افرادی که مورد دوستی خدا هستند: 1 - آن‌ها که کار نیک و احسان می‌کنند( بقره، آیه 195). 2 - اهل توبه‌اند (بقره، آیه 222) 3 - پاکیزه‌اند (بقره، آیه 222) 4 - اهل تقوا و پرهیزکاران از گناه (آل‌عمران، آیه 76) 5 - نیکوکاران (آل‌عمران، 134) 6 - صابران و صبرپیشگان (آل‌عمران، 146) 7 - توکل کنندگان بر خدا (آل‌عمران، 159) 8 - عدالت‌پیشگان (مائده، آیه 42) 9 - آنان که در راه او مبارزه می‌کنند. (صف (61) آیه 4. اما افرادی که دشمن خدا هستند و خدا ایشان را دوست ندارد: 1 - ظالمان و متجاوزان (بقره، آیه 190) 2 - گناهکار و ناسپاس (بقره، آیه 276) 3 - کافران (آل‌عمران، آیه 3) 4 - ظالمان (آل‌عمران، آیه 57) 5 - متکبران و فخرفروشان (نساء، آیه 36) 6 - خائنان و گناهکاران (نساء، آیه 107) 7 - بلندکنندگان صدا به بدگویی (نساء، آیه 148) 8 - اسراف کنندگان (انعام، آیه 141) 9 - مستکبران و مغروران (نحل، آیه 23) 10 - سرمستان (قصص، آیه 76) 11 - مفسدان (قصص، آیه 28) eporsesh.com
افرادی که مورد دوستی خدا هستند:
1 - آنها که کار نیک و احسان میکنند( بقره، آیه 195).
2 - اهل توبهاند (بقره، آیه 222)
3 - پاکیزهاند (بقره، آیه 222)
4 - اهل تقوا و پرهیزکاران از گناه (آلعمران، آیه 76)
5 - نیکوکاران (آلعمران، 134)
6 - صابران و صبرپیشگان (آلعمران، 146)
7 - توکل کنندگان بر خدا (آلعمران، 159)
8 - عدالتپیشگان (مائده، آیه 42)
9 - آنان که در راه او مبارزه میکنند. (صف (61) آیه 4.
اما افرادی که دشمن خدا هستند و خدا ایشان را دوست ندارد:
1 - ظالمان و متجاوزان (بقره، آیه 190)
2 - گناهکار و ناسپاس (بقره، آیه 276)
3 - کافران (آلعمران، آیه 3)
4 - ظالمان (آلعمران، آیه 57)
5 - متکبران و فخرفروشان (نساء، آیه 36)
6 - خائنان و گناهکاران (نساء، آیه 107)
7 - بلندکنندگان صدا به بدگویی (نساء، آیه 148)
8 - اسراف کنندگان (انعام، آیه 141)
9 - مستکبران و مغروران (نحل، آیه 23)
10 - سرمستان (قصص، آیه 76)
11 - مفسدان (قصص، آیه 28)
eporsesh.com
- [آیت الله بهجت] سرقت تکنولوژی از کشورهای دوست یا دشمن چه حکمی دارد؟
- [سایر] در عصر حاضر دوست شناسی ضروری هست یا دشمن شناسی؟
- [سایر] کدام آوازها را خداوند دشمن می دارد؟
- [سایر] خداوند چگونه دانشمندی را دشمن می شمارد؟
- [سایر] چرا خداوند برای انسان ها دشمن آشکار(شیطان) را آفرید؟
- [آیت الله بهجت] اگر افرادی را که فامیل نامحرم هستند، دوست داشته باشیم، حرام است؟
- [سایر] در روایت امام صادق(ع) منظور از اینکه خداوند «شهرت در نماز» را دشمن میدارد، چیست؟
- [سایر] آیهای از قرآن که با خواندن آن میتوان در هنگام خطر از دست دشمن خدا بدون اینکه ببیند، گریخت؟
- [سایر] آیا خداوند، زیبایی را دوست دارد؟
- [سایر] آیا خدا را میتوان دوست محسوب کرد؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مشرک یعنی افرادی که خدایی غیر از خدای یگانه را بپرستند (بت پرست) یا برای خدا شریک قائل باشند و دو یا چند خدا را بپرستند، نجس می باشند ولی کسانی که وحدت خدای سبحان را قبول دارند و یکی از پیامبران الهی را قبول داشته باشند (یهودیان، مسیحیان، زرتشتیان و صابئیان) پاک می باشند. و اهل کتاب اگر به واسطه تحریف در دین خود مشرک شده باشند حکم سایر مشرکین را دارند و نجس می باشند و همچنین کسانی که بی دین بوده و هیچ خدایی را قبول ندارند نجس می باشند. ناصبی ها نیز که دشمن ائمه اطهار(علیهم السلام) هستند نجس می باشند. خوارج و نیز مسلمانانی که مشرک شده باشند و حضرت علی(علیه السلام) را خدا بدانند یا یکی از ضروریات دین را انکار کنند به نحوی که به انکار خدا و رسول خدا برگردد نجس می باشند.
- [آیت الله مظاهری] یکی از گناهان بزرگ در اسلام فرار از جنگ است و در نظر قرآن و روایات اهلبیت(سلاماللهعلیهم) گناه آن خیلی بزرگ است، و آن اقسامی دارد: الف) فرار از جنگ مخصوصاً اگر موجب تضعیف جبهه و یا تقویت دشمن شود، و مخصوصاً اگر فرار از خطِّ مقدّم جبهه باشد. ب) تخلّف از فرمان فرمانده مخصوصاً اگر این تخلّف، موجب سرکشی دیگران و یا تضعیف فرمانده و یا تضعیف دیگران و یا تقویت دشمن باشد. ج) کمکاری یا بیکاری یا تخلّف از وظیفه مخصوصاً اگر موجب تضعیفی در جبهه یا تقویتی برای دشمن گردد. د) شرکت نکردن در جنگ در صورت احتیاج به او، مخصوصاً اگر تخلّف او موجب تضعیف دیگران یا تقویت دشمن باشد. ه) کمک نکردن به جبهه از جهت مالی و فکری و تبلیغی و مانند اینها مخصوصاً اگر تخلّف او موجب تضعیف دیگران و یا تقویت دشمن باشد.
- [آیت الله مظاهری] شهادت پنج دسته پذیرفته نمیشود گرچه دارای شرایط بیّنه باشند: 1 - شهادت شریک برای شریک در مالی که شریک هستند. 2 - شهادت وصی در چیزهایی که در اختیار اوست. 3 - شهادت خویشان مانند پدر و فرزند. 4 - شهادت دشمن علیه دشمن خود. 5 - شهادت مدّعی برای ادعای خود نظیر قذف (شهادت کسی که به دیگری نسبت زنا بدهد در مورد زنا).
- [آیت الله بهجت] بنابر اظهر جایز است زکات فطره را به فقیر مستضعف، یعنی کسی که نه اهل ولایت است و نه دشمن شیعه، بدهند.
- [آیت الله مظاهری] بر زنها و واماندهها و بچّهها، رفتن به جبهه جنگ واجب نیست و همچنین بر فقرا و ضعفا کمک به جبهه لازم نیست، ولی اگر دشمن به مملکت اسلامی هجوم آورد، بر همه افراد حتّی بر زن و بچّه و وامانده، در صورتی که قدرت داشته باشند، دفع آن دشمن لازم است، و همچنین بر همه چه متمکّنین و چه فقرا و ضعفا، در حدّ توان و قدرت واجب است کمک نمایند.
- [آیت الله وحید خراسانی] کافر یعنی کسی که منکر خدا یا رسالت حضرت خاتم الانبیاء صلی الله علیه واله وسلم یا معاد است یا شاک در خدا و رسول است یا برای خدا شریک قرار می دهد یا در و حدانیت خدا شک دارد نجس است و همچنین است خوارج یعنی کسانی که بر امام معصوم علیه السلام خروج کنند و غلات یعنی انهایی که قایل به خدایی یکی از ایمه علیهم السلام می باشند یا بگویند خدا در او حلول کرده است و نواصب یعنی کسانی که دشمن یکی از ایمه علیهم السلام یا حضرت فاطمه زهراء علیها السلام باشند و کسی که یکی از ضروریات دین را مثل نماز و روزه با علم به این که ضروری دین است منکر شود و اما اهل کتاب یعنی یهود و نصاری اقوی طهارت انها است هر چند احوط اجتناب است
- [آیت الله اردبیلی] اگر دشمن بر سرزمین مسلمانان و سرحدّات آن هجوم نماید، بر همه مسلمانان واجب است به هر وسیله ممکن و نثار جان و مال از آن دفاع کنند و در دفاع، به اجازه حاکم شرع نیازی نیست.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر بترسند که دشمن قبر میت را بشکافد و بدن او را بیرون آورد و گوش یا بینی یا اعضای دیگر او را ببرد، چنانچه ممکن باشد - به طوری که در مسأله پیشین گفته شد - او را به دریا بیندازند.
- [آیت الله مظاهری] کلّیه صوری که ذکر شد حرام و بعضی از اقسام گناهش خیلی بزرگ است و انسان را در زمه دشمنان اسلام قرار میدهد، نظیر تخلّفی که موجب تقویت دشمن شود.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر بترسند که دشمن قبر میت را بشکافد و بدن او را بیرون اورد و گوش یا بینی یا اعضای دیگر او را ببرد چنانچه ممکن باشد باید به طوری که در مساله قبل گذشت او را به دریا بیندازند