ ;(اعراف،176) قصههای ]امم گذشته را[ برای امت خود بازگو کن شاید تفکّر و تدبّر کنند." هم چنین در سوره یوسف آمده است: "لَقَدْ کَانَ فِی قَصَصِهِمْ عِبْرَةٌ لاِ ّ وْلِی الاْ لْبََب;(یوسف،111) همانا در قصص آنان برای صاحبان عقل، عبرت کامل خواهد بود."
eporsesh.com
- [سایر] آیة الکرسی بر چه کسی نازل شده است؟
- [سایر] نوزدهمین سورهای که در مکه نازل شد کدام است؟
- [سایر] حقیقت وحی چیست؟ آیا بین وحی نازل شده بر حضرت محمد و وحی نازل شده بر پیامبران دیگر فرقی هست؟
- [سایر] سوره نحل در کجا نازل شده است؟ و موضوع آن در مورد کدام یک از حشرات است؟
- [سایر] سوره لقمان در ارتباط با چه موضوعی نازل شد و چندمین سورهای است که بر پیامبر اکرم (صلّی الله علیه و آله و سلم) نازل شده است؟
- [سایر] قرآن برای چه بر پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) نازل شده است؟
- [سایر] سوره "یس" به چه دلیل نازل شده و چرا این گونه نامگذاری شده است؟
- [سایر] چرا کتابهای آسمانی به جز قرآن تحریف شدهاند؟ مگر همه آنها از سوی خداوند نازل نشدهاند؟
- [سایر] آیا پیامبران همه در خاور میانه نازل شدند ؟ چرا مگر در قسمتهای دیگر جهان نیاز به پیامبر نبود؟
- [سایر] آیا در قرآن به جز داستان پیامبران و اصحاب کهف، داستانهای دیگری نیز آمده است؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر وسایل زراعت ملک خود او باشد، میتواند کرایه آنها را از مخارج حساب کند، به شرط این که اگر از آنها در آن زراعت استفاده نمیکرد، میتوانست آنها را کرایه بدهد و در غیر این صورت نمیتواند کرایه آنها را از مخارج حساب نماید؛ ولی چنانچه به واسطه زراعت مستهلک شده باشند، میتواند هزینه استهلاک آنها را جزء مخارج حساب نماید.
- [آیت الله مظاهری] خرما و مویز و کشمش و آب آنها گرچه جوش بیایند پاک و خوردن آنها حلال است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] ذکر میشود اگر بعد از دادن زکات آنها از مخارج سال زیاد بیاید، باید خمس آنها را بدهد.
- [آیت الله خوئی] وضو گرفتن در نهرهای بزرگ اگرچه انسان نداند که صاحب آنها راضی است، اشکال ندارد، ولی اگر صاحب آنها از وضو گرفتن نهی کند، یا انسان بداند که مالک راضی نیست، یا مالک صغیر یا مجنون باشد، یا آن نهرها در تصرف غاصب باشند، در تمام این چند صورت وضو گرفتن با آب آنها جایز نیست و اما نهرهائی که در دهات و مانند دهات سیرة مردم بر استفادة از آنها جاری است وضو گرفتن و سائر استفادهها از آنها اشکال ندارد اگرچه مالک آنها صغیر و مجنون باشد و نیز مالک آنها حق منع استفاده مردم را ندارد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر وسایل و لوازمی را که برای کشاورزی نیاز دارد، بخرد و به سبب زراعت، آنها به کلّی از بین بروند، میتواند قیمت آنها را جزء مخارج حساب نماید و اگر از بین نروند، نمیتواند قیمت آنها را از مخارج حساب نماید، ولی همان گونه که گفته شد، میتواند کرایه آنها را جزء مخارج زراعت به حساب آورد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کسی که بدون گاو و چیزهای دیگری که برای زراعت لازم است نمیتواند زراعت کند، اگر آنها را بخرد و به واسطه زراعت به کلی از بین برود، میتواند تمام قیمت آنها را جزء مخارج حساب نماید، و اگر مقداری از قیمت آنها کم شود، میتواند آن مقدار را جزء مخارج حساب کند، ولی اگر بعد از زراعت، چیزی از قیمت آنها کم نشود، نباید چیزی از قیمت آنها را جزء مخارج حساب نماید.
- [آیت الله علوی گرگانی] برای کسی که بعد از مسّ میّت غسل نکرده است، توقّف در مسجد وجماع وخواندن سورههایی که سجده واجب دارد، مانعی ندارد ولی برای نماز ومانند آن باید غسل کند و بنابر احتیاط واجب وضو هم بگیرد.
- [آیت الله مظاهری] برای کسی که بعد از مسّ میّت غسل نکرده است روزه گرفتن و توقف در مسجد و جماع و خواندن سورههایی که سجده واجب دارد، مانعی ندارد ولی برای نماز و مانند آن باید غسل کند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر موقع واجبشدن زکات گندم و جو و کشمش و خرما که در مسأله پیش گفته شد، صاحب آنها بالغ باشد، باید زکات آنها را بدهد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر گندم و جو و خرما را پیش از خشکشدن مصرف کند، چنانچه خشک آنها به اندازه نصاب باشد، باید زکات آنها را بدهد.