در سورههای متعددی، نعمتهای خداوند شمرده شده است. به نظر میرسد بیشتر از همه در سورههای "الرحمن" و "النحل" نعمتهای خداوند یاد شده باشد. از بین این دو سوره، در سورة نحل، نعمتهای بیشتری آمده است; به طوری که برخی، آن را سورة "نعمتها" نامیدهاند.(تفسیر نمونه، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران، ج 11، ص 342، دارالکتب الاسلامیة.) نعمتهای این سوره، شامل نعمتهای مربوط به باران، نور آفتاب، انواع گیاهان و میوهها و مواد غذایی دیگر، و حیوانهایی که خدمتگزار انسانها هستند و منافع و برکتهایی که از آنها به انسان میرسد و انواع وسایل زندگی و حتی نعمت فرزند و همسر و... است. یادآوری این همه نعمت و بیان ریزهکاریهای آنها، به خاطر بیدار کردن حس شکرگزاری انسانها و نزدیک شدن آنان به آفریننده نعمتها است. eporsesh.com
در کدام یک از سورهها، خداوند متعال، نعمتهای خود را میشمارد؟
در سورههای متعددی، نعمتهای خداوند شمرده شده است. به نظر میرسد بیشتر از همه در سورههای "الرحمن" و "النحل" نعمتهای خداوند یاد شده باشد. از بین این دو سوره، در سورة نحل، نعمتهای بیشتری آمده است; به طوری که برخی، آن را سورة "نعمتها" نامیدهاند.(تفسیر نمونه، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران، ج 11، ص 342، دارالکتب الاسلامیة.)
نعمتهای این سوره، شامل نعمتهای مربوط به باران، نور آفتاب، انواع گیاهان و میوهها و مواد غذایی دیگر، و حیوانهایی که خدمتگزار انسانها هستند و منافع و برکتهایی که از آنها به انسان میرسد و انواع وسایل زندگی و حتی نعمت فرزند و همسر و... است.
یادآوری این همه نعمت و بیان ریزهکاریهای آنها، به خاطر بیدار کردن حس شکرگزاری انسانها و نزدیک شدن آنان به آفریننده نعمتها است.
eporsesh.com
- [سایر] بهترین راه شکرگزاری از نعمتهای خداوند چیست؟
- [سایر] آیا نام سورهها را خدا انتخاب کرده یا پیامبر؟ و علت نامگذاری این سورهها به اسامی مخصوص –مانند نام حیوانات- چیست؟
- [سایر] آیا کسانی که در ماه رمضان فوت میکنند و یا تصادف میکنند، نزد خداوند متعال دارای درجه و مقام هستند؟
- [سایر] علت اختلاف مردم از نظر نعمتهای ظاهری چیست؟
- [آیت الله مظاهری] شخصی لال است و میخواهد قصّابی کند و حیوان ذبح نماید، البته عند الذباحة و تزکیه خدای متعال را متوجّه است، ذبیحه او شرعاً چه صورتی دارد؟ اگر اشاره کند به جای نام خدای متعال صحیح است؟
- [سایر] معیار مکی یا مدنی بودن سورهها چیست؟
- [سایر] نقش امام زمان(عج) در نعمتهای عالم چیست؟
- [سایر] فلسفه و فواید تقسیمبندی قرآن به سورهها چیست؟
- [سایر] چرا قرآن به ترتیب نزول سورهها در دست مردم نیست؟
- [سایر] لفظ قرآن کریم در کدام سورهها آمده است؟
- [امام خمینی] نذر آن است که انسان ملتزم شود که کار خیری را برای خدا به جا آورد، یا کاری را که نکردن آن بهتر است برای خدا ترک نماید.
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسانی که عقیده به وحدت وجود دارند یعنی می گویند در عالم هستی یک وجود بیش نیست و آن خداست و همه موجودات عین خدا هستند و کسانی که معتقدند خدا در انسان، یا موجود دیگری حلول کرده و با آن یکی شده، یا خدا را جسم بدانند احتیاط واجب، اجتناب از آنهاست.
- [آیت الله بهجت] کسی که نذر میکند باید به قصد قربت و نزدیک شدن به خداوند متعال نذر کند، بنابراین اگر برای خدا نذر نکند، صحیح نیست، بنابراین کافی است موقع نذر کردن بنابر اظهر بگوید: (لِلّهِ عَلَیَّ)، یعنی: (برای خداوند، به عهده من باشد که فلان کار را انجام بدهم)، و اگر کسی که عربی نمیداند ترجمه آن را به هر زبانی بگوید کافی است.
- [آیت الله علوی گرگانی] احکام نذر آن است که انسان بر خود واجب کند که کار خیری را برای خدا بجا آورد، یا کاری را که نکردن آن بهتر است برای خدا ترکنماید.
- [آیت الله شبیری زنجانی] سجده کردن برای غیر خداوند متعال حرام میباشد و بعضی از مردم که مقابل قبر امامان پیشانی را به زمین میگذارند، اگر برای شکر خداوند متعال باشد اشکال ندارد وگرنه حرام است. مستحبات و مکروهات سجده
- [آیت الله مظاهری] نذر آن است که انسان بر خود واجب کند که کار خیری را برای خدا به جا آورد، یا کاری را که نکردن آن بهتر است برای خدا ترک نماید.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . لازمه ایمان به خداوند متعال و ایمان به انبیاء عظام صلوات الله علیهم اجمعین و ایمان به احکام الهی آن است که شخص مؤمن، قلباً از منکر و معصیت خداوند متعال، منزجر باشد، و منکر را قلباً انکار کند.
- [آیت الله وحید خراسانی] انسان باید فقط برای خداوند عالم نماز بخواند پس کسی که ریا کند یعنی برای نشان دادن به مردم نماز بخواند نمازش باطل است خواه فقط برای مردم باشد یا خدا و مردم هر دو را در نظر بگیرد
- [آیت الله وحید خراسانی] سجده کردن برای غیر خداوند متعال حرام می باشد و بعضی از مردم که مقابل قبر امامان علیهم السلام پیشانی را بر زمین می گذارند اگر برای شکر خداوند متعال باشد اشکال ندارد وگرنه حرام است
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] سجده کردن برای غیر خداوند متعال حرام می باشد و بعضی از مردم عوام که مقابل قبر امامان پیشانی را به زمین می گذارند اگر برای شکر خداوند متعال باشد؛ اشکال ندارد و گرنه حرام است. مستحبات و مکروهات سجده: